Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Last edited by boss999; 17.03.2016, 17:31.
-
Zamieszczone przez boss999 Zobacz postaie to samo, ale porsche ma wiele wspólnego z VW
Zamieszczone przez boss999 Zobacz postapo za tym marka została przejęta przez koncern VAG.
Zamieszczone przez boss999 Zobacz postaAuto robię dla siebie, a nie żeby wzdychało pół miasta.
Ja absolutnie nie krytykuje tuningu, wrecz przeciwnie! Pisze tylko o tym, ze warto poswiecic sie dla innych samochodow, bardziej wartosciowych w przyszlosci, rzadziej spotykanych, o ciekawych rozwiazaniach technicznych, czy niebanalnym wygladzie. Niestety cos co zostalo wyprodukowane w dziesiatkach milionow sztuk, nigdy nie bedzie czyms naprawde wyjatkowym i wartosciowym.
"Komu sie tak chcialo robic?" hehehehe
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCo ma wspolnego stare Porsche z VW? Moze to, ze wielokrotnie zwracano sie do nich o pomoc w projektowaniu i ulepszaniu aut koncernu VAG?
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaOk ale co z tego? Nie wiem czy wiesz, ale malo brakowalo, a byloby zupelnie odwrotnie, ale to swiat duzej polityki i duzych pieniedzy...Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaDrzwi, klamki, lusterka. Jako fan Porsche powinieneś wiedzieć o jaki model mi chodzi
Zamieszczone przez taz Zobacz postaTo chyba bujda była żeby podnieść notowania marki. Nie oszukujmy się, firmy która produkuje około 100 tys samochodów rocznie nie stać na zakup koncernu który produkuje ok 8-9 mln samochodów.
Skomentuj
-
Zgodzę się z Pogromcą, przywoływanie porsche jako argumentu jakoby samochody VW nie były nudne to już naciąganie rzeczywistości. Porsche to porsche, marka sama w sobie niezależnie kto będzie prawnym właścicielem. Równie dobrze Porsche mógł kupić Hellmans. Nie znaczy to jednak, że ktoś będzie od razu kojarzył Porsche z keczupem.
VW w większości to nudna, flaki z olejem. Fajny był garbus, sirocco, T1, hmm nie wiem co jeszcze. Ale te wszystkie passaty, golfy, polo są jak hamburgery. Mają być pospolite, syte, smakować jak największej liczbie ludzi aby pokryć ich potrzeby i się dobrze sprzedawać.
Też nie rozumiem tej fascynacji tymi samochodami bo jak już jesteśmy przy niemieckich markach to wiele więcej charyzmy ma w sobie np mercedes.
Skomentuj
-
-
Nie na temat...Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postanie wklejaj linków mobilnych ze swojego padła :P
Skomentuj
-
odebralem samochod i pojechalem do kolegi na stacje diagnostyczna
amorki OK
hamulce przeszly test, ale sa juz do wymiany
do wymiany prawa kacowka drazka kierowniczego, tylne tuleje wahacza i oslona polosi
jeszcze do pospawania kilka dziurek w wydechu
tak wiec bez tragedii
pora gdzies sie wybrac i fotki auta porobic
Skomentuj
-
Rob tylko to co konieczne niema sensu dokladac do starego samochodu bo co chwile cos innego wychodzi,hamulce co bys wnich nie zrobil nie beda dobrze hamowac,feler polowek wiec i ibizy pewno tez,pozatym na 95% masz uszkodzony korektor sily hamowania ktory odpowiada za rozlozeniem sily na tylna belke,mialem jakis czas temu polo 6n i mialem niemal wszystko wymienione od ukladu hamulcowego a i tak to niedokonca hamowalo jak trzeba:) jakbys kupowal klocki z tarczami nadrozsze i czesto montowane na pierwszy montaz zestaw ATE ewentualnie trw,fajnie sie to klei wszystko do siebie, zwroc uwage na glowne przewody hamulcowe,bedziesz mial tam jeszcze stalowe nie miedziane,jesli nie sa skorodowe mozna śmigac,osłona przegubu sie nie przejmuj,jak bedzie mocni skrzypiec wymienisz sobie z calym przegubem ta sama robota szkoda bawic sie w wymiane samej oslonki,mozesz rowniez zwrocic uwage czy niemasz w srodku kabiny nie przyjmnego zapachu spalin ktre moga sie wydobywac poprzez wyswistana uszczelke kolektra wydechowego,badz weża odma, wymiana obu elementow groszowa sprawa,wrazie czego sluze pomoca mam spore doswiadczenie moze nie ibiza ale polowka 6n:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postaRob tylko to co konieczne niema sensu dokladac do starego samochodu bo co chwile cos innego wychodzi
To jest tak że jak zaniedbasz jedno to następne zaczyna siadać.
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postahamulce co bys wnich nie zrobil nie beda dobrze hamowac
Ważne było doprowadzić do stanu bębny, tarcze, tłoczki, prowadnice przed założeniem nowych części oraz raz na kilka lat wymienić płyn hamulcowy a nie tylko dolewać.
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postawrazie czego sluze pomoca mam spore doswiadczenieLast edited by dzwiedziu; 24.03.2016, 20:25.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaman777 Zobacz postawrazie czego sluze pomoca mam spore doswiadczenie moze nie ibiza ale polowka 6n
dobrze ze piszesz o tych hamulcach. dopiero za 2 miesiace bede w stanie kupic czesci. wtedy sie poradze
jak zobaczylem ceny czesci to juz mialem pomysl zeby zalozyc hamulce od drozszych wersji, czyli wentylowane na przod i zwykle na tyl (mam pelne + bebny)
ale kolega mechanik (taki z powolania, nie partacz ktory tylko duzo gada) stwierdzil ze nie ma sensu...
mechanicznie auto dopieszcze bo mnie wkurzaja takie rzeczy. ale blacharke sobie juz odpuszcze
na zdjeciach widac ze przedni lewy blotnik byl malowany. lampa tez jest peknieta. wiec nawet jakbym spolerowal maske to i tak bedzie to paskudnie wygladalo :p
ale wnetrze jest w idealnym stanie, silnik rowniez. wiec je dopieszcze i bede mial spokoj na lata
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajak zobaczylem ceny czesci to juz mialem pomysl zeby zalozyc hamulce od drozszych wersji, czyli wentylowane na przod i zwykle na tyl (mam pelne + bebny)
ale kolega mechanik (taki z powolania, nie partacz ktory tylko duzo gada) stwierdzil ze nie ma sensu...
Skomentuj
Skomentuj