Ale w granacie wszystko by się zlewało a tak jest trochę weselej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaa przez to nie pomyślałem o niedomaganiach na mniejszych rozdzielczościach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz postaAllignowanie, jesszcze raz allngnowanie.
P.S. Jak tam Panowie teraz wygląda górna belka w rozdziałce 1024pix w poziomie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz postaAllignowanie, jesszcze raz allngnowanie.
Zamieszczone przez Q Zobacz postaP.S. Jak tam Panowie teraz wygląda górna belka w rozdziałce 1024pix w poziomie ?
Jaki pierwotnie miał być kolor dodatkowy, złoty czy pomarańczowy?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLand Zobacz postaJaki pierwotnie miał być kolor dodatkowy, złoty czy pomarańczowy?
Skomentuj
-
Fajna ta kolorystyka :) Nie męczy oczu, wszystko się zgrywa i nie "gryzie się" :) Jestem jednak za tym żeby cień pod logo był lepiej widoczny (o ile się da, ale chyba się da...) To jest fajny bajer, a tak mało widoczny. żeby nie cudny90 to bym go wogóle nie zauważył :)
Ale widzę że to wszystko o czym tu teraz piszemy to już tylko kosmetyka, więc muszę przyznać że kawał dobrej roboty został odwalony :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisław Zobacz postaJestem jednak za tym żeby cień pod logo był lepiej widoczny (o ile się da, ale chyba się da...)
Zamieszczone przez melisław Zobacz postaAle widzę że to wszystko o czym tu teraz piszemy to już tylko kosmetyka, więc muszę przyznać że kawał dobrej roboty został odwalony
Pozostaje mieć nadzieję, że prace cały czas będą szły w tym tempie (na pewno odpadnie mi parę dni stycznia, bo wyskoczył mi nieplanowany wyjazd do Włoch) - jeśli nic się nie pogmatwa to do końca lutego powinniśmy z Yoshim dopiąć proces zmiany mechanizmu na przysłowiowy ostatni guzik (nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale niestety jest jeszcze ogrom pracy do wykonania... obiektywnie szacując myślę, że zrealizowaliśmy od dnia przełączenia na vBulletin nieco ponad 50% planowanych prac... nasza lista "to do" jest jeszcze szalenie długa).
Skomentuj
-
A wg mnie nowe logo naprawde ładnie się zgrywa, nadaje charakteru i dobrze że głośnik jest tylko w tle (chyba przypadkowo uciety 1 czy 2px). Niech zgadne miesznie warstw metodą Luminosity.. :)
Na koszulkach faktycznie logo miało pomarańczowe detale ale złoty nie jest zły. Jest nieco orygianlny w sumie pasuje :)
----
Mam wrazenie ze "blogi" w pasku gornym ma wiekszy odstep od separatora, ale to tylko detal.
Skomentuj
-
Ja bym zmniejszyl szerokosc paska z data i numerem postu postu o polowe, bo osobiscie mnie to troche razi. Jesli by sie dalo to zajmowane miejsce przez jeden post tez bym troche skrocil - KAPRINTA powyzszy post najlepiej pokazuje jak duzo miejsca zajmuje:) Znaczek donatora moglby sie znalezc kolo nicku i juz linijka krocej
Skomentuj
-
Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz postaMam wrazenie ze "blogi" w pasku gornym ma wiekszy odstep od separatora, ale to tylko detal.
Q, zmniejsz przeźroczystość warstwy cienia w aktywnym linku i będzie dobrze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postarozebrany głośnik obok też jest mało czytelny
Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz postaNiech zgadne miesznie warstw metodą Luminosity..
Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz postaMam wrazenie ze "blogi" w pasku gornym ma wiekszy odstep od separatora, ale to tylko detal.
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJa bym zmniejszyl szerokosc paska z data i numerem postu postu o polowe
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaZnaczek donatora moglby sie znalezc kolo nicku i juz linijka krocej
Obecna forma jest zoptymalizowana pod kątem wysokości obszaru postu i nic więcej się zrobić nie da w tej materii bez naruszania czytelności i porządku lewej kolumny. "Wysokie posty" to konsekwencja obecności avataru, a te i tak mają drastycznie ograniczone wymiary ( max 80x80 pix )
Zamieszczone przez Raf Zobacz postaQ, zmniejsz przeźroczystość warstwy cienia w aktywnym linku i będzie dobrze
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Q Zobacz postaPudło :) Przy grafikach bez tła (z kanałem alfa) mieszanie warstw przecież nic nie wnosi, bo z czym mają być mieszane ? Z transparent'em ? :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz postaNo a jaki w tym problem :P ?
---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post o 14:36 ----------
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaDużo osób ostatnio przegląda internet na netbookach 10" ... W tym czasami i ja. Np teraz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaA coś jest źle ? IMO aktywny tab (bo chyba o to Ci chodzi) jest idealnie czytelny ponieważ font jest przekolorowany, a tło znacznie jaśniejsze - dzięki temu separacja wizualna aktywnego taba jest bardzo dobra.
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaDużo osób ostatnio przegląda internet na netbookach 10" ... W tym czasami i ja. Np teraz
.navtabs li.selected li a, .navbar_advanced_search li a {
font: 10px !important;
}
Skomentuj
Skomentuj