Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale w granacie wszystko by się zlewało a tak jest trochę weselej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
      a przez to nie pomyślałem o niedomaganiach na mniejszych rozdzielczościach.
      Allignowanie, jesszcze raz allngnowanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
        Możesz jaśniej ? :unsure: Nie kończyłem kursu czytania w myślach

P.S. Jak tam Panowie teraz wygląda górna belka w rozdziałce 1024pix w poziomie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
          pegelmesser, następnym razem zanim będziesz chciał zabłysnąć sprawdź poprawną pisownię tego atrybutu.

P.S. Jak tam Panowie teraz wygląda górna belka w rozdziałce 1024pix w poziomie ?
          Teraz to się na 800x600 zmieści.

Jaki pierwotnie miał być kolor dodatkowy, złoty czy pomarańczowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
            Jaki pierwotnie miał być kolor dodatkowy, złoty czy pomarańczowy?
            Pobrany bezpośrednio z logo... po prostu.

Skomentuj

Fajna ta kolorystyka :) Nie męczy oczu, wszystko się zgrywa i nie "gryzie się" :) Jestem jednak za tym żeby cień pod logo był lepiej widoczny (o ile się da, ale chyba się da...) To jest fajny bajer, a tak mało widoczny. żeby nie cudny90 to bym go wogóle nie zauważył :)

Ale widzę że to wszystko o czym tu teraz piszemy to już tylko kosmetyka, więc muszę przyznać że kawał dobrej roboty został odwalony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                Jestem jednak za tym żeby cień pod logo był lepiej widoczny (o ile się da, ale chyba się da...)
                OK. "Wzmocnię" ten cień przy okazji :)

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                Ale widzę że to wszystko o czym tu teraz piszemy to już tylko kosmetyka, więc muszę przyznać że kawał dobrej roboty został odwalony
                Dzięki za słowa uznania i dostrzeżenie wysiłków Yoshi'ego i moich !

Pozostaje mieć nadzieję, że prace cały czas będą szły w tym tempie (na pewno odpadnie mi parę dni stycznia, bo wyskoczył mi nieplanowany wyjazd do Włoch) - jeśli nic się nie pogmatwa to do końca lutego powinniśmy z Yoshim dopiąć proces zmiany mechanizmu na przysłowiowy ostatni guzik (nie widać tego na pierwszy rzut oka, ale niestety jest jeszcze ogrom pracy do wykonania... obiektywnie szacując myślę, że zrealizowaliśmy od dnia przełączenia na vBulletin nieco ponad 50% planowanych prac... nasza lista "to do" jest jeszcze szalenie długa).

Skomentuj

Cień pod logo i jeszcze rozebrany głośnik obok też jest mało czytelny.

---------- Post dodany o 23:07 ---------- Poprzedni post o 23:03 ----------

Nie będę się powtarzał z pochwałami więc tylko powiem, że chętnie tu wchodzę i ciągle przybywa coś nowego.

Skomentuj

A wg mnie nowe logo naprawde ładnie się zgrywa, nadaje charakteru i dobrze że głośnik jest tylko w tle (chyba przypadkowo uciety 1 czy 2px). Niech zgadne miesznie warstw metodą Luminosity.. :)

Na koszulkach faktycznie logo miało pomarańczowe detale ale złoty nie jest zły. Jest nieco orygianlny w sumie pasuje :)

----

Mam wrazenie ze "blogi" w pasku gornym ma wiekszy odstep od separatora, ale to tylko detal.

Skomentuj

Ja bym zmniejszyl szerokosc paska z data i numerem postu postu o polowe, bo osobiscie mnie to troche razi. Jesli by sie dalo to zajmowane miejsce przez jeden post tez bym troche skrocil - KAPRINTA powyzszy post najlepiej pokazuje jak duzo miejsca zajmuje:) Znaczek donatora moglby sie znalezc kolo nicku i juz linijka krocej

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs Zobacz posta
                        Mam wrazenie ze "blogi" w pasku gornym ma wiekszy odstep od separatora, ale to tylko detal.
                        Dobrze Ci się wydaje. Jest ustalona minimalna szerokość, bodajże 60px+padding.

Q, zmniejsz przeźroczystość warstwy cienia w aktywnym linku i będzie dobrze

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                          rozebrany głośnik obok też jest mało czytelny
                          Taki też miał być z założenia. Chodziło o to by "wypchnąć" na pierwszy plan logo serwisu.

Niech zgadne miesznie warstw metodą Luminosity..
                          Pudło :) Przy grafikach bez tła (z kanałem alfa) mieszanie warstw przecież nic nie wnosi, bo z czym mają być mieszane ? Z transparent'em ? :) Wtopienie w tło uzyskałem nastawami HS z koloryzacją.

Punkt za spostrzegawczość :) Faktycznie tak jest ale nie planuję tego zmieniać z dwóch powodów: po pierwsze przyciski mieszczą się już swobodnie w mniejszy rodziałkach, a po drugie nie chciałbym robić ich zbyt małych i min-widht ustawione na 70 pikseli jest w mojej opinii optimum między dobrym "upakowaniem", czytelnością paska i ergonomią nawigacji.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Ja bym zmniejszyl szerokosc paska z data i numerem postu postu o polowe
                          Przy tak drastycznym zmniejszeniu nic byś z tego paska nie odczytał - i tak ikona symbolizująca stary/nowy post jest w mojej opinii ekstremalnie mała i słabo dostrzegalna. Tu raczej grzebać nie będę.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Znaczek donatora moglby sie znalezc kolo nicku i juz linijka krocej
                          Nie jest to takie proste - pomyśl co by było gdyby User miał więcej odznaczeń... np. 4
                          Obecna forma jest zoptymalizowana pod kątem wysokości obszaru postu i nic więcej się zrobić nie da w tej materii bez naruszania czytelności i porządku lewej kolumny. "Wysokie posty" to konsekwencja obecności avataru, a te i tak mają drastycznie ograniczone wymiary ( max 80x80 pix )

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                          Q, zmniejsz przeźroczystość warstwy cienia w aktywnym linku i będzie dobrze
                          A coś jest źle ? IMO aktywny tab (bo chyba o to Ci chodzi) jest idealnie czytelny ponieważ font jest przekolorowany, a tło znacznie jaśniejsze - dzięki temu separacja wizualna aktywnego taba jest bardzo dobra.

Skomentuj

wszystko nabiera pieknego wygladu brawo, uzytecznosc tez super... poza jedna sprawą ..

chatbox, czy nie moze wygladac jak kazdy inny komunikator na swiecie
                            przewijanie tekstu w dół ...
                            i wtedy okienko wpisywania wiadomosci pod oknem historii rozmowy ;p

Skomentuj

Dużo osób ostatnio przegląda internet na netbookach 10" ... W tym czasami i ja. Np teraz :)

win xp sp2, eee pc, 1024x600, opera 11

Skomentuj

wpisujac w wyszukiwarke przykladowo "APO" ukazuje sie informacja ze slowo jest za krotkie... Moze by to zmienic?

"The following words are either very common, too long, or too short and were not included in your search"

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Pudło :) Przy grafikach bez tła (z kanałem alfa) mieszanie warstw przecież nic nie wnosi, bo z czym mają być mieszane ? Z transparent'em ? :)
                                  No a jaki w tym problem :P ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    No a jaki w tym problem :P ?
                                    Póki masz warstwę pod grafiką to żaden (ona stanowi tło) - wywal tą niebieską warstwę, ściągnij layer 2 na sam dół i wtedy zabłyśnij

---------- Post dodany o 14:42 ---------- Poprzedni post o 14:36 ----------

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                    Dużo osób ostatnio przegląda internet na netbookach 10" ... W tym czasami i ja. Np teraz
                                    Kupiłeś netbooka to teraz męcz się z tym badziewiem :lol: A poważnie: postaram się coś zaradzić.

Skomentuj

Na stronie głównej w najnowszych postach twój post Q (post nie na temat) rozciąga się w pionie zamiast istnieć normalnie. Taka mała uwaga.

Skomentuj

Witam, forum nabiera wreszcie kształtów podoba mi się , tylko ChatBox jakoś dziwnie wygląda mało czytelny jest.

Skomentuj

A coś jest źle ? IMO aktywny tab (bo chyba o to Ci chodzi) jest idealnie czytelny ponieważ font jest przekolorowany, a tło znacznie jaśniejsze - dzięki temu separacja wizualna aktywnego taba jest bardzo dobra.
                                          Owszem, jest czytelne, ale IMHO ten biały gradient ma troszkę mało przeźroczystości, ale dostosuję się :)

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                          Dużo osób ostatnio przegląda internet na netbookach 10" ... W tym czasami i ja. Np teraz
                                          Jak ktoś poprzednio wspomniał, można kliknąć CTRL i -, co pomniejszy widok strony. Można jeszcze wykorzystać inny sposób i za pomocą wtyczki do przeglądarki, np. Stylish można dopisać regułę, aby było:
                                          .navtabs li.selected li a, .navbar_advanced_search li a {
                                          font: 10px !important;
                                          }
                                          wtedy tylko pomniejszysz czcionkę submenu, a reszta pozostanie bez zmian. Służę pomocą na PW.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X