Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja nie wiem czy nie miałem w zestawie czy gdzieś go zaeieruszylem, ale miałem do makteca tylko redukcje na 6 ale napisałem na serwis makity i bez problemu zakupiłem na 8, ciekawe czy by ci taka 6 od mojej pasowała

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      w mojej celmie ten przycisk blokady dziala w obu pozycjach. trzeba go wcisnac zeby wlaczyc frezarke, ale jednoczesnie blokuje sie w pozycji ON
      W moim Maktecu jest po prostu przełącznik a nie przycisk. Przestawiasz małą dźwigienkę i frezarka włącza się, przestawiasz ją z powrotem i frezarka się wyłącza.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tu masz przykładową tulejkę redukcyjną: http://www.kammar24.pl/luna-tulejka-...2-p-37385.html
        Last edited by Tobike; 30.06.2015, 14:09.

Skomentuj

Dzięki za podpowiedzi.

Nie chciałbym wkładać w tą redukcję drugie redukcji z fi8 na np.fi3 bo to k.łopoty same.

Jak ktoś by miał Boscha to prosiłbym go o sprawdzenie ponieważ występuje chyba bardzo podobna w różnych urządzeniach od frezarek do szlifierek.

nr katalogowe Boschów:
          3 mm 2 608 570 008
          6 mm 2 608 570 047
          8 mm 2 608 570 04

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel Zobacz posta
            Dzięki za podpowiedzi.

Nie chciałbym wkładać w tą redukcję drugie redukcji z fi8 na np.fi3 bo to k.łopoty same.

Jak ktoś by miał Boscha to prosiłbym go o sprawdzenie ponieważ występuje chyba bardzo podobna w różnych urządzeniach od frezarek do szlifierek.

nr katalogowe Boschów:
            3 mm 2 608 570 008
            6 mm 2 608 570 047
            8 mm 2 608 570 04
            Jak będę miał chwilę zmierze ci moja 6mm od makteca

Skomentuj

Czy ktoś miał w rękach JCB 1500 W z Castoramy? http://www.castorama.pl/produkty/nar...w.html#product . Ma tulejki calowe 1/2 i 1/4 cala (12,7mm i 6,35mm). Czy dostanę u nas takie frezy? A czy frezy 12mm i 6mm uda mi się tam umocować? Przemawia do mnie gwarancja 5 letnia. Będę używać tylko kilka razy w roku. Brać?

Skomentuj

12,7 mm to wymiar angielski 1/2 cala, omijał bym to z daleka, frezy dostaniesz choć trudniej i drożej niż normalne.
                Kupiłem kiedyś gkf 600 z WB i chciałem dokupić tulejkę 8 mm, nic z tego nie wyszło bo się okazuje, że mają trzpienie mocujące innej konstrukcji, na szczęście udało mi się kupić frez pod który ja kupowałem.
                A połasiłem się bo cena była atrakcyjna. Teraz omijam takie narzędzia.
                Sam szukam maszyny na 12 mm trzpień, ale takiej z mocą 2500w min. Ma pracować pod frezem fi 47mm do połączeń mikrowczepowych.
                Jak by ktoś pracował czymś takim chętnie posłucham opinii.

Skomentuj

Pozwolę sobie odkopać Rozglądam się za frezarką, raczej z tych tanich:) Gdybym dorwał gdzieś drugą magnuma czy jak one się nazywały(czerwone tanie z marketu) to bym kupił bo za tą kasę na moje potrzeby wystarczyła by no ale została u ojca który ją z powodzeniem używa do dziś:) Więc proszę o podpowiedź co jest warte uwagi obecnie na rynku w klasie budżet

Skomentuj

Używam dość taniej frezarki CMI C-OF-1200 kupionej w OBI za 150zł. Dla kogoś kto sporadycznie coś chce pofrezować to dobry wybór. Rozważałem zakup Boscha POF-1400 za ok.500zł, ale akurat tych nie było, a była tylko słabsza POF-1200 za ok. 400zł, więc wziąłem tą CMI. I dobrze, bo chyba bym się w dupę ugryzł, gdybym wydał 500zł na Boscha, jak początkowo chciałem. Za główną wadę tej frezarki uważam brak blokady wciśniętego przycisku, trzeba go trzymać cały czas podczas pracy. Poza tym szybko rysuje się podkładka z ABS pod stopę frezarki, a robiłem niewiele głównie w sklejce i płycie wiórowej.

Skomentuj

Wstępnie myślałem o frezarce Bass pl BP-4764

Skomentuj

Ja jakiś czas temu na aukcji wygrałem frezarke westfalia 1600w na zdjęciach nie wygląda może solidnie ale jakość wykonania jest bardzo dobra a najlepsze jest to ze nie ma nigdzie żadnych luzów dokładnie taka http://sklep1495469.home.pl/pl/p/Wes...owa-1600-W/416

Skomentuj

Mój nowy kumpel Piotruś MK1
                          Last edited by stanleyk; 04.11.2015, 05:04.

Skomentuj

ja ostatnio kupiłem frezarkę Bass nie pamiętam modelu ale kosztowała 149zł, regulacja obrotów +z 10różnych frezów,
                            naprawdę sprzęt do domowych warunków jak profesjonalny, polecam

Skomentuj

Frezarka

Było o pilarce Już kupiona, jeszcze nie dojechała :(
                              Teraz frezarka, czy ktoś z was używa Bosch POF 1200 AE 1200W ?
                              Chciałbym takową zakupić z racji tego iż każde urządzenie Bosch'a które mam spełnia moje oczekiwania, niestety frezarki nigdy nie miałem i liczę na waszą pomoc. Dodatkowo ten konkretnie model mogę kupić na raty bez procentów więc praktycznie nie odczuję zakupu.
                              Przy okazji przydałby się cyrkiel: http://www.ebay.co.uk/itm/Router-com...0AAOSwDN1USJRu

albo coś jak Pawła:
                              http://www.ebay.co.uk/itm/Trend-N-CO...cAAOSwbdpWXLcH

Skomentuj

Jest niezla plus dostęp do części zamiennych. Lepsza by byla ta mocniejsza ale cos za cos.

Skomentuj

Mam i używam Bosch POF 1400 ACE (chociaż już nie długo bo jedzie do mnie inna zabawka, też Bosch z resztą).

Nie mam nic do zarzucenia, luzów nie zauważyłem, mocy pod dostatkiem pod warunkiem, że nie przesadzamy z szybkością frezowania (ale to się odnosi w sumie do każdej frezarki). Raz musiałem odesłać do serwisu (wymienili włącznik), ale wróciła migiem (po dwóch dniach ?) i od tej pory zero problemów.

Co do POF 1200 to nie ma ona najbardziej użytecznych elementów POF 1400:
                                  - Micro ustawienie - naprawdę nieocenione i korzystam przy każdym użyciu frezarki.
                                  - Podświetlanie LED - bez tego widoczność obrabianego elementu jest zerowa.
                                  - Nie ma chyba też systemu podtrzymywania obrotów niezależnie od obciążenia co też jest ważne.

Podsumowując brał bym jednak POF 1400, chyba że wymienione punkty są dla ciebie nie ważne to powinna być równie dobra co ta moja.
                                  Last edited by gi; 05.12.2015, 22:03.

Skomentuj

Sporadycznie będzie używana więc pewnie wystarczy. Czy możesz polecić frezy jakiejś konkretnej marki ?

Skomentuj

jak możesz sobie pozwolić to kup tą mocniejszą bo ma bardzo fajną śrubę do zagłębiania jest bardzo poręczna, ja teraz chętnie bym kupił taką z trzpieniem 12mm.

Skomentuj

W UK ? Trend, Titman, nawet z tanimi Silverline nie było problemów.

W PL głównie Bosch jak chcę coś lepszego, albo Condor (właściwie również ciężko mi coś im zarzucić mimo bardzo niskiej ceny).

Skomentuj

Ja posiadam bosch pof 1400 ace i sobie chwalę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X