Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
    Zamiast GG polecam AQQ z wtyczką GG. Nie muli, archiwum wczytuje się bardzo szybko, sam program szybko startuje. Pożera aż 75k.
    Od AQQ 1 korzystam z tego komunikatora i gorąco polecam!
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Już nie chodzi o sama ilość Ram'u zjadanego przez przeglądarke ale o to że z czasem ona zaczyna zamulać. Przy 4Gb pamięci systemowej nawet jak przeglądarka łyknie 1,5GB to nie ma tragedii, ale przełączanie pomiędzy kartami czy przewijanie FB to tragedia, dlatego tak jak napisałem, warto np. co godzine przeładować przeglądarke.

Też korzystam z AQQ.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ponieważ przeglądarka zaczyna używać pamięci podręcznej na dysku, gdybyś miał więcej pamięci operacyjnej to nie byłoby to problemem.

Skomentuj

Ma wciąż dostępne 2,5GB wolnego ramu
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Bumpalump wyłącz plik wymiany . Infinity - fakt, moja literówka
            i mnie na i3 + 4GB ramu,, 4 zakładki w Chromie + WTW , zużywa 40% pamięci fizycznej
            także szykuje się zakup drugiej kostki i też wyłącz plik wymiany

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              To ktos jeszcze korzysta z GG? WTW czlowieniu!
              Tak miałem i Aqq i tlena i inne ale strasznie dziwnie się konfigurowało wcześniej... nie wiem jak teraz....

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Jakiej opery używasz? Ja mam 2- 12.16 (ja jej używam) i 19.01 (żony)- ta nowsza pobiera pełno ramu/
              Moja wersja to 12.16 tylko ze 32 bit.. spróbuje zainstalować x64 może sie cos poprawi... może poprostu przeglądarka jest xle skonfigurowana ??

Skomentuj

Piotrze rób formata, a nie szukaj innej przyczyny :) Jeśli zrobisz formata i dalej będzie Ci coś nie pasowało - wtedy tu wróć :)

Skomentuj

Dzisiaj i tak nie zrobię nie mam czasu... a nie chce mi się potem od nowa wszystko instalować ;D lenistwo po pracy się włącza

A na fakturze data zakupu to 08.08.2011 i chyba od tej pory system nie był reinstalowany
                  Last edited by ploter; 13.02.2014, 20:32.

Skomentuj

Tak na marginesie, ile masz procesów w menedżerze procesów?

Skomentuj

22 sztuki w obecnym momencie

Skomentuj

Ok, tyle masz tych, które policzyłeś, a ile masz tych, o których jest napisane w Menedżerze ZADAŃ oczywiście, po lewej na dole? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                          A na fakturze data zakupu to 08.08.2011
                          Zrób format i ciesz się z "nowego komputera"

Skomentuj

A to tych to mam 56

Skomentuj

Nie na temat...
                              ja mam 82..w win 7

Skomentuj

Nie na temat...
                                Coś mało tych procesów masz ploter :) Ja na świeżym win7 32b, pro, miałem około 60-70. Aktualnie mam win7 64bity, pro, 105 procesów
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Sporo uwalilem MSconfigiem no chyba ze mam gdzieś wirusy i avast wywalił

Skomentuj

Panowie,

szukam następującego rozwiązania - potrzebuję połączyć w sieci dwa urządzenia, oddalone od siebie o kilkadziesiąt metrów, bez ciągnięcia dodatkowych kabli. Jedna z opcji to oczywiście zestawienie sieci WIFI (zaisięg i siła sygnału przetestowane). Natomiast zastanawiam się, czy jest techniczna możliwość aby zrobić to przez internet (coś ala VPN) ? W obu budynkach jest internet radiowy, od tego samego providera. IP raczej nie publiczne (to musiał bym potwierdzić). Co istotne, urządzenia to nie komputery (konkretnie tunery SAT) więc ewentualne oprogramowanie musiał by być zainstalowane na routerze (co może wąskim gardłem bo dysponujemy prostymi routerami TP Link). Da się ?

Skomentuj

Chodzi ci o sharing ?

Skomentuj

Zamieszczone przez siwy645 Zobacz posta
                                        Chodzi ci o sharing ?
                                        Nie, oficjalny multiroom. Kiedyś działały splittery, przy obecnej technologi NC plus już nie.

Skomentuj

Nie bardzo to widzę. w domyśle chcesz na 2 odbiornikach oglądać różne kanały ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X