Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja w stacjonarnym mam Echo Miamidi wiec luzior, na laptoku tylko wiecej problemow, ale teraz poki co bialy blaster daje rade. Kiedys zmienie na cos z Asio i 24bit, bo w 16 bit to raczej nie ma sensu wchodzic.

Skomentuj

czy da się w TrueRTA zmierzyć impedancję?
      widziałem gdzieś screeny impedancji z tego programu
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba niebardzo.

Skomentuj

http://imageshack.us/photo/my-images...ncjilinia.gif/
          A to?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem co to, ale na stronie producenta czy w instrukcji obslugi nie ma slowa na temat pomiaru impedancji. Z reszta po co sie w to zaglebiac jak jest doskonala i bezproblemowa Arta Limp...

Skomentuj

Łukasz, te zdjęcie co dałeś jest raczej z WT3/DATS Dayton'a bo wygląda tak samo jak u mnie...

Skomentuj

Ja posiadam SB Ls też nie miałem do niej sterowników po przejściu na win 7 ale bez problemu pobrałem takowe ze strony producenta , więc z SB AUDIGY SE też nie powinno być problemu (jeśli chodzi o sterowniki).

Skomentuj

PM tylko z ciekawości pytałem. Tez używam arty.
                  .3lite i wszystko jasne. Dzięki.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    bo w 16 bit to raczej nie ma sensu wchodzic.
                    204 jest właśnie 24 bitowa. http://www.djshop.pl/s153945,emu-204.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      204
                      0204, jest też 0404...jednak warto podawać poprawne nazwy.

A tak w ogóle to kolejny raz napiszę, że sprawdzoną kartą, także pod SW (oczywiście w WinXP) jest Miditech Audioface II, dostępna na Alledrogo za 129zł
                      http://allegro.pl/miditech-audioface...605471827.html
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Miałem na myśli 0204 :-)

http://allegro.pl/e-mu-0204-usb-inte...616637734.html

Skomentuj

Lipa z Emu 0404 jest taka, ze karta nie posiada Phantoma, a troche kosztuje. Czyli nie uzyjemy gotowych mikrofonow pomiarowych na XLR.

Czy ktos moze zrobic pomiary karty Audioface II? Ciekaw jestem jak u niej z parametrami, dynamika, thd...

Skomentuj

DeKeR ją ma i na niej mierzy, pewnie dałby radę zrobić test RMAA http://audio.rightmark.org/downloads/rmaa6.exe
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pewnie ze dam radę, ale jak wrócę do domu z pracy a tak na marginesie, co to robi to rmaa

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                                Pewnie ze dam radę, ale jak wrócę do domu z pracy
                                Byloby git :)

A RMAA to taki program, bardzo popularny, do pomiarow parametrow kart dzwiekowych, mozna tez nim mierzyc charakterystyki czestotliwosci glosnikow.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Lipa z Emu 0404 jest taka, ze karta nie posiada Phantoma, a troche kosztuje.
                                  Ja mam wersje USB i oczywiscie ma phantoma! Uzywam ECM8000

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  DeKeR ją ma i na niej mierzy, pewnie dałby radę zrobić test RMAA http://audio.rightmark.org/downloads/rmaa6.exe
                                  To badziewie pomiarowe!! Mierzy tylko w pewnych ustalonych warunkach co zcesto jest niezgodne z rzeczywistoscia. Dlatego producenci wysokiej jakosci kart muzycznych podaja ustawienia jakie trzeba wykonac zeby pomiary byly w miare reprezentacyjne. A i tak mowie ze nie beda!

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                    Ja mam wersje USB i oczywiscie ma phantoma! Uzywam ECM8000
                                    Tak tak, zgadza sie, napisalem o 0404 usb, a mialem na mysli 0204, ktora Marios zaproponowal. Ta wlasnie nie ma phantoma, na wejsciu XLR jest tylko 5 voltow.

---------- Post dodany o 20:10 ---------- Poprzedni post o 20:10 ----------

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                    To badziewie pomiarowe!! Mierzy tylko w pewnych ustalonych warunkach co zcesto jest niezgodne z rzeczywistoscia. Dlatego producenci wysokiej jakosci kart muzycznych podaja ustawienia jakie trzeba wykonac zeby pomiary byly w miare reprezentacyjne. A i tak mowie ze nie beda!
                                    No to mozna uzyc ARTA do pomiaru karty. Czy tam cos innego.

---------- Post dodany o 20:12 ---------- Poprzedni post o 20:10 ----------

A jeszcze z ciekawosc zapytam. Masz plik kalibracyjny do ECM8000? Bo producent nie dostarcza go z mikrofonem.

Skomentuj

To co mam robic pomiary tym rmaa czy nie:) ??
                                      A jesli tak to co mam tam zaznaczyc? ewentualnie co zrobic w arcie? Mogę podeslac calib z SW ewentualnie podajcie co jeszcze

Skomentuj

A zrob tego RMAA. Program jest prosty i z jego obsluga nie powinienes miec zadnych klopotow. Dobrze ustaw poziomy przy kalibracji i tyle, reszta sama sie robi. Petla oczywiscie wyjscie - wejscie kabelkiem.

Skomentuj

oki postaram sie zrobic zaraz.

---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post o 18:53 ----------

dobra porobilem, co pokazac?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X