Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

HolmImpulse wymaga specalnej karty i mikrofonu? Nie mogę uruchomić tego programu. Otwiera się ekran uruchamiania, włączają się na nim kolejne opcje, jakaś aktualizacja przez internet itd. Potem napis "open measuring file" i ekran uruchamiania znika bez żadych dalszych efektów. Dwa razy odinastalowałem, czyściłem rejestr, zainstalowałem ponownie net framework w wersjii 2.
    Nadal jest to samo.

Skomentuj

Wlasciwie nie wymaga niczego specjalnego. Kiedys mialem na kompie stacjonarnym ten program i po prostu przestal sie uruchamiac. Wielokrotnie robilem reinstalacje i nic. Tylko poczatkowy obraz ladowania, a potem znikalo, choc w menager zadan stale pokazywal dzialajacy proces. Do tej pory nie udalo mi sie go uruchomic. Podobnie mialem na lapie z Win7, tez przestal dzialac, ale po reinstalacji sterownikow asio4all ponownie zaczal dzialac i dziala nadal.

Skomentuj

U mnie asio i bez asio niczego nie zmienia. Pamiętasz jak się nazywał proces? Nie widze niczego o podobnej nazwie.

---------- Post dodany o 11:50 ---------- Poprzedni post o 11:46 ----------

W menadzerze zadań proces się otwiera jako holmimpulse.exe i zamyka kiedy ekran startowy niknie

---------- Post dodany o 11:52 ---------- Poprzedni post o 11:50 ----------

Po prostu bajka, a nie soft. Idę się przewietrzyć zanim mnie krew zaleje.

Skomentuj

Z ciekawosci zainstalowalem jeszcze raz i po uruchomieniu chwile sie laduje i znika, z menagera rowniez znika. Nie chce mi sie grzebac nad tym, bo przyczyna jakas musi byc, ale az tak nad tym programem mi nie zalezy.

Zamieszczone przez artur.ek Zobacz posta
          Po prostu bajka, a nie soft. Idę się przewietrzyć zanim mnie krew zaleje.
          Dlatego uzywam Arta :]

Skomentuj

Ja miałem ten sam problem, wystarczyło odinstalować program, przenieść do innego folderu zapamiętane pomiary, wyczyścić rejestr i zainstalować ponownie, po czym przenieśc pliki pomiarów i program działa do dziś. A program przestał działać, jak instalowałem drugą kartę dźwiękową.

Skomentuj

Gdzie jest plik z pomiarami? W folderze Program Files/holmacoustics takowego nie znalazłem. Może się gdzie indziej instaluje?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                wyczyścić rejestr
                W ktorym miejscu czysciles?

Skomentuj

Nie znalazłem osobnego pliku z pomiarami, no ale niczego nie zdążyłem zmierzyć, za to miałem tam jakis plik przykładowy zapisany, nie mam pojęcia co tam było, demo jakies chyba. Po deinstalacji przeleciałem gruntownie rejestr Glary i poprawiłem CClanerem. Nie pomogło.
                  Za to uruchomiła mi się starsza wersja HI 1.1.4.8 i poprosiła o aktualizacje do 1.4.2.0. Po zaktualizowaniu uruchomił sie i w zakładkach z pomiarem są czyste okna.
                  Gorzej jesli ktoś już coś mierzył, tą metodą straci zapisane pliki.

Skomentuj

Hmmm, 1.4.4.8 u mnie dziala, ale po aktualizacji do 1.4.2.0 juz sie nie odpala...

Skomentuj

U mnie się odpalił. Tylko że niczego nie mierzy. W głosnikach jest cisza.
                      Bardzo fajny program.

Skomentuj

Ustawiles wyjscia i wejscia dzwieku w opcjach?

Skomentuj

Eeeee ?
                          W opcjach czego? W opcjach pomiarów na karcie pomiaru pola sa niekatywne.
                          W device & signal jest tak jak było. Ale jak powinno być tego nie wiem.
                          O teraz coś cienko "piuuuuknęło" i cienko coś zmierzyło, ale nie wiem co

Skomentuj

no to zacznij od tutoriali jak tym mierzyc

Skomentuj

To jest jakiś problem z instalacją. Widzi sterowniki asio ale nie widzi sterownika mikrofony wdm.

Skomentuj

nie musi byc wdm. U mnie jest tylko Asio, MME i Direct Sound.

Skomentuj

Na Direct Sound nie widać podłączonego mikrofonu.

Pytanie z gatunku niezbyt mądrych. Czy pukając w mikrofon powinienem słyszeć pukanie w głośniku?

Skomentuj

Jaka masz karte dzwiekowa?

Skomentuj

Witam a co moze byc powodem impulsu na 1700ms? Karta SB Connect HiFi. niby mierzy dobrze charki ale martwi mnie tak ogromne opuznienie.

Skomentuj

Sprobuj na sterownikach asio4all.

Skomentuj

Jakąś zintegrowaną.
                                          Chciałem zmierzyć głosnik na cewce ale pomiar pokazał spadek o 10 db i taki poziom do końca pasma. Co jest niemożliwe na tym głosniku nawet bez żadnej cewki. Jak stukam w mikrofon to słychać z głośnika. Pomyslałem, że to moze być przyczyna błędów. Robi się petla i może tak wpływać na pomiar?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X