Stół i tak będę robił pod frezarkę i prawdopodobnie nowa też będzie. Tyle, że nową chciałem kupić pod okręgi a aktualną wstawić do tego typu rzeczy jak szukany frez powyżej czy zaokrąglenia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
http://www.jtn.pl/product/id/2207,ar...ym-na-ukos-45-
A po co Ci taki frez???
Cięcie 45 stopni , taśma , klej i składasz .
Skomentuj
-
Mdf został z jakiejś "roboty" , pare półek już polakierowanych . Pociąłem , pofrezowałem /front był solo oklejony ekoskórką/ dobra-firmowa taśma, klej poliuretan i nic nie rozsadza . Potem przymatowiłem papierem 400 i dwa razy lakierem nawierzchniowym. Nie boję sie takich klejeń - połączeń bo tak robimy od lat w pracy. Jeżeli są to jakieś większe zabudowy ścian , czy wieksze meble to dajemy lamele czy domino.
Podsumowując ; jak ma wam kto pociąć dokładnie na 45° to tylko taśma . Co do tego freza nic nie podpowiem bo nie używałem , ale frezując tak jak na rysunku po prawej to mdf sie bedzie "rozsypywał", według mnie nie ma coś takiego sensu.Załączone pliki
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakupujesz fo
Fornirowany MDF i jazda
taniej, szybciej i dokladniej
Skomentuj
-
Znacie może sposób jak najlepiej wyczyścić piankę/gąbkę? Mam stary materac i zamiast go wyrzucić chciałbym go pociąć i wykorzystać jako panele akustyczne na ściane za monitory. Problem w tym, że nawet po wydmuchaniu pistoletem nadal sidzą tam farfocle i przydało by się go jakoś odświerzyć. Jest na to jakiś dobry domowy sposób? Może zrobić dużo piany i wsadzić go pod prysznic?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaskoro fabrycznie tak kolumny robia to jakos to MUSI wyjsc
mi jak narazie nie wychodzi laczenie na 45 stopni idealnie :/
Ale może się mylę, daj jakąś fotkę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaMam tu na myśli nie połączenie płyty i fornirowanie, tylko ucięcie i połączeniu płyty już fornirowanej..
Ale może się mylę, daj jakąś fotkę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaA w jakim celu proste skrzynki łączyć 45 stopni?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJeśli zamierzasz np. pomalować obudowę, to taka skrzynka laczona na 45 stopni znacznie lepiej wychodzi. Ile bys nie dal lakieru, to praktycznie zawsze wyjdzie efekt klawiszowania na lakierze jeśli konstrukcja nie była laczona na 45 stopni
Skomentuj
Skomentuj