Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o 650-tkę, to faktycznie tanio.

Skomentuj

http://stx.pl/stx-pa-1000-d.html

Wzmacniacz za 800zł OK.Moc dobra, tylko ciekawi mnie wzmacniacz.Przetwornica ok na fotce ,ale wzmacniacz jakiś mały jak na moje oko,gdzie radiatory.może jestem nie douczony to mnie uświadomcie:) Na fotce nie widać za bardzo tej prawej strony.

Skomentuj

Słowo klucz - klasa D :)
        I teraz poczytaj o klasie D i wszystko Ci się rozjaśni :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ok już rozumie,wzmacniacz ma bardzo wysoką sprawność sięgającą 90% tylko teraz pytanie jak będzie brzmiała ta końcówka i czy warto ją kupować?

Skomentuj

Wskazówka
            nie rozumie a ROZUMIEM!
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz posta
              ylko teraz pytanie jak będzie brzmiała ta końcówka i czy warto ją kupować?
              na to juz musisz sobie sam odpowiedziec
              na suby warto
              na kolumny bywa roznie - jedne cyfrowki graja, inne juz nie
              ale znajac STXa to raczej byle tandety bynie wprowadzali do sprzedazy

Skomentuj

Informacja

Fajny opis klas wzmacniaczy do powyższych postów
                Last edited by Marios; 23.02.2014, 20:49.

Skomentuj

http://www.youtube.com/watch?v=2f1UXGix_Cw Znalazłem coś takiego? Czyż kosz nie jest podobny do 15" STX?

Skomentuj

re audio tez mialo takie same kosze jak STXy 8" :p

Skomentuj

Gdyby podali od kogo mają moduły to można by coś więcej powiedzieć czy warto czy nie, kupować. Firm trochę już jest zwłaszcza na dalekim wschodzie które produkuja gotowe moduły dużych mocy gdzie wystarczy podpiąć faze, sygnał, głośnik i gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        re audio tez mialo takie same kosze jak STXy 8" :p
                        nic dziwnego .. przy dzisiejszej globalizacji jeden klepie takie czy inne części i sprzedaje komu się da..
                        u wielu producentów tak jest

Skomentuj

Do mnie przyszla paczka z STX i trzeba przyznac, ze pakowanie glosnikow bardzo dobre, lepsze niz kiedys. Choc fakt, ze juz dawno nic tam nie bralem...

Skomentuj

Co zamowiles?

Skomentuj

wiele glosnikow pakuja juz bardzo dobrze, ale niestety nadal wiele modeli jest wrzucone luzem do kartona

ja np 10" wyciagnalem pogniecione z kartona

Skomentuj

PC.X był zapakowany w dwa kartony i styropian. A FG.X był luzem w kartonie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Co zamowiles?
                                  stereło gdn awx 15 i gdwk awx

Zapakowane w podwojne pudelka, styropian i woreczek foliowy. Bardzo ladnie :)

---------- Post dodany o 15:08 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------

A tak wyglada maly awx na tle konkurencji

Skomentuj

Wracajac do STX, dosc dawno nie sluchalem gdwk awx i teraz jak mam okazje go sluchac, to trudno mu cos w tej cenie zarzucic. Ladne, nienatarczywe brzmienie, nawet solo gra z duza naturalnoscia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      stereło gdn awx 15 i gdwk awx

Zapakowane w podwojne pudelka, styropian i woreczek foliowy. Bardzo ladnie :)

---------- Post dodany o 15:08 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------

A tak wyglada maly awx na tle konkurencji

Jak wypada AWX względem konkurencji?

Skomentuj

Kazdy z nich brzmi zupelnie inaczej, AWX wydaje sie byc glosnikiem, ktory pozwoli na duza swobode przy projektowaniu zwrotnicy. Ten glosnik nawet solo gra bardzo przyjmnie, a to duzy plus. Brzmieniowo gdwk awx jest bardzo podobny, co w sumie nie dziwne, skoro to ta sama seria. Mysle nad zrobieniem testu w odgrodzie tych 3 glosnikow, porownania znieksztalcen i wodospadu. Mogloby byc ciekawie.

Skomentuj

Moze byc ciekawe porównanie
                                          Pokaz co ci wyszło
                                          Chetnie popatrze

Co do zwrotnicy to niestety awx15 nie jest łatwym glosnikiem
                                          Ma rezonans, ktory nie wypada fajnie brzmieniowo a nie jest łatwo z nim wygrać
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X