Zamieszczone przez Pawel S.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez damianito ma jeszcze wyglądać jakoś na razie przypasowała mi honda civic 1.4 16v
golfiki nie mają tego czegoś nie widzi mi się takim autem jeździć no i cenią się....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNJak dla mnie to nawet te jest za bogate
Zamieszczone przez tazSorry za mały off-topic ale nie mogę się powstrzymać. Pagani Zonda F
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amstaffjako milosnik CultStyl'u i GermanStyle'u i samochodow grupy VAG
amstaff, ja mam troche inne zdanie, wolę zainwestwowac w samochód w bardzo dobrym stanie blacharskim, który nie był bity i nie jest zgnity. Dobra buda to podstawa, wszystko inne da sie zrobić, szczególnie jeśli chodzi o starsze auta. A co do corrado to fajne auto, tylko po co chcesz zmieniać g60?? Fajny silnik i napewno bardziej unikatowy niż 16V
Co do wyposażenia auta, to dobrze mieć je bogate, ale tak naprawdę klima by mi starczyłaNo i te połkubełkowe fotele to też fajna sprawa
Skomentuj
-
Pawel S., tak ogrzewanie postojowe - ustawiasz godzine na timerze i w zaleznosci od trybu masz goracy silnik, cieple wnetrze, szyby bez sniegu...
fajna sprawa bo nie dosc ze jest szybko z rannym ruszaniem spod bloku, to dla silnika zdrowo - nie pracuje zimny. i nie jezdzimy na ssaniuprzy moim trybie jazdy rzecz sie bardzo przyda i szybko zwroci
a jak dobrze pojdzie to za 300-400pln moza miec kompletne webasto;]
Skomentuj
-
hmmm jedna z podstawowych funkcji jest grzanie plynu chlodzacego.... wiec co komu do czego potrzebne, prawda?
jesli ma byc w kabinie cieplo to trzeba nagrzac wode, co za razem powoduje nagrzanie silnika...
tylko pogratulowac Ci ze od lat masz webasto w swoich autach. standard to jest w ciezarowkach i to nie wszystkich - a w osobowkach jednak jest to wypas i to taki z wyzszej polki bym powiedzial.
Skomentuj
-
Nagzrewanie silnika to sprawa wtorna, zupelnie nie istotna.
Nie spotkalem ciezarowki typu TIR bez webasto. Moze ruskie takie maja nie wiem. W osobowkach spokojnie wystepuje webasto i wcale to nie taka ameryka i wypas. Wiem bo mam. W 20 stopniowy mroz w kabinie +30 spalnia gora 2 litry oleju przez noc.
Skomentuj
-
fakt g60 jest unikatowym silnikiem ale jest juz wiekowy, nowego kompresora nie kupisz, uzywane sie juz koncza, ciezko kupic kompresor w dobrym stanie i nie mowie tu o lozyskach czy listwach uszczelniajacych bo kit reparacyjny mozna kupic za pare stowek i masz nowy kompresor, mowie to o mocowaniu listew wewnatrz kompresora, listwy sa mocowane w wyfrezowanym rowku wewnatrz kompresora na sciankach spirali/slimaka kompresora, scianka jest bardzo cienka, material z ktorego jest wykonany kompresor to aluminium wiec po 18 latach mocowanie tych listew wykrusza sie, peka i kompresor jest do wymianki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNja mam troche inne zdanie, wolę zainwestwowac w samochód w bardzo dobrym stanie blacharskim, który nie był bity i nie jest zgnity. Dobra buda to podstawa, wszystko inne da sie zrobić, szczególnie jeśli chodzi o starsze auta
Zamieszczone przez mIKIogrzewanie postojowe - ustawiasz godzine na timerze i w zaleznosci od trybu masz goracy silnik, cieple wnetrze, szyby bez sniegu...
Skomentuj
-
pegelmesser, prosze Cie nie zartuj sobie, moze 60% TiRow ma webasto... a osobowki? 2 do 5%? dl;atego gratuluje ze masz bo to jednak pikny i wilki rarytas bym powiedzial...
Pawel S., zasada jest banalna - montuje sie pienc zasilany ropa/benzyna - do niego masz wpiete przewody uklady chlodzenia, w piecu spalane paliwo dostarcza energii do nagrzania cieczy co powoduje nagrzanie SILNIKA oraz puszczenie ciepla w duzy obieg - czyli dmucha nam cieple powietrze w kabine.
w zaleznosci od pogody i zachcianki mozemy ustawic oczekiwany efekt, zondana tem w kabinie itp. i od tego zalezy ilosc spalonego paliwa 0d 0.25 do 0,5litra/h - takie sa normy a aby odmrozic i nagrzac auto wystarczy ze 20minoczywiscie aku tez jest wykozytany do napdzenia wentylatorow ogrzewania.
piekna sprawa
Skomentuj
Skomentuj