Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
    Aby zbadać parametry T-S głośnika a dokładnie VAS to potrzebujemy pomiar z masą dodaną by obciążyć mem. głośnika....
    Bierzemy kilka interesujących przedmiotów i idziemy do najbliższego jubilera. Zwracamy się z prośbą o użyczenie na minutkę jego wagi precyzyjnej, ważymy i w ten sposób mamy za darmo kilka potrzebnych, precyzyjnych odważniaków.
    Nie trzeba az takiej dokladnosci, bo i tak pomiar bedzie obarczony bledem, glosnik powinien pracowac w pozycji nominalnej, a nie poziomej. Dla amatorow, ktorzy chca osiagnac jak najwieksza dokladnosc mozna polecic stosowanie pomiaru zarowno z masa dodana jak i z obudowa zamknieta. Oba te pomiary roznia sie dokladnoscia pewnych parametrow i nalezy wyciagnac z tego srednia.

Skomentuj

http://www.mediaexpert.pl/katalog/st...r-05,9793.html

Kupiłem. Potrzebowałem, bo nie miałem swojego a za cztery dyszki to się chyba opłacało.
      Nie wiem nie znam się, to pierwszy jaki kupiłem w życiu ( i oby ostatni Na pierwszy rzut oka spoko; rurki ładne -alu, plastiki wydaja się być w miarę dobre.
      Nie jestem wstanie określić czy zakup 100% trafiony, na moje oko udany. Głównie do pomiarów i sporadycznego cykania cyfrakiem to chyba spokojnie wystarczy.

Skomentuj

Ogladalem jak szukalem dla siebie. Jakosc taka sama jak u konkurencji. Ja szukalem wiekszego. Teraz mi sie np w plecaku nie miesci :/
        Najwiekszy minus to mala masa - trzeba dociazyc

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          Najwiekszy minus to mala masa - trzeba dociazyc
          no właśnie to najbardziej przykuło moją uwagę; z drugiej str. dociążyć stosunkowo łatwo, ale poco :???:

---------- Post dodany o 18:25 ---------- Poprzedni post o 17:59 ----------

A nie no faktycznie, jak jakiś cięższy aparat to lepiej gdy by był przymocowany do czegoś stabilniejszego; racja Pawle.
          ( głównie do mic go kupiłem, zdjęcia to ja cykam jak już muszę

Skomentuj

W domu daje rade bez obciazenia. W plenerze juz konieczne!
            Do pomiarow to albo przeciwwaga albo dociazyc

Skomentuj

Sory Pawle ale glupoty gadasz. Mam ten statyw od 4lat. Przejechal ze mna 15krajów przez ten czas w sumie ze 40podrozy nigdy na moncym wietrze nawet nie bylo z nim problemow. Jest lekki ale rozstaw jest bardzo szeroki przez co jest stabilny. Aparat jaki uzywam do niego to lumix g2. Statyw w uzytku 24/7/365. Na codzien na statywie zalozony jest projektor i daje rade (niestety ciezko sie zabrac za wiercenie w suficie ). Mega udany zakup jak go kupilem za 25 lub 29pln i sluzy mi latami jedyny minus to od przystawki wkrecanej od czestego montowania gumka sie powoli odkleja :P swietny zakup

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                Jest lekki ale rozstaw jest bardzo szeroki przez co jest stabilny.
                w takim razie moj sie rozni bo rozstaw bardzo slaby przez co stabilnosc cierpi :/

Skomentuj

bylo juz takie rozwiazanie na forum. tylko nie pamietam czy to u nas czy na innym, ale koles podobnie to zrobil
                  HA!
                  http://diyaudio.pl/showthread.php/90...by-damiani-%29

Kiedy to było... teraz stoją u teściowej hehe
                  Last edited by damiani; 02.07.2013, 02:08.

Skomentuj

na pelnej wysokosci nozki sa szeroko. do tego sa cienkie wiec delikatnie da sie je nagiac by byly bardziej wbite w podloze :) mi przy silnym wietrze w alpach nic nie zwialo

Skomentuj

potrzebowalem frezu do zrobienia R=3-4mm. jak na zlosc specjalnych frezow dedry nie bylo na moj trzpien.
                      innych firm drogie wiec kombinuje...
                      i wykombinowalem to
                      http://dedra.pl/pl/products/info/279...lozyskiem.html
                      ide do castoramy zobaczyc czy maja. mieli, 36zl - odpuscilem. dzisiaj poszedlem do kolegi gdzie kupuje srubki... ten sam frez kupilem za 18zl!

troche na tym zaoszczedzilem bo globus na trzpien 8mm r=3mm to jakies 60zl + wysylka :/

Skomentuj

ma ktos pomysl jak zmatowic LEDa?
                        probowalem juz rozpuszczalnikow i nic nie reaguje.
                        skuteczna opcja to piaskowanie - ale cos poza tym zaproponujecie?

Skomentuj

Próbowałeś drobny papierem?

Skomentuj

jeszcze nie - to samo da piaskowanie
                            papierek da mi nieregularne rysy

Skomentuj

Szybkie piaskowanie bez użycia kompresora ??

Wiaderko z wodą ;] i troche piasku :) wsypujesz piasek do wodu ale tak żebyś miał zawiesine. Odcięta szyjka z butelki zatykasz placem otwór nabierasz piasku z wodą podnosisz na pewną wysokosć i puszczasz na leda piasek z wodą piaskuje nie kurzysz nie wysypujesz

Skomentuj

ciekawe. sprawdzales?

Skomentuj

Nie sprawdzałem ale widziałem na filmiku jak koleś tak piaskował sobie smoka na szkiełku jako breloczek i udało mu się to :) troche mozolna robota ale efekt jest

Ja mam na szczęście piaskarkę ciśnieniową :)

BTW piaskowaliście może LAMINAT ?? zamiast wytrawiania ścieżek ?? tylko w takich prostych płytkach zwrotnic :)

Skomentuj

Papier do kalkomanii A4

http://allegro.pl/papier-do-kalkoman...387265679.html
                                    Papier do kalkomanii A4
                                    pomysl jak zrobic napisy na wzmacniacz lub terminal...
                                    na terminalu z alu czy nierdzewki jeszcze wyjdzie. ale jak tu wydrukowac biale napisy? :???:

Skomentuj

Spadłeś mi z tym z nieba! Ciekawe czy pójdą takie małe napisy..

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ghlight=Napisy

Skomentuj

wszystko zalezy od drukarki

tez szukam techniki na naniesienie napisow na tyl wzmacniacza.
                                        szukam firmy ktora drukowala biala farba na folii, ale cos nie wychodzi :/

---------- Post dodany o 00:38 ---------- Poprzedni post o 00:35 ----------

znalazlem ArtComp
                                        to u nich zamawialem nakleji DIY

---------- Post dodany o 00:39 ---------- Poprzedni post o 00:38 ----------

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=143208 tak na pszyszlosc

Skomentuj

probowalem juz rozpuszczalnikow i nic nie reaguje.
                                          Ale dobre nitro czy najtańszy? bo ja nitrem adlera matowiłem pod wskaźniki do zegarów i jest BDB.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X