Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stół i tak będę robił pod frezarkę i prawdopodobnie nowa też będzie. Tyle, że nową chciałem kupić pod okręgi a aktualną wstawić do tego typu rzeczy jak szukany frez powyżej czy zaokrąglenia.

Skomentuj

w takim razie proponuje szukac w polsce tych frezow i to najlepiej osobiscie w sklepach
      moze uda sie dogadac kto taki ma i zobaczysz efekty

Skomentuj

Tu może coś wygrzebiesz:

http://www.punta.com.pl/frezy-trzpieniowe/

Skomentuj

http://www.jtn.pl/product/id/2207,ar...ym-na-ukos-45-

A po co Ci taki frez???

Cięcie 45 stopni , taśma , klej i składasz .
          Załączone pliki

Skomentuj

Za takie małe monitorki (mdf, frezowania na gotowo) liczą sobie u mnie 150zl
            Plus 4 zł za jedna lamelke
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

tylko trzeba miec dobra formatowke
              a wydaje mi sie ze frezarka + frez wyjdzie taniej

przy poliuretanie nie rozsadzalo ci laczenia plyt?
              ja bym sie bal

Skomentuj

Mdf fornirowany?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mdf został z jakiejś "roboty" , pare półek już polakierowanych . Pociąłem , pofrezowałem /front był solo oklejony ekoskórką/ dobra-firmowa taśma, klej poliuretan i nic nie rozsadza . Potem przymatowiłem papierem 400 i dwa razy lakierem nawierzchniowym. Nie boję sie takich klejeń - połączeń bo tak robimy od lat w pracy. Jeżeli są to jakieś większe zabudowy ścian , czy wieksze meble to dajemy lamele czy domino.
                  Podsumowując ; jak ma wam kto pociąć dokładnie na 45° to tylko taśma . Co do tego freza nic nie podpowiem bo nie używałem , ale frezując tak jak na rysunku po prawej to mdf sie bedzie "rozsypywał", według mnie nie ma coś takiego sensu.
                  Załączone pliki

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
                    inne jego filmiki tez sa ciekawe

Skomentuj

A w jakim celu proste skrzynki łączyć 45 stopni?

Skomentuj

zeby oszczedzic roboty z wykonczeniem
                        kupujesz fornirowany MDF i jazda
                        taniej, szybciej i dokladniej

przy recznym szlifowaniu gotowych skrzynek zawsze krawedzie beda zaokraglone :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          kupujesz fo
                          Fornirowany MDF i jazda
                          taniej, szybciej i dokladniej
                          Wg mnie Pawle, to nie do zrobienia tak aby wyglądało dobrze :-) ale czekam na fotki.

Skomentuj

skoro fabrycznie tak kolumny robia to jakos to MUSI wyjsc
                            mi jak narazie nie wychodzi laczenie na 45 stopni idealnie :/

Skomentuj

Znacie może sposób jak najlepiej wyczyścić piankę/gąbkę? Mam stary materac i zamiast go wyrzucić chciałbym go pociąć i wykorzystać jako panele akustyczne na ściane za monitory. Problem w tym, że nawet po wydmuchaniu pistoletem nadal sidzą tam farfocle i przydało by się go jakoś odświerzyć. Jest na to jakiś dobry domowy sposób? Może zrobić dużo piany i wsadzić go pod prysznic?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                skoro fabrycznie tak kolumny robia to jakos to MUSI wyjsc
                                mi jak narazie nie wychodzi laczenie na 45 stopni idealnie :/
                                Mam tu na myśli nie połączenie płyty i fornirowanie, tylko ucięcie i połączeniu płyty już fornirowanej..
                                Ale może się mylę, daj jakąś fotkę.

Skomentuj

może odkurzacz piorący?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                    Mam tu na myśli nie połączenie płyty i fornirowanie, tylko ucięcie i połączeniu płyty już fornirowanej..
                                    Ale może się mylę, daj jakąś fotkę.
                                    nie rozumiem ciebie. przeciez wszystkie firmy tak robia i pokazal to wyzej awaria

Skomentuj

Sorry Paweł, nie zauważyłem tych zdjęć..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        A w jakim celu proste skrzynki łączyć 45 stopni?
                                        Jeśli zamierzasz np. pomalować obudowę, to taka skrzynka laczona na 45 stopni znacznie lepiej wychodzi. Ile bys nie dal lakieru, to praktycznie zawsze wyjdzie efekt klawiszowania na lakierze jeśli konstrukcja nie była laczona na 45 stopni, a jeszcze nie daj Boze posklejać formatki bez leżakowania, to w ogole nie ma szans żeby to ladnie się kupy trzymalo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Jeśli zamierzasz np. pomalować obudowę, to taka skrzynka laczona na 45 stopni znacznie lepiej wychodzi. Ile bys nie dal lakieru, to praktycznie zawsze wyjdzie efekt klawiszowania na lakierze jeśli konstrukcja nie była laczona na 45 stopni
                                          Akurat na tym się trochę znam i chyba nie masz racji i jest to możliwe do zrobienia;-) Ale jeśli wychodzi łączenie płyt (wcześniej fornirowanych) o których pisał Paweł to jak najbardziej to sens.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X