Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    paldo, tutaj bardzo duzo zalezy od aplikacji. przy niskim podziale potrafi czasami zagrac paskudnie. a przy odpowiednio wysokim robia sie juz duzo ciekawsze
    no i tez zalezy kto co lubi
    U Ciebie jest bardzo wysoki podział - też cykają... Bez porównania, Morel MDT29 jest o niebo lepszy, a i podobne pieniądze kosztuje.

Skomentuj

Michał K., XT19 jest ciety najnizej jak tylko moze byc. i on cykac bedzie zawsze bo taki ma charakter. ale mowa jest o XT25. przypomnij sobie jak na kolumnach kivlowa zasilanych uniampem wlaczylem voodoo people - masakra :P

Skomentuj

Pawel S., ja odniosłem się do wszystkich Vif XT:)

Skomentuj

a to jakim prawem skoro XT19 gra inaczej niz XT25? :P

Skomentuj

Morel MDT29 jest o niebo lepszy, a i podobne pieniądze kosztuje.
            o to mi chodzi...

Skomentuj

Mam małe pytanko co do PJ [ stx ] właśnie do mnie doszły ten gdn wydaje sie być smiesznie mały ale w budzie nooo będzie można sie przyzwyczaić ; )

mianowicie chodzi mo o "obcięcie" PJ [ pierscienia ] po prostu wymiezyc sobie i przejechać kilka razy nożykiem ?? tak po prostu ?? :))

pozdrawiam

Skomentuj

eeee Bartuś, ale o co chodzi? o te monitorki mojego projektu? co GDN nachodzi na GDWK?

Skomentuj

może na razie nie związane z audio ale już niedługo silniki krokowe i transformatory, za trafka zapłaciłem jak za złom, kilka zbędnych całość warzy 45kg.... jutro przyjdzie elektronika do sterowników to zacznie sie zabawa :mrgreen:

Skomentuj

damiani, CNC budujesz?

Skomentuj

eeee Bartuś, ale o co chodzi? o te monitorki mojego projektu? co GDN nachodzi na GDWK?

tak tak sory za niesprecyzowanie pytania ; )

Skomentuj

damiani, jak robisz frezarkę cnc to zrób jakąś porządną żeby dało rade aluminium frezować to będziesz nam robił panele na wzmacniacze itp. :mrgreen:

Skomentuj

damiani, cóż to za frezara będzie z tyloma silnikami? :| 10d? xD Jak na moje oko to 3 wystarczą ... ( 3 osie, x, y, z )

W wakacje też sobie zrobię cnc ^^

Skomentuj

mianowicie chodzi mo o "obcięcie" PJ [ pierscienia ] po prostu wymiezyc sobie i przejechać kilka razy nożykiem ?? tak po prostu ?? )
                            przykrecasz glosniki w docelowym miejscu. GDNa uzywasz jako prowadnicy i przy nim prowadzisz nozyk po plastiku. najglebiej jak sie da (byle powoli, zebys nie porysowal reszty frontu) a nastepnie po zdemontowaniu delikatnie i powoli lamiesz ten kawalek kombinerkami - wszystko widac na zdjeciach w tutorialu. tylko opisu brak :???:

damiani, dlaczego te male silniczki wygladaja jak od magnetofonu :lol:

Skomentuj

damiani, dlaczego te male silniczki wygladaja jak od magnetofonu :lol:
                              to te trafa są takie duże :mrgreen:
                              Zamieszczone przez kombo
                              damiani, jak robisz frezarkę cnc to zrób jakąś porządną żeby dało rade aluminium frezować to będziesz nam robił panele na wzmacniacze itp. :mrgreen:
                              mam w planach w niedalekiej przyszości
                              damiani, cóż to za frezara będzie z tyloma silnikami? :| 10d? xD Jak na moje oko to 3 wystarczą ... ( 3 osie, x, y, z )
                              bo z tych silniczków będą dwa styroplotery z 4 osiami i frezareczka z 4 osiami a następne 3 kupiłem bo były tanie :mrgreen:

Skomentuj

heh damiani u mnie leza sterowniki juz prawie rok, (male bo na ta8435h ale za to z 1/8 kroku ;p ) silniki sobie tez lezą ...
                                sruby napedowe trapezowki, nakretki pociagowe ...wszystko lezy i czeka na nabranie mocy urzedowej ... nie moge sie do tego zabrac ....

Skomentuj

ja się od następnego tygodnia zabieram bo najpierw budowę na podwórku trzeba skończyć.... w sumie już mam wszystko kupione, czekam jeszcze tylko na paczkę z frezarką (w offtopicu w okazjach dałem do niej linka ), na razie kosztowało mnie to 500zł a mam części na 2 maszyny śruby pociągowe to pręty gwintowane a prowadnice na łożyskach i kątownikach aluminiowych, konstrukcja "drewniana"
                                  jak tylko kasy przybędzie to biorę się za frezarkę z aluminium, kupujcie JIG'i :mrgreen:
                                  :mrgreen: :lol:

Skomentuj

śruby pociągowe to pręty gwintowane
                                    nie popelniaj tego bledu ! .... lepiej troche poczekac i kupic trapezowe mialem z tym doswiadczenie, u paru znajomych na "domowych cnc"...... "szpilki metryczne" nie nadaja sie na sroby pociagowe ... luzy i przede wszytkim opory skreslaja go ...

drewniana konstrukcja jak bedzie dobrze wykonana to spokojnie mozna w aluminium dzialac ;p ....ale sroby metryczne to porazka..... zobaczysz za niedlugi czas bedziesz musial to rozbierac i wkladac trapzezowki ....lepiej zrobic to odrazu bo podsumowujac bedziesz z kasą do tylu wlasnie o koszt tego badziewia ktory kupiles na poczatku

Skomentuj

jak całość zadziała to wymiana na trapezówki nie będzie stanowiła większego problemu siedzę już trochę w tym temacie....

Skomentuj

no to dziś znowu inne DIY niż kolumny wzmaki preampu itp, wcześniej było coś do picia, ale jeść tez trzeba więc :mrgreen:

to zaparowane jest robione w otwartą klapą piekarnika :razz:

troche sos się przypalił ale to szczegół :razz:

Skomentuj

kondrax, ser się nie przypalił był ciągnący tak jak pisałem tylko troche sos się przypalił, a co do ciasta, taki mały test jakiegoś znalezionego w necie + własne modyfikacje czyli
                                          150g mąki pszennej tortowej, 50g maki kukurydzianej, i teraz o dziwno 1/4 szklanki gotowanych przetartych ziemniaków, jakieś 15g drożdży, 1/3 szklanki wody, sól, pieprz, cukier i dla smaku troche kostki smakowej knor oregano

Skomentuj

Czaruję...
                                          X