Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak jeden dla prawej drugi dla lewej.
    Program nie ma możliwości projektowania zwrotnic :( a co to napięcia przy jakim jest mierzony to wszystko się opiera na sile sygnału. Program pokazuje tylko czy jest słaby czy przesterowany czy OK :)
    Czy program pokazuje nieprawidłowy wykres co do SPL'u to nie wiem sprawdzę to jeszcze z JIGiem i SW to wtedy pogadamy :) ale to pewnie dopiero po Świętach :)

aha Mikrofon użyty do pomiaru to Kapsułka Panasonica i Preamp Wallina :)

Czy program mierzy źle efektywność to ja nie wiem. Porównamy z SW to sie wszystko okaze :)

WESOŁYCH ŚWIAT !!!

Skomentuj

hej dzisiaj w końcu (wreszcie) zakupiłem przetworniki -> Usher Audio 8935A + T-9930-20NC cewki; miałem przyjemność odsłuchać podobny zestaw na miejscu w Akkusie, dlatego zdecydowałem się dopłacić i wziąść to co wziąłem; jedynie trochę głupio zrobiłem że do miwoofa wziałem cewki powietrze -> jedna to 2x tyle ce rdzeniowa i teraz bym rdzeniową brał

więcej info i kilka zdjęć przetworników (szczególnie polecam membrane midwoofa, którego moja mama i brat uznali za uszkodzenie ;p)

http://www.kaczortrex.net/projects/d...uszki-shopping

P.S wiem że dałem kilkadziesiąt złotych więcej (i proszę mi tego nie wypominać) niż by to wyszło w tańszych komponentach, lub z większą ilością przesyłek, ale przynajmniej wsio już mam no i p. Witold oprowadził mnie po swoim magazynie etc. także dzień pełen zabawy, prawie jak w wesołym miasteczku

pzdr

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
        p. Witold oprowadził mnie po swoim magazynie etc. także dzień pełen zabawy, prawie jak w wesołym miasteczku
        to juz magazynu sie dorobili? :>

Skomentuj

nie wiem czy powinienem pokazywac przed oficjalna premiera ale nie moge sie powstrzymac :roll:

Skomentuj

Zgrabne, aczkolwiek pomalowałbym korektor fazy na biało przy XT.

Skomentuj

Na zdjęciu dużo gorzej wyglądają niż na REAL'u naprawdę są ślicznie, a jak gra :) Dziękuję Pawle.

Skomentuj

Co to za fornir? Wygląda jak fornir z pomarańczy

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                  Zgrabne, aczkolwiek pomalowałbym korektor fazy na biało przy XT.
                  a ja dałbym pierścieniowego scana, on to by pasował

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    p. Witold oprowadził mnie po swoim magazynie etc. także dzień pełen zabawy, prawie jak w wesołym miasteczku
                    to juz magazynu sie dorobili? :>
                    wiesz co mają kawałek parteru, i podpiwniczenie jako sekcje roboczą; góra jeszcze w trakcie wykańczania - niedługo ma być gotowy pokój odsłuchowy :); na razie są jakieś 2-3 pary kolumn, plus duża sterta gratów, jakieś wzmaki (chyba nawet nad), odtwarzacz CD i gramofon, także w niedalekiej przyszłości może być bardzo ciekawie;

z tego co zauważyłem to mają dosyć dużą ilość ptzetworników na stanie; akurat jak dzisiaj byłem to się na moje nieszczęście skończyły kolce Harmy i wkręty imbusowe, ale tak to zdaje się że większość dostępna z miejsca

P.S Podobał mi się kolor jednej z obudów - ciemna wiśnia - piękne
                    P.S2 generalnie wrażenie bardzo pozytywne - poświęcili mi dzisiaj coś koło 1,5h, łącznie z przeglądaniem ch-yk, no i odsłuchem tego co było na stanie, także od tej strony wielki plus dla Akkusa

Skomentuj

Zamieszczone przez handicap
                      Co to za fornir? Wygląda jak fornir z pomarańczy
                      olcha + lakierobejca dumaluxa w kolorze TEAK
                      taki pomarancz wychodzi tylko na foto. w praktyce jest mniej intensywny

Skomentuj

Pawel S., zrob zdjecie bez lampy w swietle dziennym :smile: wygladem obudowy przypominaja te kolumienki:

...normalnie starszy brat :lol: Moje monitory tez mialy miec eko skure na froncie,ale wtedy musialy by mierzyc 52cm,niestety nie mogly byc wyzsze niz 48cm i skura poszla w odstawke.

Skomentuj

no Pawle tym razem pobiłeś siebie samego :) i znowu poprzeczka powędrowała do góry ;p; skąd polecasz wziąść fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                            zrob zdjecie bez lampy w swietle dziennym
                            ja te kolumny skonczylem wczoraj popoludniu a wieczorem juz wlasciciel je zabral. tak wiec nowe zdjecia raczej nie w moim wykonaniu

Zamieszczone przez marian
                            wygladem obudowy przypominaja te kolumienki:

tak, dokladnie. na tych byly wzorowane

skąd polecasz wziąść fornir?
                            ze skladu :P napewno nie allegro (tzn ostatecznosc)

Skomentuj

Sami głośnikowcy tutaj :P

Skomentuj

Esh0 ładna lampka i ładna fotka, nie ma to jak lustro jednak.
                                Ja aktualnie kończę prace nad czymś takim:

3xPGA2311 z buforami, selektor wejść na przekaźnikach, LCD BIG 1x16, chociaż wersja z VFD też będzie, sterowanie z atmegi16.

Skomentuj

ciemna strona monitora...nigdy więcej nikt jej nie zobaczy :cool:
                                  Załączone pliki

Skomentuj

[quote="esh0"]Sami głośnikowcy tutaj :P

Pozdrawiam,nie tylko-przedwzmacniacz na E88CC w wersji ,,beta"

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2008-12-20, 16:42 ]
                                    wuja69, jak chcesz podkreslic do jakiej wypowiedzi odpowiadasz to zaznacz ja u tej osoby i wcisnij ikonke "cytowanie selektywne" (po prawej w oknie danego postu)

Skomentuj

Przemek, widze resztki mat pozostale po wyklejaniu reszty kolumny :lol:
                                      u mnie tych skrawkow bylo troche wiecej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                                        Sami głośnikowcy tutaj :P
                                        Oj nie tylko.
                                        Ja swojego 2xECL86 składam nie wiem jak długo...
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Panowie takie pytanie, przy frezowaniu br szczelinowego w jednym "rogu" szarpneło mi troche frezarką i jest jest to całkiem widoczne. jakieś pomysły jak to naprawić ? nałożyłem akrylową szpachle do drewna, schła ponad 24 godziny, przejechałem frezarką i szpachla odpadła :???: ma ktoś pomysł czym to naprawić :?: :shock:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X