Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    czy testowal ktos moze tonsil ACTIV 100 A? http://www.protonsil.pl/?s=1&page=4&pid=15
    z tego co widze cena na akceptowalnym poziomie, glosnik 10" tylko moc mala... do kina sie sprawdzi?
    raczej kopiący niż schodzący, ale spl spory więc i mały wzmak wystarczy :)

Zamieszczone przez dolphin123
    za mojego bede chcial mniej wiecej 200zl jeszcze nie wiem, ale najpierw musze go odpalic a to za tydzien. jakie strojenie LW800 dac? 40 czy 45 moze zyska na wykopie?
    ja bym wyżej szedł, pamiętam że on strasznie jednostajnie gra, a takie ciut wyższe strojenie dodawało mu wigoru, mimo że to cholernie wysoko jak na 8 cali :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      czy testowal ktos moze tonsil ACTIV 100 A?
      Tam siedzi całkiem fajny głośniczek

Leży taki u mnie w domu Jednak słuchałem go tylko przez chwilkę... A co do całości suba, jak za tą cenę uważam że jest bardzo atrakcyjny

Zamieszczone przez takero
      ale spl spory więc i mały wzmak wystarczy :)
      To sub ze wzmacniaczem

Skomentuj

wiem, chodzi po prostu o to że dali mały wzmak do niego, ale może to razem całkiem nieźle zagrać go głośnik ma wysoki spl i łatwo , wyjątkowo łatwo go napędzić ;]

Skomentuj

Wczoraj skleciłem zwrotnicę dla monitorka opartego na HDS 180 EXC i wysokotonowym HDS. To moja pierwsza w życiu zwrotnica więc nie bijcie . Głośniczki podłączyłem bez obudowy i grają, każdy to co powinien. Powiem więcej, to już teraz gra ładniej niż wszystkie Tonsile jakie miałem przez swoje całe życie (a miałem tylko je :) ).

PS. Pytanie bonus, gdzie jest plus na głośnikach? Na HDS 180 przy prawym wtyku jest czerwona kropka - to jest plus? W wysokim HDS nie ma w ogóle już żadnych oznaczeń.. Też się kierować zasadą, że plus jest po prawej stronie (patrząc w ten sposób, że kopułka jest na górze).

Pozdrawiam
          Szuler

Skomentuj

tak ta czerwona kropka to jest plus

Skomentuj

na wysokotonowce powinien byc na plastiku wytloczony znaczek.
              jak nie ma lub nie jestes pewien to wez 1,5V baterie i przyloz do zacikskow. jak membrana wychyli sie do przodu to wtedy + jest tam gdzie + na bateri

Skomentuj

Często jak masz te metalowe końcówki do których lutujesz przewody to plus jest większy a minus jest mniejszy...

głośnik ma wysoki spl i łatwo , wyjątkowo łatwo go napędzić ;]
                Ciekawi mnie tylko czemu w karcie katalogowej jest 88dB a w informacjach do suba jest 94 dB Czyżby to jakaś inna wersja?

Skomentuj

ten po prawej poprawialem i niepotrzebnie bo teraz widac roznice w strukturze a w dodatku farba sie skonczyla :???:

Skomentuj

Czym ty to malowałeś? Dziwna faktura?

Skomentuj

spray do zdezakow - i wlasnie o ta fakture/strukture chodzilo

Skomentuj

Pawel S., moglbys opisac twoje doswiadczena z tym? Ile kosztuje, jak sie w praktyce sprawdza taka nawierzchnia, jak to wykonales czy ladnie sie kladzie itd?

Skomentuj

dopiero co to nalozylem wiec niewiele wiem :P
                          jest to zwykly spray ktory trzeba tylko nakladac z daleka i mniejszymi porcjami
                          czy to jest trwale to sobie zobaczcie na zderzakach

Skomentuj

Pawel S.,
                            lepiej malo jej dotykaj bo latwo sie sciera
                            ja pomalowalem swoj zmacniacz takim srayem i tam gdzie sie najwiecej dotyka czyli galka od glosnosci jest cala poscierana jak i miejsca kolo galki
                            lepiej daj nato jeszcze jakich lakier chodz kolumny chyba tak czesto sie nie dotyka jak wzmacniacza :wink:

Skomentuj

pajol112, pokaz jakies fotki:P..

Skomentuj

wygląda ładnie , naprawde mi się podoba :smile: tylko tak jak powiedziałpajol112, nie wiadomo jak bedzie z trwałością ...

Skomentuj

Już prawie mam zebrane klocki do suba na XXLS12 + 2xMB oraz do monitorków na HDS180 i HDS. Sorki za fatalną jakość ale zdjęcia z komórki robione.

Tutaj komplet głośników, już poklejone zwrotnice, tunele BR i wtyki. Brakuje jeszcze tylko panela od Irka, kawałka kabla i materiału do wygłuszenia.

A tutaj dechy na suba i monitorki. Wyszło tego masakrycznie dużo, muszę pomierzyć te deski czy mi dobre wymiary pocieli bo niektóre płyty są wielgachne :). Ale dokładność cięcia jest super, przykładałem niektóre płyty do siebie i na razie wygląda to super, dokładność cięcia idealna.

Z narzędzi kupiłem też frezarkę ale wtopiłem z chińskim towarem i frezarka nadaje się do wymiany, nie można osadzić frezów (nie blokują się).

Pozdrawiam
                                  Szuler

Skomentuj

Zamieszczone przez szuler
                                    już poklejone zwrotnice,
                                    Na zdjęciu zwrotnice wyglądają na szersze od HDS 180, chyba nie uda się ich włożyć do monitora przez jego otwór.Będziesz musiał włożyć zwrotnice przed sklejeniem paczki [brak możliwości jej wyciągnięcia później].No albo odkręcana tylna ścianka.

Skomentuj

Hehe, nad tym nie pomyślałem . Ostatnia ścianka montowana będzie frontowa, więc przed tym wsadzę zwrotnicę i po sprawie. Nie mam zamiaru ich potem wyciągać czy tuningować, zwrotnice są sprawdzone więc nie powinno być problemu. No ale fakt, jest to błąd. W domu jeszcze wymierzę i zobaczę czy po przycięciu z boku płytki nie wejdzie mimo wszystko przez otwór..

Pozdrawiam
                                      Szuler

Skomentuj

szuler, A jak się okaże że coś ci się źle zlutowało?Co do frezarki to tam frez nie ma się blokować tylko przykręca się go śrubą która go ściska.

Skomentuj

Głośniki już grały bez obudowy z tymi zwrotnicami, wszystko zlutowane jest ok :). No ale popracuję jeszcze na wciśnięciem ich przez otwór, zawsze mogę przebudować zwrotnicę na mniejszą, zobaczę jeszcze..
                                          Co do frezarki to problem jest taki, że nie da się przykręcić śrubą, kręci się w kółko. Jest taki przycisk do zblokowania mocowania frezu by się nie kręcił razem z wirnikiem, no i ten przycisk nie daje się nacisnąć i nie można przykręcić frezu.

Pozdrawiam
                                          Szuler

Skomentuj

Czaruję...
                                          X