Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja dzisiaj odpaliłem stxy, tak na szybko kilka ujeć :)

enjoy!

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

I które lepiej grają? :)

Widzę że zmodyfikowałeś szklaka.

Skomentuj

Jeszcze gorące, ale bez dwóch zdań usher ze scanem robią robote
        Szklaka ? :???:
        Last edited by Pteterycz; 16.10.2015, 22:17.
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          Szklaka ?
          A to nie jest FGX?

Skomentuj

Tak tak, już rozumiem, zmęczony jestem dzisiaj już.
            Spróbowałem z alxem.

Skomentuj

Ponoć daje rade

Ja może kiedyś dźwignę go do nowego projektu TLki Mariosa

Skomentuj

SowaZ

Fajne standy

BR masz pewnie z tylu w tych stx'sach. Mnie jakos takie rozwiazanie tez bardziej pasuje ostatnio.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Chyba nie SowaZ, tak też mi sie podobają :) ale troszke inne niż... Twoje!

- - - - - aktualizacja - - - - -

a br tak nie chciałem szpecić frontu dziurą

Skomentuj

Zamieszczone przez Piter93 Zobacz posta
                    Wierciłem i wiertarką i multiszlifierką, komfort nieporównywalny. Jeszcze jak się ma wałek giętki, to prawie żadnego ciężaru w łapie nie trzymasz, obsługa bardziej przypomina stawianie kropek długopisem - docisk, puszczasz; docisk, puszczasz. Chwila i jest Z tępieniem się wierteł HSS też nie miałem jakiegoś problemu.

Multiszlifierka to bardzo przydatna rzecz do robienia takich drobnych zabiegów. Poza wierceniem laminatów, można też je z łatwością ciąć, jeśli ma się odpowiednie tarcze. Nawet do przeróbek wszelkiej maści obudów elektronicznych, nawet tych "ameliniowych"

Wynalazek który mam jest gdzieś o połowę mniejszy niż multiszlifierka i leciutki.
                    http://multisort.pl/product/Miniatur...man,11128.html
                    Zasilam to z laboratoryjnego, toteż mam regulację.

Skomentuj

U mnie pojawił się nowy element toru audio:

Po testach oniemiałem z wrażenia. Różnica kolosalna w porównaniu do mojego poprzedniego DAC'a. Kto nie wierzy, niech uwierzy

A tu cały obecny zestaw w pokoju:
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                        Logo tak żebyś nie zapomniał

Skomentuj

Nie na temat...
                          widzę, że nie tylko ja muszę mieć cały stół kuchenny jako biurko i jeszcze za mało mi miejsca..

Skomentuj

Nie na temat...
                            I te pufy odsłuchowe, jakby przyszło więcej ludu? :thumbup:

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                            Wynalazek który mam jest gdzieś o połowę mniejszy niż multiszlifierka i leciutki.
                            http://multisort.pl/product/Miniatur...man,11128.html
                            Zasilam to z laboratoryjnego, toteż mam regulację.
                            A to przypadkiem nie jest multiszlifierka? Tylko, że nazwali to wiertarką? Bo wygląda i działa tak samo
                            http://images.dremeleurope.com/pl/pl...E3000-9179.jpg

Skomentuj

Nie na temat...
                              I te pufy odsłuchowe, jakby przyszło więcej ludu?
                              To są basstrapy
                              marcinsywala.pl
                              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mam te fgx'y u siebie. Pod 4 wzmakami sprawdzałem i basu to one nie oferują zbyt wiele :-(
                                Dopiero połączenie yamahy rx-v663 i bg9+barwa acu dają efekt taki ze szczękę z ziemi zbierałem. Niestety tylko w tym połączeniu gra to tak fajnie
                                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                  Ja dzisiaj odpaliłem stxy, tak na szybko kilka ujeć

enjoy!
                                  wierciles nowe otwory w koszu od FGXa?

A to przypadkiem nie jest multiszlifierka? Tylko, że nazwali to wiertarką? Bo wygląda i działa tak samo
                                  nie, jest to slabiutki silniczek na 12v i fatalne tulejki ktore ledwo ci sie centruja...
                                  ale jest tanie i faktytcznie dobrze sie wierci tym PCB (jak wycentrujesz wiertlo)

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                  Mam te fgx'y u siebie. Pod 4 wzmakami sprawdzałem i basu to one nie oferują zbyt wiele :-(
                                  czyli nie tylko ja mam takie wrazenie... a bawiles sie strojeniem b-r? bo SCXy w tej samej obudowie na wyzszym strojeniu graly juz ciekawie basem

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                    Po testach oniemiałem z wrażenia. Różnica kolosalna w porównaniu do mojego poprzedniego DAC'a. Kto nie wierzy, niech uwierzy
                                    To fakt. Wcześniejszy DAC strasznie zamulał i dawał się we znaki mocny brak detali. Nie wspominając o jakimś dziwnym basie, jakby echo się tworzyło. W sumie nie wiedziałem co wtedy o tym myśleć, zwalałem na TL :P

W każdym wypadku ważne jest, że teraz gra jak powinno.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                      Dopiero połączenie yamahy rx-v663 i bg9+barwa acu dają efekt taki ze szczękę z ziemi zbierałem. Niestety tylko w tym połączeniu gra to tak fajnie
                                      Ja mam podpięte pod Accu, strojenie ok 40 Hz i nie narzekam na brak basu, nawet śmiem powiedzieć że jest go dużo jak na tej wielkości i klasy głośnik :)

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      wierciles nowe otwory w koszu od FGXa?
                                      yyy... Nie, w jakim celu?

Skomentuj

Hermes czy poprzedni twoj dac był na kostkach ad?

Fajna masz drewniana podłogę :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Aha, pewnie chodzi Ci ze mam wpierony otworów, a nie cztery :)
                                          Pewnie zrobili lifting :thumbup:
                                          Last edited by Pteterycz; 17.10.2015, 16:37.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X