Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
    Wniosek nie jest prymitywny tylko rzeczowy. Pierwszy raz na tym forum wyraziłem negatywną opinię o sposobie traktowania klientów.
    Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
    Zapewne moderatorów traktują jak VIP'ów - zazdroszczę
    Czy aby na pewno? Radziłbym się najpierw zastanowić przed napisaniem posta, co właściwie miałeś na myśli...
    EOT.

Skomentuj

Ja mógłbym sprzedać 17 SW, ale nie mam do niego MB. Miałem robić mini suba, ale zmieniłem koncepcję i robię na innym głośniku :)

Skomentuj

Pewnie nie jesteśmy ("diyowcy") dużym rynkiem, a co za tym idzie zapewne nie jesteśmy ich targetem biznesowym. Niemniej jednak jest tendencja, że przed zakupem różnych sprzętów rtv/agd (podejrzewam, że w przypadku kolumn też tak jest) wielu ludzi szuka o nich informacji w internecie. A jeśli zacznie szukać informacji na temat STX'a to pewnikiem trafi na fora tematyczne, bo temat jest na tyle niszowy, że poruszany raczej tylko na nich. A tutaj opinie jakie się pojawiają, każdy widzi. PR w STX'ie leży na łopatkach - no ale sami sobie na to pracują.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Czy aby na pewno? Radziłbym się najpierw zastanowić przed napisaniem posta, co właściwie miałeś na myśli...
          EOT.
          dolphin123 To absolutnie nie był zarzut do Ciebie, chyba się nie zrozumieliśmy. Wyraziłem tylko swoje niezadowolenie ze sposobu traktowania klientów przez firmę STX.
          EOT
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
            Pewnie nie jesteśmy ("diyowcy") dużym rynkiem, a co za tym idzie zapewne nie jesteśmy ich targetem biznesowym. Niemniej jednak jest tendencja, że przed zakupem różnych sprzętów rtv/agd (podejrzewam, że w przypadku kolumn też tak jest) wielu ludzi szuka o nich informacji w internecie. A jeśli zacznie szukać informacji na temat STX'a to pewnikiem trafi na fora tematyczne, bo temat jest na tyle niszowy, że poruszany raczej tylko na nich. A tutaj opinie jakie się pojawiają, każdy widzi. PR w STX'ie leży na łopatkach - no ale sami sobie na to pracują.
            Nareszcie ktos coś mądrego powiedział... to ich decyzja jak działają na rynku, analizują go wg potrzeb i własnych możliwości. Jakby grupa docelową byli niejacy "Diyowcy" to pewnie traktowali by nas inaczej. Każdy z nas mając duże kontrakty, zrezygnowałby z tych mniejszych, może w inyn sposób ale napewno by to zrobił..

Pozostaje dłubać na tym co jest dostępne

Skomentuj

Marios, źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że pomimo iż diyowcy nie są ich targetem, to ich "w dupie manie" może się odbić źle (i odbija się) na opinii firmy na forach tematycznych - a te z kolei są jednym ze źródeł (w tym przypadku chyba głównym) informacji na temat tej firmy dla Kowalskich, którzy chcą sobie kupić nowe grajpudła (zbieżność nazw przypadkowa ) do mieszkania. No chyba, że mają zamiar kompletnie zrezygnować z detalu i idą w produkcję dla większych partnerów handlowych. Nie interesuje mnie to, jaki mają target, bo to nie moja sprawa, no ale niech się zdecydują, bo obecna sytuacja, jak widać, zaczyna być denerwująco-frustrująca. Pojawiają się ludzie, którzy po przeczytanych opiniach np na temat 18-AWX (już pomijam kwestię tego, czy słusznych czy nie - nie o to tutaj chodzi) zdecydowali się skopiowanie jednej z dostępnych konstrukcji na tym przetworniku, kupili odpowiednie wysokotonówki, niektórzy zapewne nawet części do zwrotek i... no i są w annusie, bo AWX jest niedostępny i nie idzie się dowiedzieć kiedy będzie. I teraz nie wiadomo, co robić - iść w inną konstrukcję (a to wiąże się z zakupem innego - przeważnie droższego niskośredniaka), sprzedawać posiadane już podzespoły ze stratą, czy czekać na ruch STX'a - ta ostatnia opcja najbardziej ryzykowna, bo można czekać... no nawet ciężko określić ile.
              Last edited by dabyl; 18.04.2012, 09:38.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                Chodziło mi o to, że pomimo iż diyowcy nie są ich targetem, to ich "w dupie manie" może się odbić źle (i odbija się) na opinii firmy na forach tematycznych
                No wlaśnie, kwestia tego czy naprawdę tak jest jak mówisz i masz rację. Jeśli tak (zgodzę się też z tym w dużej mierze) to mają problem . Może oszacowali rynek w inny sposób i wolą produkować same głośniki dla docelowych producentów grajpudeł (zbieżność również przypadkowa ;-) ), tego nie wiemy.

A może tam wogóle nikt nie myśli marketingowo tylko działaja na tzw. "aferę" rozwineli się z garażu do trochę większej hali i jakoś się kręci a sukces ich przerasta.
                Tak czy inaczej życzę im szczerze powodzenia mimo że nie jestem ich fanem.

3 tygodnie temu byłem w STx'e bo głośniki o których pisaliśmy pare postów wcześniej. Spytałem o tego "słynnego" awx'a, Pani odpowiedziała że: "w Kwietniu będę, czekają tylko na jeden komponent" tyle wiem.

Skomentuj

Zawsze mozna zainwestować w 15 awx, która jest dostepna

Skomentuj

Sprzedam zwrotnicę i wysokotonówki do FX-300 bo się na 18 pewnie nie doczekam.
                    W STXie to norma. Na 12 miesięcy te lepsze głośniki dostępne są przez tydzień. W zeszłym roku nie można się było doczekać na SCXy, teraz głośników nie ma prawie wcale, tylko szmelc jest dostępny bo nikt go nie kupuje. STX jest nierzetelny i tyle, a klientów ma w nosie.

Skomentuj

odbije się to na nich, choćby było teraz wszystko dostępne to nic od nich nie kupię.

Skomentuj

pindolicie
                        wiadomo, że kiedy towar się pojawi, to coś tam zakupicie :))
                        Ale faktycznie przykre jest, że firma broni się przed sprzedażą przetworników, bo woli sprzedawać kompletne kolumny... może ktoś to tam liczy, że bardziej im się kalkuluje taka sprzedaż .. Ale czy ktoś 'wycenia' opinię o firmie? Nie sądzę.
                        Dabyl dobrze napisał, że jeśli chcesz coś kupić, to zaczynasz od opinii w necie. A jaką opinie ma STX ? (nie mówię o produktach).

A tym czasem społeczność forum składa zamówienia u konkurencji :)))
                        Szkoda, że STX nie chce sprzedać 20 -30 - 50 przetworników .....

Skomentuj

Zamieszczone przez Alchemiq Zobacz posta
                          A tym czasem społeczność forum składa zamówienia u konkurencji )
                          czyli u kogo?
                          tonsil nie istnieje! :p

Skomentuj

Np. kolego Pawle będą składać na Usherach.

Skomentuj

Ale Ushery nawet po zniżkach to nie jest półka AWXów. Zobacz sobie ile trzeba zapłacić za 8948, bardziej martwi fakt że przez brak AWXów to praktycznie nie ma na rynku rozsądnych kolumnDIY w przedziale 600-1000zł. Wszystkie sensowne zestawy czy to na Seasach, Scanach, Usherach czy nawet Visatonach(pierwsze sensowne głośniniki - AL1xx) to już powyżej tysiąca za zestaw niestety. A poniżej długo długo nic, aż napotykamy na scx za 300zł na gotowo

Skomentuj

18AWX i GDWK AWX na 99,9% dostępne będą jeszcze w tym tygodniu :)
                                Obecnie zmieniamy całą serię kolumn z serii F i to powoduje dodatkowe zamieszanie - zamiast 2 kolorów w standardzie jest 5 - pojawi się też kilka dodatkowych modeli a to oznacza, że przed ich wprowadzeniem trzeba zrobić pewne zapasy magazynowe, dostarczyć dystrybutorom itp więc produkujemy ich praktycznie 5x więcej niż normalnie - to z kolei oznacza, pewne problemy z dostępnością części głośników.

A mi już po nocach śnią się schematy zwrotnic wysokości karkasów impregnaty do zawieszeń ...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                  A mi już po nocach śnią się schematy zwrotnic wysokości karkasów impregnaty do zawieszeń ...
                                  to moze pora na pomocnika?

Skomentuj

SW, a jakie będą dalsze losy GDN 14 SK? Wróci? Czy może wszystkie membrany pocięliście na FS-250? :)

Skomentuj

AWX-y są już dostępne :))))))))))
                                      Jestem szczęśliwym nabywcą :)

Skomentuj

Pawel S ale bedziesz mial daleko do pracy!

no i widzicie: sa dostepne
                                        potrzebny byl ten najazd na stxa z ostatnich stron?
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          no i widzicie: sa dostepne potrzebny byl ten najazd na stxa z ostatnich stron?

Kto wie, może dzięki temu są dostępne

Skomentuj

Czaruję...
                                          X