Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do Opli to nie znam osoby kto na nie narzeka. Tanie, czesci takze, psuja sie malo bo to nie francuzy, spalania srednie.

Opel Corsa B - tam nie ma sie co popsuc, dziewczyna ma wersje słabsza bo 1.4 60KM 97. O dziwo blachy stan idelany, jedynie wymieniany byl tłumik - co po 10 latach nie dziwi. Silnik bezproblemowo, oleju pali zero (a jezdzi na syntetyku ELF). Spalanie umiarkowane. Tak samo Astry.

Co do Golfow to pwoiem tak - poprostu jedzie. Smaochod bezplciowy, taka osobowa taczka. Kolega po przesiedce z BWM 318 rocznik bodajjze 1998 na Golfa IV 1,9 TDI zapłakał. Oczywiscie po jakims czasie sie przezywczail ale to nie to co jazda BWM...

Skomentuj

jak wszyscy to i ja ...co prawda mechanikiem nie jestem....
      ale skoro pisales ze raczej wygoda a nie osiagi to z wlasnego i mojego Ojca doswiadczenia moge polecic (to o czym tu nikt nie wspomnial) .....FABIĘ w calosci ocynk (odkad ja wprowadzili, silniki VW, za kasę którą masz spokojnie kupisz cos 2001..... ojciec kupil nową w 2000r ma 250k kilometrow przejechanych i nic sie w nim nie dzieje ...czesci wszedzie dostepne (w sensie czasem trzeba cos na wczoraj i nie masz czasu na przesylki ble ble ble a do skody czesci sa tak dostepne jak do golfa ) w koncu przez bodajze 3 lata byl to u nas i w sasiadnim kraju najczesciej sprzedwany nowy samochod :razz:

z powazniejszych to byly wymieniane amorki z tylu (ale co ona nie wozila i po jakich drogach to wogole sie nie dziwie ;p) i padlolozysko w przednim kole (ale to sie razem z pisatą wymienia) ......a tak to regularne normalne wymiany olej itd ....

do spokojnej jazdy mysle ze autko jak zloto ani nie duza krowa.... 1.4 nie pali duzo ..a są przeciez słynne niezawodne 1.9TDI VW dostepne .....do tego stosunkowo mlode autko kupisz (w stosunku do tego co ci tu polecają) ....

ale byc moze ja sie nie znam .... napisalem to co sam mialem doswiadczenie ze Skodą

Skomentuj

Jak chesz omege to z chęcią sprzedam. Ja teraz szukam takiej która ma 3.0:) 10000zł

http://www.allegro.pl/item517069635_...v_z_gazem.html
        troszkę do podrobienia ale nie bita i nie ma problemów z rdzą jak to w oplach sie zdarza. O widze że nawet Paweł wstawił link do mojej aukcji.
        Dodatkowo auto zrobione pod car audio. Bagażnik oraz wszystkie drzwi wytłumione matami. Jak chcesz wiedzieć więcej wal na Priv...

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
          Powoli Ameryka sie u nas robi ;> Musi byc limuzyna i z silnikiem co najmniej 2,0l a najlepiej 5,0l bo inaczje nie pojedzie
          wcale nie. lubie male samocody ale prawda jest taka ze jezeli ma byc stare, tanie, bezawaryjne i oplacalne w utrzymaniu to tylko te drozsze samochody ktore i maja wyposazenie i oplaca sie w nie inwestowac

Ewentualnie diesla nawet jeśli rocznie przejeżdzasz 10kkm, ale i to co najmniej 130KM bo Panie.... nie pojedzie
          jak masz malo kasy to diesla bym nie bral. jak tani i z dieslem to gwarantowane klopoty :P
          chcesz cos z mniejszym silnikiem? kolega ma na zbyciu lancie Y10 z najbardziej udanym fiatowskim silnikiem 1.1 "firer" (kolega sie tak nasmiewa bo nad 54 wloskimi rumakami siedzi taki pan (bosh) i nimi pogania :mrgreen: )
          samochodzik maly z zewnatrz, dosc duzy w srodku, male spalanie, bezawaryjny silnik, zawieszenie od fiata SC jedyny minus to czesci blacharskie, reflectory itp. jak stukniesz to czekasz z 2 tyg na czesci

Zamieszczone przez pegelmesser
          Kolega po przesiedce z BWM 318 rocznik bodajjze 1998 na Golfa IV 1,9 TDI zapłakał.
          a to dlaczego? jezdzilem BMW 5 (nie nauczylem sie jeszcze ich nazewnictwa) i kolegi golfem mk4 TDI i bez wahania wybralbym golfa (jakbym bral tylko dla siebie :roll: )

Zamieszczone przez bawolek
          moge polecic.....FABIĘ
          :?: czy fabie da sie kupic za 10 000 zl?

Skomentuj

bawolek napisał/a
            moge polecic.....FABIĘ
            :?: czy fabie da sie kupic za 10 000 zl?
            hmm to moze niedokladnie poczytalem...ale przed chwila pokazywal nam tu auto za 20k (vectra)

Skomentuj

Jeśli chodzi o omegę to uważam je za najlepsze auto Opla i niech mi mówią co chcą ale omega to świetne auto jak na tak niskie koszta mało pali i tania w częściach,komfort na wysokim poziomie i co najważniejsze świetne zawieszenie na polskie drogi (może nie najtańsze) Ciężko trochę znaleść w dobrym stanie bo większość jest mocno wyeksploatowana ale jak bym znalazł to kupił bym bez wahania .
              Uwaga :!: prawdziwa omega powinna mieć silnik 3.0MV6 220KM umiarkowanie oszczędny a frajda z jazdy niezapomniana i jeszcze ten tylni napęd dla oszczędnych 2.0 136KM spalanie gazu na poziomie 12L
              Polecam modele po1998r lepsze wersje wyposażenia noi najważniejsze OCYNKOWANA

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                świetne zawieszenie na polskie drogi (może nie najtańsze)
                wersja po face liftingu (niektorzy pisza ze to C) ma duzo mocniszje zawieszenie. jak kolega mial go na warsztacie to az z zachwytu nie mogl wyjsc jeszcze przez pare miesiecy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  chcesz cos z mniejszym silnikiem? kolega ma na zbyciu lancie Y10 z najbardziej udanym fiatowskim silnikiem 1.1 "firer" (kolega sie tak nasmiewa bo nad 54 wloskimi rumakami siedzi taki pan (bosh) i nimi pogania :mrgreen: )
                  to ma jeszcze wyglądać jakoś :wink: na razie przypasowała mi honda civic 1.4 16v
                  golfiki nie mają tego czegoś :mrgreen: nie widzi mi się takim autem jeździć no i cenią się....

a na fabie niestety jeszcze długo nie będzie mnie stać :(

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                    to ma jeszcze wyglądać jakoś
                    no i wyglada :P
                    to jest najladniejsza lancia Y w polsce
                    gdzies na forum lanci byly zdjecia :P

Skomentuj

ale prawda jest taka ze jezeli ma byc stare, tanie, bezawaryjne i oplacalne w utrzymaniu to tylko te drozsze samochody ktore i maja wyposazenie i oplaca sie w nie inwestowac
                      Może i racja, ale znalazło by sie pare kompaktów w które takze jest sens inwestować
                      A czy Omega jest tak dobra?? No niby flagowy model Opla, ale... opel takze najlepszej opinii nie ma

jak masz malo kasy to diesla bym nie bral. jak tani i z dieslem to gwarantowane klopoty :P
                      No ja wiem o tym, zreszto nawet diesla nie szukam, ale mówie jakie są już tendencje wśród ludzi. "Co kupić?? Tylko diesla, ewentualnie benzyne ale minimum 2,0, a optymalnie 2,0 z turbo"

Zamieszczone przez damiani
                      golfiki nie mają tego czegoś :mrgreen: nie widzi mi się takim autem jeździć no i cenią się....
                      Hondy też sie cenią, spójrz np na ceny Civic'a 5-generacji. No i uważąj bo zadabnego Civica tez będzie cieżko znaleść. Jest to auto którym głownie jeżdzą młodzi ludzie i mozesz trafić na wiele zakatowanych aut. A co do golfa, to powiem Ci że błądzisz synu, błądzisz....

Skomentuj

ale minimum 2,0, a optymalnie 2,0 z turbo"
                        Raz miałem okazje takim jeździć miał ~300 koników, zwał sie EVO:) Normalnie orgazm w samochodzie:) Przesiadka do 90 konnego golfa w dieslu była porównywalna do jazdy traktorem:)

Skomentuj

A czy Omega jest tak dobra?? No niby flagowy model Opla, ale... opel takze najlepszej opinii nie ma
                          w omedze b najczesciej slyszalem narzekania na zawieszenie. w tej po face liftingu to mocno poprawili wiec raczej to dobra propozycja

Zamieszczone przez dj_zibi
                          Raz miałem okazje takim jeździć miał ~300 koników, zwał sie EVO:)
                          ja takie widuje tylko w motoparku :|
                          ale i tak maluchy rajdowe maja tam lepsze czasy niz evo9 :twisted:

Skomentuj

http://www.moto.allegro.pl/item52195...km_okazja.html

Co Panowie myślicie?? Dobre wyposażenie, wygląda na zadbany, ale nie picowany, do tego opłacony i ta cena... aż za niska Przebieg troche wątpliwy, ale nie taki niemożliwy i gość sie zastrzega ze można sprawdzić w aso. Jest moze ktoś an forum z białej podlaskiej, kto mógł by rzucić okiem na to autko?? Bo w ciemno to nie chce mi sie jechać :P

Skomentuj

nie diesel ale wyglada bardzo dobrze i za umiarkowane pieniadze
                              jezdzi sie tym bardzo dobrze, pelna gama ustawien dla kierowcy bez zadnego problemu. dla pasazerow z przodu poprostu bajka. gorzej jak ktos ma siadac z tylu. malo miejsca, zaglowki wbijaja sie w plecy (jak w kazdym obecnym kompakcie) i podczas wsiadania czesto wyrywany jest plastikowy boczek
                              koleg ma od kilku lat tez 3d ale 1,9TDI i dopiero teraz wymaga wkladu finansowego - luzy na kolumnie kierowniczej

jak szukasz dla siebie to bym bral

niby bogate wyposazenie ale o ASR, ESP i podgrzewanych fotelach nic nie wspomnial :razz:

Skomentuj

ŁukaszN, na zdjeciach wygada w miare prosto. ale... w realu moze byc zupelnie inazej.
                                mnei odstrasz maly przebieg - wychdzi ok 10tys rocznie... troche malo, przynajmiej w moim odczuciu ciezko mi cokolwiek powiedziec bo nie siedze w VW ale miernik szpachli w dlon i ogien do bialej

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                  mnei odstrasz maly przebieg - wychdzi ok 10tys rocznie... troche malo
                                  malo to to nie jest ale gdyby chcial za niego wiecej to by bylo zrozumiale... jak latwo przekrecic licznik w VW to tez nie wiem - musialbym popytac

Skomentuj

cena przystępna bo biały choc ten kolor staje się modny. Co do omeg to moge sie troche wypowiedziec na własnym przykładzie. Z zawiechy to głównie siadają łaczniki satabilizatorów ale to koszt 40-60zł za stronę a wymienia się samemu. jak ktos chce zaszaleć i mieć spokój na dłużej to warto zainwestować w oryginały GM. 12L?? hmmm różnie to wygląda, jak ktoś ma troche cięższą nogę to i 14 weźmie. w trasie raczej koło 10L zależy ile się jedzie. 2.0 to silnik praktycznie nie do zajeżdżenia u mnie na blacie 288tys a spod świateł spokojnie beta 5 2.0 zostaje w tyle( gdyby kogoś to interesowało;p) Poza tym jest to ciekawy samochód do dobrego caraudio. Pojemne drzwi duży kufer choć u mnie mało go zostało( zabudowa, butla 85L:)) dobra kończę bo się rozpisałem:P

Skomentuj

Na golfa i ten silnik to już dawno zdecydowany jestem 3d również mi nie przeszkadza, a połączenie białego koloru i 3d mogło spowodować niewysoką cene

niby bogate wyposazenie ale o ASR, ESP i podgrzewanych fotelach nic nie wspomnial
                                      Jak dla mnie to nawet te jest za bogate W sumie sąsiad może mi sprowadzić samochód (a już od poł roku mi szuka i znaleśc nie moze :lol: ), przynajmniej miał bym pewnosć ze bubla mi nie przywiezie (bo będzie sie bał oszukac sąsiada:P ) Ale za to jak już sprowadzi to kompletnego golasa...

jak latwo przekrecic licznik w VW to tez nie wiem - musialbym popytac
                                      Niby w aso można sprawdzić historie serwisowania auta, a tym samym przebieg przy ostatnije wizycie, ale czy nie da sie tego jakoś obejsć to nie wiem.

Dwie rzeczy mi w tym aucie nie pasuje. Pierwsza to białe kierunki w błotnikach (biorac pod uwage rocznik i typ tylnich lamp, w nadkolach powinny być pomarańczowe kierunki - ale z tym też różnie bywa...). No i skoro liswy na drzwiach i klampki sa pomalowane pod kolor nadwozia to czemu liswy na zderzakach są w strukturze.

No to jak jest ktoś an forum z białej podlaskiej?? :mrgreen:

EDIT:
                                      No i z pewnego źrodła dowiedziałem sie że auta sprowadzonego z francji nie sprawdze pod względem historii serwisowej, wiec gość mógł przekręcić licznik ile sobie chciał a w highline wszystkie listwy powinny być pomalowane pod kolor auta, no i powinien mieć ciemne lampy z tyłu. Za dużo tych "ale"

Skomentuj

Sorry za mały off-topic ale nie mogę się powstrzymać. Pagani Zonda F
                                        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

jako milosnik CultStyl'u i GermanStyle'u i samochodow grupy VAG (oprocz Seata) moge wypowiedziec sie na temat VW, sam niedawno kupilem sobie auto ktore chcialem miec odkad je pierwszy raz ujrzalem jak mialem 7 lat, no i jest VW Corrado, stan techniczny nie byl zadowalajacy ale bardzo bogate wyposazenie i niska cena 5 tys, skora, sprawy g60, klima, eektryczne szyby, elekt. podgrzewane lusterka, podgrzewane spryskiwacze, elektryczna reg. swiatlem, elektr. regulacja foteli, fotele kubelkowe recaro w serii, podgrzewane fotele, komputer MFA, tempomat przegieb 230tys i wszystko sprawne, na dzien dobry do wymiany mialem, opony, koncowi drazkow, tuleje met. gumowe, amortyzatory ( byl gwint ale pekniete sprezyny i spocone wklady amorkow), uklad wydechowy, tarcze plus kolcki hamulcowe, jako ze plyta podlogowa i zawieszenie to to samo co golf II/III jetta, pasat b3 i b4, polo 6n, vento moge polecic te wlasnie auta ze wzgledu na naprawde tanie czesci, i podam dla przykladu ceny czeci ktore musialem wymienic tak wiec: komplet tuleji metalowo gumowych na dwa wahacze-30zl, koncowki drazkow-19zl, 4 tarcze i 8 klockow-250zl, kompletny wydech-250zl zrobilem sam z kwasowki od kolektora do kocnowki wydechu, amortyzatory ceny od 60zl do 140 za gazowa kayaba ja kupilem gwint kw inox line II za 2500zl, do auto dojdzie jeszcze inny silnik napewno 16v moze vr6, nie sadze aby te ceny byly wysokie i wychodze z zalozenia ze lepiej kupic dobrze wyposazone auto i solozyc pare zl na wymiane niektorych czesci niz kupic drogie auto w bardzo odbrym stanie ale totalna serie z podstawowym wyposazeniem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X