Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    jak latwo przekrecic licznik w VW to tez nie wiem - musialbym popytac
    Posiadając zwykły tester serwisowy VAG(nie pamiętam modelu) robi się to w 10 minut i nawet się nic nie odkręca pamiętam jak dziś jak przyjechało do warsztatu czterech "schabów" w dresach w świetnie wytuningowanym i uzbrojonym golfie4 rok 2002 lecz nie działał licznik.Po podłączeniu do Vas(profesionalny komputer serwisowy) i uruchomieniu licznika naszym oczom ukazała się cyfra ponad 450000KM a kolesie mało nie poupadali chcieli jechać spowrotem do Niemiec oddać kolesiowi auto bo ich oszukał.Takie cwaniaki a tak się dali zrobić myślałem że upadne ze śmiechu.

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
      to ma jeszcze wyglądać jakoś na razie przypasowała mi honda civic 1.4 16v
      golfiki nie mają tego czegoś nie widzi mi się takim autem jeździć no i cenią się....
      Dobrze prawisz obywatelu. Jeździłem Golfem i nie wspominam tego dobrze (ale to moje, subiektywne zdanie - proszę go nie podważać:P), a obecnie posiadam Hondę Civic 1.3 V-gen i jestem bardzo zadowolony. Zdjęta blokada na przepustnicy i 200km/h już nią leciałem :) Od zakupu 0 problemów. W końcu słyną z bezawaryjności (przy normalnym użytkowaniu).

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
        Jak dla mnie to nawet te jest za bogate
        tez bylem przekonany ze to "zbedne" dodatki. po dluzszym uzywaniu tego pojazdu (przez pol roku robilem za szofera bo koledze prawko zabrali) stwierdzilem ze jedyne zbedne wyposazenie to skora :twisted:

Zamieszczone przez taz
        Sorry za mały off-topic ale nie mogę się powstrzymać. Pagani Zonda F
        co za debil przyjechal do polski zonda? :mrgreen:

Skomentuj

co za debil przyjechal do polski zonda? :mrgreen:
          Na pewno jakiś bogaty..

Skomentuj

niby wypas nie jest bardzo wazny, ale czasem warto dolozyc (bo roznice w cenie moga byc minimalne) i miec klime, tempomat czy innne opcje.
            ja wiem tylko jedno ze na nastepna zime musze miec w aucie Webasto - cudo!!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
              musze miec w aucie Webasto - cudo!!
              co to? ogrzewanie postojowe?

Skomentuj

co to? ogrzewanie postojowe?
                Tak, dokładnie :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez amstaff
                  jako milosnik CultStyl'u i GermanStyle'u i samochodow grupy VAG
                  old vw never die, they just get lower :twisted:

amstaff, ja mam troche inne zdanie, wolę zainwestwowac w samochód w bardzo dobrym stanie blacharskim, który nie był bity i nie jest zgnity. Dobra buda to podstawa, wszystko inne da sie zrobić, szczególnie jeśli chodzi o starsze auta. A co do corrado to fajne auto, tylko po co chcesz zmieniać g60?? Fajny silnik i napewno bardziej unikatowy niż 16V

Co do wyposażenia auta, to dobrze mieć je bogate, ale tak naprawdę klima by mi starczyła No i te połkubełkowe fotele to też fajna sprawa

Skomentuj

Pawel S., tak ogrzewanie postojowe - ustawiasz godzine na timerze i w zaleznosci od trybu masz goracy silnik, cieple wnetrze, szyby bez sniegu...
                    fajna sprawa bo nie dosc ze jest szybko z rannym ruszaniem spod bloku, to dla silnika zdrowo - nie pracuje zimny. i nie jezdzimy na ssaniu przy moim trybie jazdy rzecz sie bardzo przyda i szybko zwroci
                    a jak dobrze pojdzie to za 300-400pln moza miec kompletne webasto;]

Skomentuj

Webasto nie jest po to zeby silnik byl cieply tylko zebys ty nie zamarzl spiac w aucie w nocy na 20 st mrozie... NIe wiem mzoe dla niektorych to bajer, dla mnie standard od lat juz...

Skomentuj

hmmm jedna z podstawowych funkcji jest grzanie plynu chlodzacego.... wiec co komu do czego potrzebne, prawda?
                        jesli ma byc w kabinie cieplo to trzeba nagrzac wode, co za razem powoduje nagrzanie silnika...
                        tylko pogratulowac Ci ze od lat masz webasto w swoich autach. standard to jest w ciezarowkach i to nie wszystkich - a w osobowkach jednak jest to wypas i to taki z wyzszej polki bym powiedzial.

Skomentuj

A skąd bierze zasilanie?

Skomentuj

Nagzrewanie silnika to sprawa wtorna, zupelnie nie istotna.

Nie spotkalem ciezarowki typu TIR bez webasto. Moze ruskie takie maja nie wiem. W osobowkach spokojnie wystepuje webasto i wcale to nie taka ameryka i wypas. Wiem bo mam. W 20 stopniowy mroz w kabinie +30 spalnia gora 2 litry oleju przez noc.

Skomentuj

fakt g60 jest unikatowym silnikiem ale jest juz wiekowy, nowego kompresora nie kupisz, uzywane sie juz koncza, ciezko kupic kompresor w dobrym stanie i nie mowie tu o lozyskach czy listwach uszczelniajacych bo kit reparacyjny mozna kupic za pare stowek i masz nowy kompresor, mowie to o mocowaniu listew wewnatrz kompresora, listwy sa mocowane w wyfrezowanym rowku wewnatrz kompresora na sciankach spirali/slimaka kompresora, scianka jest bardzo cienka, material z ktorego jest wykonany kompresor to aluminium wiec po 18 latach mocowanie tych listew wykrusza sie, peka i kompresor jest do wymianki

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                                ja mam troche inne zdanie, wolę zainwestwowac w samochód w bardzo dobrym stanie blacharskim, który nie był bity i nie jest zgnity. Dobra buda to podstawa, wszystko inne da sie zrobić, szczególnie jeśli chodzi o starsze auta
                                a blacharz ci powie ze odwrotnie :P

Zamieszczone przez mIKI
                                ogrzewanie postojowe - ustawiasz godzine na timerze i w zaleznosci od trybu masz goracy silnik, cieple wnetrze, szyby bez sniegu...
                                mozesz cos wiecej napisac? jak to dziala, gdzie sie montuje?

Skomentuj

pegelmesser, prosze Cie nie zartuj sobie, moze 60% TiRow ma webasto... a osobowki? 2 do 5%? dl;atego gratuluje ze masz bo to jednak pikny i wilki rarytas bym powiedzial...

Pawel S., zasada jest banalna - montuje sie pienc zasilany ropa/benzyna - do niego masz wpiete przewody uklady chlodzenia, w piecu spalane paliwo dostarcza energii do nagrzania cieczy co powoduje nagrzanie SILNIKA oraz puszczenie ciepla w duzy obieg - czyli dmucha nam cieple powietrze w kabine.
                                  w zaleznosci od pogody i zachcianki mozemy ustawic oczekiwany efekt, zondana tem w kabinie itp. i od tego zalezy ilosc spalonego paliwa 0d 0.25 do 0,5litra/h - takie sa normy a aby odmrozic i nagrzac auto wystarczy ze 20min oczywiscie aku tez jest wykozytany do napdzenia wentylatorow ogrzewania.
                                  piekna sprawa

Skomentuj

mIKI u mnie w golfie III jest fajna sprawa do czasu az sie popsuło:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                      puszczenie ciepla w duzy obieg - czyli dmucha nam cieple powietrze w kabine.
                                      Nie wiem czy wiesz, ale nagrzewnica z ogrzewania wnętrza jest połączona z mały obiegiem cieczy, a nie dużym. Duży obieg to przede wszystkim chłodnica.

Skomentuj

cursor, oczywiscie masz racje, bylem juz troche zmeczony jak to pisalem
                                        dj_zibi, to naprawiaj od razu moze po prostu swieca padla...?

Skomentuj

fajny bajer
                                          az sobie poczytam o tym

Skomentuj

Czaruję...
                                          X