Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do niedrogiego WTW jest PJ tka

Skomentuj

ja mysle ze AWX z kolumn na AS bedzie lepszy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
        Po długim oczekiwaniu coś specjalnie do mini kina domowego
        nareszcie!
        to ja poprosze 2szt! :P

szkoda ze nie masz jeszcze malej kopulki do kompletu... ale od czego jest mission
        skrzynki mam juz pociete tylko wlasnie czekalem na strojenie...
        postaram sie szybko te skrzynki skonczyc

Skomentuj

Weź Ty Paweł zacznij czytać wszystko co się pisze, to będziesz wiedział na czym się stoi... :P
          Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
          Planujemy wypuścić do tego głośnika pj-te na magnesie 50mm i z frontem jakieś 70mm da to jakieś 86dB czyli jak znalazł do tego malucha cena też śmieszna bo jakieś 20-25zł
          oj Paweł Paweł...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Weź Ty Paweł zacznij czytać wszystko co się pisze, to będziesz wiedział na czym się stoi... :P
            czytam i wiem o nich od dawna
            ale zanim sie ich doczekam (na te woofery juz czekam dosc dlugo) to zrobie wersje z missionem

jak sie pojawi pomniejszona PJtka to sie podmieni GDWK

Skomentuj

http://www.stx.pl/wm-stx-15-2-300-4-f-s-mc.html
              chyba nie było
              ciekawy i tańszy od GDS :)

Skomentuj

69PLN za 12 cali ? Normalnie cudotwórcy :)

Skomentuj

szkoda ze tubka do kompletu bedzie drozsza zeby tego dalo sie sluchac

Skomentuj

Na allergo widziałem jakiś czas temu fajne Tesle :) Ciekawe czy poszły.

PM powinien być zadowolony bo głośnik idealny do obudowy stratnej :P

Skomentuj

Owszem, smiesznie tani przetwornik, na ktorym mozna zbudowac melodyjny i dziarski sub do muzyki :) Ale pamietajcie tez o domowym modelu nowej, taniej 12stki. Cena rowniez zachecajaca.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Ale pamietajcie tez o domowym modelu nowej, taniej 12stki. Cena rowniez zachecajaca.
                        tak, mnie zacheca... ale czekam na szerokopasmowke do kompletu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                          Owszem, smiesznie tani przetwornik, na ktorym mozna zbudowac melodyjny i dziarski sub do muzyki :) Ale pamietajcie tez o domowym modelu nowej, taniej 12stki. Cena rowniez zachecajaca.
                          Z fs 50hz ?

Skomentuj

A dlaczego nie?

Skomentuj

Obawiam się pasmo miałby bardziej jak woofer, niż subwoofer. Chociaż może przy odcięciu na 30hz...
                              Zapewne głośnik byłby melodyjny, z kopem mogłoby być gorzej ze wzgl. na malutki magnes.

Skomentuj

Mozna zrobic URPS http://www.lautsprechershop.de/hifi/..._sonder_en.htm, kop bedzie konkretny, tutaj wielkosc membrany robi znaczenie i stosunkowo nieduza obudowa, a magnes wcale nie jest az taki maly :)

Skomentuj

Nie wiem skąd ta magiczna nazwa, ale to dalej jest po prostu klozet?

Skomentuj

Tyle, że pracujący poniżej reoznansu.

---------- Post dodany o 12:09 ---------- Poprzedni post o 12:00 ----------

Ciekawe patenty na podbicie dołu w małym zamkniętym subwooferze przez dołożenie rezystora LUB kondensatora w szeregu przed głośnikiem:

http://www.lautsprechershop.de/hifi/aka_tief_c_en.htm

Skomentuj

Już ten patent puszczałem na forum, tu jest lepiej opisany: http://sound.westhost.com/articles/pikku9.htm

Skomentuj

Biorąc pod uwagę jak wzrasta nam fsc w closed to niemal każda taka obudowa pracuje poniżej rezonansu :)

Skomentuj

WM.STX.12.2.300.4.F.S.MC nada sie tez do OBLTs, ale tego to chyba nikt nie sprawdzi ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X