Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Był filtrowany i częściowo wycięty i był na 10k .

Tutaj jest na 4.3k i w ogóle nie wycięty przy podobnym podziale ~2k .
    Chyba czujesz różnice ?
    raven ja absolutnie nie piłem do Ciebie, skojarzyło mi się po prostu to co wtedy napisałeś. Wiem, że twój pik był sporo niżej, no i dodatkowo z pułapką. Ja chciałem zwrócić uwagę, że dla kogoś nieosłuchanego taki rezonans może spowodować zachwyt.

Zobacz temat gdzie gość pociął FW168 przy 7kHz lekko wytłumiając rezonans, on uważa że gra to lepiej niż gdyby tweeter obsługiwał ten zakres.

Wiele jest po AS opinii (sam jeszcze nie byłem, może w tym roku się uda) że dużo paczek po prostu skrzeczy, a ludzie to kupują i to jeszcze za jaki hajs.
    Ja bym poczekał na to jak rynek zweryfikuje te kolumny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      kazdy wie lepiej, a nikt z nas tego nie sluchal!
      Ja nie "wiem lepiej", tylko skoro:

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Zwrotnice do FX200 czy AWX-ów wyglądają na przemyślane i dopracowane rzeczy a tutaj taki kaszan
      ...to coś jest na rzeczy.
      Jeśli te kolumny "grają", to co mnie obchodzi że nie są zrobione książkowo?
      Myślę że dodatkowe elementy w zwrotnicy nie zrujnowały by firmy, wystarczy zobaczyć ile ich jest w FX-300, więc skoro jest ich tam tak mało a konstrukcja jest niby na wyższym poziomie, to jak już napisałem, coś jest na rzeczy..

Ale posłuchamy, ocenimy.

Skomentuj

To moze od razu lepiej zapytac, czy zwrote robil Misiomor, czy ktos inny? :]

Skomentuj

A może ktoś tu wrzucić ten test?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            To moze od razu lepiej zapytac, czy zwrote robil Misiomor, czy ktos inny? :]
            A to az pytać trzeba ?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              A może ktoś tu wrzucić ten test?
              Skoro AV nie udostępnił tego testu za darmo w internecie to znaczy, że chcą go mieć na wyłączność w płatnej gazecie. Kopiowanie tego i udostępnianie za darmo to zwykła kradzież, którą potępiam, bo nie chciałbym sam aby ktoś mi wycinał testy z gazety i udostępniał je za darmo wszystkim w internecie.

Inaczej mówiąc - gazetkę możesz kupić w e-kiosku (taki internetowy kiosk z gazetkami) lub po prostu w normalnym gazeciarzu. Pytanie brzmi - gdzie jest problem?
              Last edited by .3lite; 25.09.2014, 21:20.

Skomentuj

Mi tam sie nie spieszy, poczekam na pomiary w AVtest.pl, a jak sie nie doczekam, to tez nie bede marudzil :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  Skoro AV nie udostępnił tego testu za darmo w internecie to znaczy, że chcą go mieć na wyłączność w płatnej gazecie. Kopiowanie tego i udostępnianie za darmo to zwykła kradzież, którą potępiam, bo nie chciałbym sam aby ktoś mi wycinał testy z gazety i udostępniał je za darmo wszystkim w internecie.

Inaczej mówiąc - gazetkę możesz kupić w e-kiosku (taki internetowy kiosk z gazetkami) lub po prostu w normalnym gazeciarzu. Pytanie brzmi - gdzie jest problem?
                  W tym, że szkoda mi kasy na gazetę, z której i tak średnio ciekawy tylko testu STXa jestem.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    kazdy wie lepiej, a nikt z nas tego nie sluchal!
                    wiec ja bym poczekal do pierwszego odsluchu
                    Dzwonów to ja słucham co niedziele rano :P

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                    Ja chciałem zwrócić uwagę, że dla kogoś nieosłuchanego taki rezonans może spowodować zachwyt.
                    No właśnie o to mi chodzi zresztą widać to po wpisach na AS .
                    Tylko co to ma wspólnego z jakością ?
                    Jeszcze jak rzeczywiste podział jest na ponad 3k ...

Skomentuj

raven1985 ktoś kto ma przytępiony słuch "od co niedziela rano" to musi zawierzyć nie tylko temu co mówi proboszcz ale również wykresom.
                      Naśmiewanie się z innych i wyzywanie od "nieosłuchanych" biorących udział w testach jest zwykłym ch...em
                      Naśmiewanie się z osób w AV że również są "nierzetelnymi" jest zwykłym ch..em.
                      Ja rozumiem twój akt desperacji ale zobacz jedną bardzo istotną rzecz w tej całej zupie - dlaczego żadna redakcja nie pokazuje wykresów i odpowiedzi impulsowych w klasie "A" ? Tam zobaczyłbyś, że kolumny za dziesiątki tysięcy złotych mają zdecydowanie większe poziomy THD a mimo to grają zacnie. Rozumiesz już swój amatorski poziom i dlaczego nie publikują takich wykresów w klasie najwyższej?

Nigdy nie poleciłbym nikomu kogoś kto projektuje zwrotnice dla wykresu. To poziom amatora z... przytępionym słuchem kolego raven. Wykresy sa po to żeby mieć stały dopływ nowych informacji DLACZEGO COŚ GRA ALBO NIE GRA DLA WIĘKSZOŚCI!
                      I nie ubliżaj innym przy okazji tylko dlatego że masz osobisty problem.
                      Last edited by stanby; 29.09.2014, 21:55.

Skomentuj

Nie na temat...
                        A najlepiej zamknijcie w cholerę ten wątek...

Skomentuj

Kolejni naganiacze wpadaja :)

Ale moze dodam krotko cos od siebie. Oto obrazek, ktory pokazuje wyraznie dlaczego wole tanie kosze z ABS niz blaszane wydmuszki, ktore nie dosc, ze sie wyginaja, to maja nieregularne ksztalty, ze nie wspominajac o tym iz sa malo eleganckie.

Fale Dunaju... byla kiedys taka piosenka :)
                          Last edited by Pogromca mitow; 29.09.2014, 22:06.

Skomentuj

Przedziwne jest jednak polskie veto :)
                            Przecież nowe kolumny STX mają aż 94% zalet a taki raven1985 pisze o wadach wyzywając Kulpę i innych od ...
                            Raven1985 nie cieszy cię polska inicjatywa? Zauważ że kolumny innych firm biorące udział w teście mają zdecydowanie więcej negatywów. problemów a jednak "uwziąłeś" się tylko na STX. ... tak tak Polak potrafi :)
                            Gdybyś był uczciwy w swoim osądzie i chciał przestrzec innych przed wydawaniem kasy to najpierw powinieneś napisać 100 postów negatywnych o reszcie kolumn biorących udział w tym teście. Dlaczego tego nie zrobiłeś i nie napisałeś nawet jednego posta o innych nie musisz mi osobiście tłumaczyć, po prostu masz problem z stx.

Prawdzimym żenua jest fakt następujący: jak stx zrobił FX-300 to proszę przeczytajcie co pisali o tym projekcie na tym forum - przekombinowane za skomplikowane itd. A teraz stx zrobił zwrotnice prostsze i zaczyna się odwracanie kota i pisanie że są za proste. Jak stx zrobiłby znowu "skomplikowane" to taki napisałby że znowu zrobili przekombinowane a można było zrobić to prościej itd.
                            Raven1985 zrób kolumny wystaw się na najbliższym Audio Show, wtedy zobaczysz co znaczy "obiektywna" ocena RODAKÓW :)

Skomentuj

Ale moze dodam krotko cos od siebie. Oto obrazek, ktory pokazuje wyraznie dlaczego wole tanie kosze z ABS niz blaszane wydmuszki, ktore nie dosc, ze sie wyginaja, to maja nieregularne ksztalty, ze nie wspominajac o tym iz sa malo eleganckie.
                              Nie wspomnę już o odwrotnie zamocowanych terminalach.. Co utrudnia troszkę życie :(

Skomentuj

Zamieszczone przez stanby Zobacz posta
                                Ja rozumiem twój akt desperacji
                                Zamieszczone przez Hopel Zobacz posta
                                "uwziąłeś" się tylko na STX
                                Raven1985 zrób kolumny
                                Skończcie już. Ten człowiek ma więcej wiedzy i doświadczenia niż wy razem wzięci i pomnożeni przez pierdylion, do tego jeszcze jeden z drugim na czelność komentować jego wiedzę w tej dziedzinie...

Mlaskajcie sobie dalej nad tym STX'ami - nikt wam nie broni, ale skończcie takie smuty pisać.

Skomentuj

Pragne zauwazyc i przypomniec, ze to jest wlasnie temat o produktach STX i o nich tutaj piszemy. Zatem krytyka kolegi Ravena jest we wlasciwym miejscu.

Skomentuj

Jak stx zrobiłby znowu "skomplikowane" to taki napisałby że znowu zrobili przekombinowane a można było zrobić to prościej itd.
                                    Ty chyba nie rozumiesz jak działają zwrotnice skoro tak odbierasz tamtą wypowiedź raven'a

"uwziąłeś" się tylko na STX. ...
                                    Nie widziałeś tego co napisał o zwrotnicach FX ?

wole tanie kosze z ABS niz blaszane wydmuszki
                                    ale liczysz się z tym że w cenę głośnika jest wliczony koszt produkcji kosza Czyli za tą samą cenę można mieć lepiej grający głośnik ale w blaszaczku (którego i tak praktycznie nie widać)
                                    Jak przykręcisz do obudowy to się pierścień wyprostuje
                                    Last edited by ir0nhide; 29.09.2014, 22:35.

Skomentuj

Oto obrazek, ktory pokazuje wyraznie dlaczego wole tanie kosze z ABS niz blaszane wydmuszki

Zauważ rzeczy, które są faktami:
                                      1. jeżeli dostałeś pogięty kosz to dlaczego nie odesłałeś tego do stx?
                                      2. jeżeli na potrzeby "doraźne" wygiąłbyś w ten sam sposób plastikowy kosz to zapewniam cię że plastik zdecydowanie szybciej pęknie. Aluminiowy kosz również da się wygiąć na potrzeby forum zapewniam cię.
                                      3. po co kupujesz ciągle te STX -y? :) skoro masz plastiki do wyboru.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                        ale liczysz się z tym że w cenę głośnika jest wliczony koszt produkcji kosza Czyli za tą samą cenę można mieć lepiej grający głośnik ale w blaszaczku (którego i tak praktycznie nie widać)
                                        Jak przykręcisz do obudowy to się pierścień wyprostuje
                                        Wolalbym doplacic do lepszego kosza jesli mialbym wybor.

Zauważ rzeczy, które są faktami:
                                        1. jeżeli dostałeś pogięty kosz to dlaczego nie odesłałeś tego do stx?
                                        Jak zaplacisz mi przesylke w obie strony, to jutro odslylam. Pasuje?

2. jeżeli na potrzeby "doraźne" wygiąłbyś w ten sam sposób plastikowy kosz to zapewniam cię że plastik zdecydowanie szybciej pęknie. Aluminiowy kosz również da się wygiąć na potrzeby forum zapewniam cię.
                                        Zdrowa glowa czy chora glowa?

3. po co kupujesz ciągle te STX -y? skoro masz plastiki do wyboru.
                                        Bo mam taki kaprys. Pasi?

Skomentuj

Jak zaplacisz mi przesylke w obie strony, to jutro odslylam. Pasuje?
                                          Pewnie kurier stx'a w dwie str. to koszt jednego głośnika

Skomentuj

Czaruję...
                                          X