Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
    Nie na temat...
    Jest gdzieś dostępny schemat zwrotnicy do tych 'Altusów'? Mam głośniki w szafie także kiedyś można by było złożyć paczki dla nich
    To nie takie altusy na jakie wyglądają :)

Skomentuj

Takie tam :)
      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta

Takie tam :)
        Do czego to? Będą płytki lub całe moduły?

Skomentuj

Pół filtr pół softstart :) Płytki są, całych modułów nie będzie.
          Grado SR125i

Skomentuj

Iamp100m

Skomentuj

Zamieszczone przez gregorj Zobacz posta
              Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
              To nie takie altusy na jakie wyglądają :)
              Aj kurde, sorry nie dopatrzyłem, że tam seasy siedzą, myślałem o tym: http://diyaudio.pl/showthread.php/23...ighlight=altus :lol:

Skomentuj

skladam uniampa...
                czas na sprawdzenie sterownika
                biore pilot, wciskam guziki... a tu mi tv reaguje! :o

bede musial zmienic tv lub zrezygnowac z pilota

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  skladam uniampa...
                  czas na sprawdzenie sterownika
                  biore pilot, wciskam guziki... a tu mi tv reaguje! :o

bede musial zmienic tv lub zrezygnowac z pilota
                  Zmiana TV albo zmiana kodu w sterowniku.

Skomentuj

taz
                    Ja tez musialem zrobic ''takie tam'' ale niestety nie takie fajne jak twoje. Zebys sie wczesniej chwalil ze takie cudo masz to bym nie improwizowal, ale juz po ptokach plytki zamowione.
                    Pilotem monzna to zalaczyc ??

PS
                    Tak tera patrze, jak tam masz DC bloker to mostek by sie przydal wiekszy, zeby przy jakiejs niekontrolowanej zwarze nie spuchnal.
                    Last edited by borys; 04.11.2016, 09:40.
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

gotowy!

szybko sie pakuje i jazda do chlopakow na audio show

Skomentuj

Ładnie się prezentuje ten front.
                        Pokaż jeszcze jak tył wygląda.

Skomentuj

borys nie można uruchamiać mojego układu pilotem. Taka dbałość o to żeby się stawy nie zastały :)
                          Po to dałem bezpiecznik aby w sytuacji krytycznej miał szansę się wykazać. Poza tym, sam duży mostek wiele nie zdziała. Żeby odprowadzić nadmiar ciepła trzeba dać kawałek aluminium. Sprawdź sobie np. ten datasheet http://www.tme.eu/pl/Document/a7852b...8b8d/gbu8a.pdf Max prąd bez chłodzenia to 5,6A. A teraz dla porównania datasheet mostka w obudowie identycznej do Twojej http://www.tme.eu/pl/Document/27d83d...e53/gbi10a.pdf Max prąd bez chłodzenia to 3,0A. Daje do myślenia, nie? :)
                          Grado SR125i

Skomentuj

Taz
                            Ja tam zasypalem gbu15 a nie gbu10. Wszedzie daje takie same mostki. Ciepla duzo i tak z nich nie bedzie. No chyba ze ktos sasiadow nie lubi to pewnie beda cieple. Faktycznie mniejszy vdrop to i mniejsze straty, obudowa tez mniejsza. Jeszcze lepiej wyglada gbi12a. Dziekuje
                            Last edited by borys; 06.11.2016, 10:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                              borys nie można uruchamiać mojego układu pilotem. Taka dbałość o to żeby się stawy nie zastały :)
                              Po to dałem bezpiecznik aby w sytuacji krytycznej miał szansę się wykazać. Poza tym, sam duży mostek wiele nie zdziała. Żeby odprowadzić nadmiar ciepła trzeba dać kawałek aluminium. Sprawdź sobie np. ten datasheet http://www.tme.eu/pl/Document/a7852b...8b8d/gbu8a.pdf Max prąd bez chłodzenia to 5,6A. A teraz dla porównania datasheet mostka w obudowie identycznej do Twojej http://www.tme.eu/pl/Document/27d83d...e53/gbi10a.pdf Max prąd bez chłodzenia to 3,0A. Daje do myślenia, nie? :)
                              Krzysiek jeszcze jedna taka uwaga. Jezeli zadaniem DC blokera ma byc usuwanie skladowej stalej (jezeli tak owa wystapi chwilowo podczas lokalnego zalanczania obciazen powodujacych niesymetryczne obicazenie sieci) to zastosowanie mostka typu gbu15 z wiekszym Vdrop ma swoje uzasadnienie poniewaz bedzie on klampowal napiecie do okolo 2V, czyli przy tych samych wartosciach kondensatorow wiecej pradu bedzie szlo przez reaktancje elektrolitow oraz sam DC bloker bedzie mial mozliwosc radzenia sobie z wieksza wartoscia ewentualnej skladowej stalej.

Mostek ktory zaproponowales ma Vdrop okolo 1V czyli sens stosowania go w aplikacji DC blokera jest dokladnie o 50% mniejszy ale beda na nim mniejsze straty.

Skomentuj

Pany takie szybkie pytanie. Dorwałem alpierda lw800 za grosze (10zł) i tak myślę o budzie BP 4th do niego. Opłaca się w ogóle pchać go do tej obudowy i płacić dodatkowe PLNy za mdf ? Pytam bo miałem kiedyś jakieś chinskie 5.1 i "sub" był własnie w BP na 10cm głosniczku i grało to nawet spoko.

Skomentuj

szkoda kasy wydawac na MDF!
                                  rob sprawdzony b-r i nie trac na niego czasu

Skomentuj

Potwierdzam, LW800 to najlepiej BR, a jeszcze lepiej jak byś dorwał dwa i isobaric zrobił. Nawet to znośnie grało ^^
                                    Nie pamiętam gdzie ale gdzieś na polskich forach ktoś zamieszczał swoje pomiary LW800.

Skomentuj

Ponad rok składam te kolumny z braku czasu. Zostało mi tylko zabawa z wytłumieniem no i osłona... Niestety nie zdążyłem w porę albo za wcześnie przyniósłem kolumny do domu...

Da się kopułkę jakoś od środka wypchać czy głosniki już tylko do wymiany.
                                      Kocham mojego syna ale ma szczęście że jestem w pracy i dostałem taką tylko wiadomość od żony.

Skomentuj

Odkurzaczem (tylko zacznij z otwartym tym otworem na rękojeści by ci nie wyrwało czegoś jak się zassie mocniej, potem ewentualnie stopniowo zamykaj jak będzie za słaby ciąg. No i cholernie uważaj przy tym ) ?

Skomentuj

Odkurzaczem na niskich obrotach silnika lub z otwartym przepustem na rurze :)
                                          No i rura musi być czysta aby śladu nie zostawiła.

Będzie dobrze

Skomentuj

Czaruję...
                                          X