Zamieszczone przez bingant
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.strzykawka to zly pomysl - dziure zrobisz a i tak dobrze sie nie przyklei
Co do wstrzykiwania kleju, to nie radzę używać cyjanoakrylów i podobnych, ma to być zwykły klej do drewna. Po lakierowaniu byłbyś zmartwiony jak to bywa widoczne.
Skomentuj
-
slavOK,
Jeżeli w miejscu gdzie fornir dzwoni był klej, to ustaw żelazko na średnią temperaturę
i przejedź wolno z lekkim dociskiem po niedoklejce kilka razy najlepiej przednia trójkątną częścią.
Mikropękniecia to efekt oczywiście.... naprężen dotyczy często twardych fornirów, nic z tym już nie zrobisz, jeżeli są małe to możesz je tuszować woskiem, ale takim który można lakierować.
[ Dodano: 2010-11-14, 22:04 ]
sie spóźniłem z tym żelazkiem.
[ Dodano: 2010-11-14, 22:09 ]
To zalezy od lakieru jaki użyjesz i od tego czego oczekujesz. Palisander szybko sie zalewa, efekt nie zawsze pożądany.
Najczęściej przy profesjonalnych lakierach idzie podkład 1-2 warstwy i na to lakier np. 2 warstwy, sa też lakiery full profesjonale(dosyć drogie)do lakierowania techniką lakier na lakier.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajakos nigdy nie moglem znalezc odpowiedniego profilu butelki
Skomentuj
-
Panowie pytanko z serii szybkie :)
Gdzie kupię jakiś fajny kabel, chodzi mi o kabel dwie żyły w dwóch ekranach, potrzebuje z niego zrobić dość długi interkonekt tak na 8m, chodzi mi o kabel Z METRA, cena powiedzmy DO 3zł/metr, ew jak są jakieś dużo fajniejsze za 50gr więcej to też możecie podawać nazwy.
Skomentuj
Skomentuj