Zamieszczone przez malikowy
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Mam taki problem:
Próbuję zainstalować sterowniki pobrane z internetu do drukarki HP Deskjet F2480 na laptopie Acer AO725 z systemem Windws 7 Home Premium 64bit ale bez powodzenia.
Klikam na plik ze sterownikami i widać jak postępuje rozpakowywanie ale w pewnym momencie to okno znika i nic więcej się nie dzieje a drukarka dalej nie działa. Nie ma problemu z zainstalowaniem sterowników do tej drukarki i drukowaniem na komputerze Toshiba.
Jaka może być tego przyczyna?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Skaner tego urządzenia wielofunkcyjnego działa z Acerem bez problemu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
Skomentuj
-
Mam Windows 10 od początku, tj. kupiłem pre-order i otrzymałem płytę w dniu premiery :) Dlaczego? Głównie to z trzech powodów:
1) Komunikacja sterownika graficznego między kartą a aplikacją jest znacząco szybsza niż w poprzednich systemach, dzięki temu podniosła się wydajność w mojej aplikacji korzystającej z DirectX.
2) Znacząco lepsze UI. Wreszcie brak tych zasranych ramek w aplikacjach. Zawsze mi się to podobało w OS X.
3) Dobre skalowanie UI przy większym DPI. No cóż, znów mogę tu przywołać OS X, który jest w tym mistrzem, ale Windows coraz lepiej sobie radzi.
Skomentuj
-
Mam pc i laptopa na 10.
Na laptopie wszystko działa jak należy, za to na komputerze cuda się dzieją.
Bardzo często nie wyłącza się płyta główna, tzn system się wylogowuje, czarny ekran a wiatraki i reszta gratów słychać że działa.
Po za ty często zawiesza się sam pulpit, tzn najczęściej podczas naciśnięcia prawym przyciskiem myszy np w celu utworzenia nowego folderu, start i inne rzeczy działają.
System nowo postawiony, wszystkie zalecane aktualizacje, wszystkie najnowsze sterowniki, niemal od początku takie rzeczy się działy na 10.
Z ciekawości sprawdzałem na 7 przez ok tygodnia i nic się takiego nie działo.
Skomentuj
-
My nie mówimy o samej czystej instalacji. Najwięcej problemów jest podczas aktualizacji z 7/8/8.1 do 10, niektóre kompy startują ale przy ładowaniu systemu błąd i kaput, zostaje format.
@dzwiedziu
No właśnie, to doskonale pokazuje, że nie wszystko jest kompatybilne z 10tką.
Mi na 3 letnim lapku nie działały wszystkie funkcje gładzika i przy każdym uruchomieniu wywalało błędy tej aplikacji. Update z 8.1 do 10, zrobiłem czystą instalację i teraz już śmiga.
Siostrze złożyłem kompa, nie pomyślałem o kompatybilności karty Wifi, skutkiem były niebieskie ekrany już podczas ładowania systemu lub totalny stop, nawet system się poprawnie zainstalować nie mógł. Dopiero wyciągnięcie karty pomogło. Ale już musiałem kupić nową, prześledziłem rynek i na przykład na 10 kart wifi ze 2 będą działać na pewno. Te na USB mają największe prawdopodobieństwo działania o ile same też są świeże, te na PCI można sobie od razu odpuścić.
Na moim kompie z 4 letnią płytą głowną z górnej półki nie ma w 100% sprawnej obsługi USB3.0, korzystam z zewnętrznej karty dźwiękowej i na USB3 dźwięk w głośnikach tak jakby się przycinał, dopiero przełączenie na USB2.0 poprawiło sytuację (na 7 i 8.1 nie było tego problemu), mam też dysk zewnętrzny na USB 3.0, po podłączeniu słychać komunikat systemowy ale go nie pokazuje, dopiero na zwykłym 2.0 tak.Last edited by malikowy; 04.02.2016, 12:38.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaMy nie mówimy o samej czystej instalacji. Najwięcej problemów jest podczas aktualizacji z 7/8/8.1 do 10,
Skomentuj
-
Octave 4
Jak doinstalować do Octave 4 pod Windowsem pakiet do obliczeń symbolicznych? Podobno ten sam darmowy da się doinstalować nawet do Matlaba.
http://octave.sourceforge.net/symbolic/Last edited by Echo1; 19.02.2016, 21:20.
Skomentuj
-
Niedawno z tym walczyłem. Zależy. Jak trzeba rozbierać dysk, przekładać mechanikę/głowicę/talerze, to ostatnio dostałem wycenę 3500netto. Po znajomości. Nietanie zabawki. Jeszcze cena zależy od skomplikowania dysku, jak duże upakowanie danych, jak skomplikowany mechanizm (ile talerzy) itp. Generalnie niewdzięczny temat. Jedyny pewny wniosek po rozpatrzeniu się po temacie jest taki, żeby nie próbować samemu. Nawet najprostszy przełożenie elektroniki bez softu i bez programatora jest wątpliwe.
Możesz spróbować nim rzucić o podłogę, moze to odblokuje mechanizm, ale jeśli głowice są na dysku, nie zaparkowane to znowu spora szansa uwalenia.Last edited by Micwoj; 25.02.2016, 13:15.
Skomentuj
Skomentuj