Wiadomo że na suchym też można jeździć, ale Panowie, bez przesady :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Im gorsze smarowanie tym wiecej wody i syfu w lancuchu a wiec szybsze scieranie sworzni i rozciaganie. Czyli destrukcja calego napedu.
Ja wole poswiecic troche czasu na dokladne czyszczenie i smarowanie zamiast wymieniac czesci co sezon/dwa.
No ale jak kogos stac na systematyczna wymiane czesci to po co ma sie brudzic
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo szycia tez moze byc, ale szybciej sie wyplucze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaMi wystarcza na ponad miesiąc jazdy ok 5 dni w tygodniu więc nie jest źle.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaMi wystarcza na ponad miesiąc jazdy ok 5 dni w tygodniu więc nie jest źle.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaO kurde, no to niezle. Jak pare lat temu jezdzilem bardzo aktywnie, to zaden olej nie wytrzymal wiecej jak kilka dni.
Skomentuj
-
Na suche warunki stosuje się czerwony finish line, na mokre zielony lub taki kremowy (z ceramiką). Po zielonym napęd chodzi ciszej i bardziej miękko ale syf klei się strasznie więc nie jest to dobre rozwiązanie. Chyba, że przy częstym czyszeniu , wówczas można i zielonym. Ja smaruję nie czesciej niż co 100km ale prędzej co ok 200.
Skomentuj
-
tak, starsi ludzie na marketowym sprzecie
panowie, dopiero dowiedzialem sie ze jest cos takiego jak kaseta. wczesniej rozbieralem tylko wolnobiegi...
jak rozebrac bebenek kasety? tam mi strasznie szumi i huczy :/
wiem ze musze kupic klucze do odkrecania kasety. ale w srodku tez cos specjalnego potrzebuje?
Skomentuj
-
Tak na upartego to wystarczy Ci sam klucz do kaset. Jeśli masz stary łańcuch to wykorzystaj go do skontrowania kasety i odkręcenia jej za pomocą kupionego klucza.
Bierznię bębenka możesz odkręcic dorobionym na wymiar fragmentem twardej blachy. Ja wykorzystałęm klucz do odkręcania tarcz w szlifierkach kątowych bo idealnie pasował.
Po odkręceniu uważaj na kulki bo lubią się posypać. A i ważny tez jest smar. Musisz uzyć takiego aby zapadki za bardzo się nie kleiły. Chyba łt-43 się nada.
Miłej zabawy!
Skomentuj
Skomentuj