Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta muzyczna do pomiarów.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

szkoda ze cena nie za niska

Skomentuj

129zl to nie tak zle :)

Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        szkoda ze cena nie za niska
        No bez przesady. Wydajecie kupe siana na glosniki, a jak trzeba karte kupic za pare stowek to lament :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          129zl to nie tak zle :)
          Dokładnie, jest to cena prawie adekwatna do creativa używanego sb live usb, który raz działa raz nie. Na USB jest to chyba najtansza opcja, nie licząc connect hifi, ale z nia mialem u siebie strasznie dużą latencje.
          Ja kupowałem od sprzedawcy który ma tą karte za 129 i polecam.

Skomentuj

o której wy karcie piszecie teraz?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://allegro.pl/miditech-audioface...558994977.html
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jestem świeżo po wstępnych pomiarach na niej. Oto moja dzisiejsza praca:

Mam tylko problem z zasilaczem bo jak jest podlaczony to mam pik na 50hz. a ze moj lapek trzyma bez ladowarki 3min praca na nim jest uciazliwa ale daje rade jakos

Skomentuj

czyli standardowe Hz z sieci :)

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 23:04 ----------

czyli standardowe Hz z sieci :)
                  podłączony pod gniazdko z uziemieniem?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hmm przedłużacz tak ale co dalej to nie wiem

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      czyli standardowe Hz z sieci
                      podłączony pod gniazdko z uziemieniem?
                      Jak wtyk zasilacza nie ma uziemienia to lipa bedzie. Ewentualnie wpinac w naprawde dobra listwe filtrujaca.

Skomentuj

Moja aktualna karta pomiarowa na laptoku
                        http://www.tmis.org/cgi-script/csArt...010/001013.htm

Kosztuje grosze, jest w pelni 24bitowa. Rowna charka, male znieksztalcenia i bezproblemowa praca na WinXP.

Skomentuj

A to ciekawostka bo ją miałem i za cholerę nie chciała mieć stałej latencji a przerobiłem dla niej wszystkie Windowsy na komputery biurkowe.

Skomentuj

Ani z Arta, ani z Holmem nie mam zadnych problemow. Sterowniki podstawowe bez zbednych bajerow Creativa.

W przyszlosci pewnie zmieni sie na cos lepszego z Asio :)
                            Generalnie problem na Win7 jest taki, ze jesli chcemy uzywac jakiejs karty do pomiarow, czy zabawy z dzwiekiem, to musi ona miec sterowniki Asio.

Skomentuj

Bo arta i holm ma, o ile dobrze pamietam, samoistne dobieranie markerów. wiec zmienna latencje tym programom nie przeszkadza. Chyba:)
                              Co do sterów asio i win 7, u mnie nie dziala pomimo nagranych asio.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                                Bo arta i holm ma, o ile dobrze pamietam, samoistne dobieranie markerów.
                                Markerow na impulsie pomiaru glosnika? Bo jak tak, to oba te progsy pozwalaja ustawiac manualnie.

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                                Co do sterów asio i win 7, u mnie nie dziala pomimo nagranych asio.
                                Ale co nie dziala?

Moze problem z kartami lezy nie tyle w kartach co w SW. Ten progs to stary kapec, nie aktualizowany od ponad 10 lat. Chocby z tego powodu wole uzywac nowoczesnej i bardziej rozbudowanej Arty, z ktora nie mam zadnych problemow.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Ale co nie dziala?
                                  Pomiar rezystora wychodzi z kosmosu. No i latencja tez skacze pomimo sterownikow asio. Ale tu mysle ze SW sam dobiera sterowniki karty i akurat asio nie lubi :)

SW fakt stary program, ale juz troche go poznalem i przypadl mi do gustu, co nie twierdze ze holm czy arta jest zla. Wrecz przeciwnie, holmem tez mierzylem i bardzo fajny program.

Skomentuj

No fakt, przywyczajenie to cholernie silna zaraza :)

Skomentuj

Mam do zabawy kartę Sund Blaster X-fi Go! Pro, niestety pomiar rezystancji przy pomocy rezystora chyba niemożliwy :-(.
                                      Karta raczej do pomiarów się nie nadaje.. jak się pobawię i coś wyjdzie z tego dam znać.

Skomentuj

Bo tam jest wejscie MIC, zamiast liniowego i to moze byc problem. Mi udalo sie zmusic dzwiekowke w laptopie do pracy z Arta, mimo ze ma tylko wejscie MIC.

Skomentuj

W poprzednim lapku miałem wejście mic i wszystko działało. Na liście w manualu do arty jest Soundblaster X-Fi jako sprawdzona więc powinna śmigać.
                                          Nie wiem co jest grane.

tak na marginesie to mam ostatnio chrapkę na emu 204, i chyba zrobię sobie urodzinowy prezent we wtorek :-)

---------- Post dodany o 20:37 ---------- Poprzedni post o 20:35 ----------

Nie na temat...
                                          Osłuchuję sobie ją tera i dzwiękowo wypada całkiem przyjemnie na słuchawkach :-)

---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post o 20:37 ----------

Nie na temat...
                                          Osłuchuję sobie ją teraz i dzwiękowo wypada całkiem przyjemnie na słuchawkach :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X