Wklejam to tutaj, ponieważ nie jest to konkretnie o klejeniu ale temat w sumie również tego dotyczy, a dokładnie obróbki forniru po klejeniu.
Na szybkiego okleiłem HDF-em starą obudowę aby pokazać że frez z łożyskiem jest fajny :)
Użyłem do tego celu frez z rozwalonym już łożyskiem, widać wtedy bardziej co się może stać gdy nie użyjemy taśmy.
Fornir jabłoń indyjska:

...nawet nie trzeba szlifować tylko od razu kleimy kolejny bok.
Tym razem orzech amerykański:

Nakleiłem pasek taśmy aby w razie wypłynięcia kleju nie ubrudził on forniru.
Drugi pasek niżej naklejony został po to aby oprzeć o nie łożysko (widać na filmie), aby frez nie zebrał forniru jak zrobił to z HDF-em.
Oczywiście to łożysko jest rozwalone, dlatego tak dużo zbiera.
Zdążyłem zanim bateria padła :p
- - - - - aktualizacja - - - - -
I niech mi ktoś teraz wmówi że gość z tego filmiku nie robi tego specjalnie, pokazując że frez tak szczępi fornir :thumbdn:
Na szybkiego okleiłem HDF-em starą obudowę aby pokazać że frez z łożyskiem jest fajny :)
Użyłem do tego celu frez z rozwalonym już łożyskiem, widać wtedy bardziej co się może stać gdy nie użyjemy taśmy.

Fornir jabłoń indyjska:

...nawet nie trzeba szlifować tylko od razu kleimy kolejny bok.
Tym razem orzech amerykański:

Nakleiłem pasek taśmy aby w razie wypłynięcia kleju nie ubrudził on forniru.
Drugi pasek niżej naklejony został po to aby oprzeć o nie łożysko (widać na filmie), aby frez nie zebrał forniru jak zrobił to z HDF-em.
Oczywiście to łożysko jest rozwalone, dlatego tak dużo zbiera.
Zdążyłem zanim bateria padła :p
- - - - - aktualizacja - - - - -
I niech mi ktoś teraz wmówi że gość z tego filmiku nie robi tego specjalnie, pokazując że frez tak szczępi fornir :thumbdn:
Skomentuj