Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ten przycisk wskakuje tylko w jednym bądx dwóch momentach Przyciś ten przycisk i obracaj całym wirnikiem :) w pewnym momencie powinien wskoczyc :) i wtedy trzymając ten przycisk cały czas odkrecasz kluczem nakrętke i montujesz frez

Skomentuj

Wiem, że ten przycisk wskakuje tylko w dwóch momentach. Po prostu chińska tandeta jest zrobiona niedokładnie i nie pokrywa się wysokość tego przycisku z wysokością żłobienia na głowicy trzymającej frez. W żaden sposób nie można wcisnąć tego przycisku :)

Pozdrawiam
      Szuler

Skomentuj

no to 2 klucz w reke i przykrec to klasycznie. ja takiego przycisku nie mam i jakos nie narzekam ;]

Skomentuj

Pomysł fajny ale niewykonalny :). Niestety ten przycisk jest w metalowej obudowie, która zasłania dolną część głowicy i nie ma po prostu dojścia by zablokować to drugim kluczem..

Żeby nie było, że piszemy nieco nie w temacie :). Poniżej zdjęcie "złożonego" jednego monitora, pozbierałem klepki by zobaczyć, czy mam wszystkie elementy dobrze wycięte. Różnica wyszła tylko na jednym kawałku około milimetra, nie jest źle (zważywszy, że monitor składa się z dwóch warstw MDF na zakładkę). Minusem tego jest nieco ociężałe proporcję, brakuje mu trochę lekkości ale ma moim zdaniem bardziej oldskulowy wygląd, co mnie akurat pasuje :). Druga sprawa to ciężar, nieco się przeraziłem, waga jednego monitora (samych klepek) jest potężna, oczywiście są jak najbardziej mobilne ale dłużej niż minutę to bym go nie chciał trzymać. Już się boję suba, który będzie nie do ruszenia w jedną osobę (poszła na niego prawie cała płyta MDF 16mm).

Pozdrawiam
          Szuler

Skomentuj

szuler, ile waży?
            u mnie monitorki ~12l mdf 18 mm front podwójny zwrotka + głośniki hds164 nom i xt25tg waży 10 kg sztuka, sprawdzane na wadze :mrgreen:

Skomentuj

Jeszcze nie sprawdzałem wagi. Ale zwróć uwagę, że ja mam co prawda MDF 16mm ale nie mam frontu podwójnego tylko WSZYSTKIE ścianki są podwójne, jest jakby kolumna w kolumnie osadzona :). Waga na oko na pewno więcej niż 10kg. I nie mam w domu wagi więc na razie nie sprawdzę :)

Pozdrawiam
              Szuler

Skomentuj

no nie przesadzaj, że tak źle, moje podłogówki ważą 22.1kg/szt i nosi sie je wygodnie (poza obitym rogiem przez Pawła :/ )

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Michał K.
                  (poza obitym rogiem przez Pawła :/ )
                  no juz przepraszalem :oops:
                  ale dopiero pozniej zauwazylem ze plyta o ktora zachaczylem jest duzo bardziej zniszczona :mrgreen:

Skomentuj

pochwial sie fotka Pawle:P

Skomentuj

ok - juz robie

[ Dodano: 2009-01-08, 14:16 ]

a u michala tylko fornir poszedl
                      musialem przechylic kolumne zeby otworzyc reka drzwi. no i zachaczylem :oops:

Skomentuj

ale to M18WH i morel chyba nie sa, fornirek nie pasiak:)

Skomentuj

nie nie. to jest plyta u mnie w przedpokoju tuz przy drzwiach. udezylem rogiem kolumny w to jak wynosilismy sprzet :???:

Skomentuj

Panowie, zeby nie zakladac nowego watku... Mam kupione pod lampke kondy BC 470uF 400V i w nim 5nozek...
                            http://www.tme.eu/katalog_pics/a/d/a...1000_385p5.jpg
                            Pdf:
                            http://www.vandijkenelektronica.nl/p...75&table=files
                            Ktora lub ktore nozki plusik a ktore minusik ?

Skomentuj

miał może ktoś styczność z tym dokładnie fornirem?
                              http://www.allegro.pl/item522940317_...he_7064ps.html
                              chodzi mi dokładnie jak wygląda normalnie a nie na fotce? bo ja mam troszke daleko :razz:

Skomentuj

Mounting
                                When a number of capacitors are connected in a bank, they must not be closer together than 15 mm, when no derating
                                of ripple current and/or temperature is applied.
                                Pin numbers 2, 3 and 4 (if present) must be free from the electrical circuit.
                                angielski nie jest moją mocną stroną ale z tego co zrozumiałem, + podłączasz pod pin 1, a - pod pin 5, reszta zostaje wolna, który to + a który - masz na 6 stronie :)

[ Dodano: 2009-01-08, 20:44 ]
                                Zamieszczone przez Warg
                                miał może ktoś styczność z tym dokładnie fornirem?
                                http://www.allegro.pl/ite..._he_7064ps.html
                                chodzi mi dokładnie jak wygląda normalnie a nie na fotce? bo ja mam troszke daleko :razz:
                                ktoś niedawno pokazywał kolumny z takim fornirem :P

Skomentuj

godzina wiercenia, 2 wiertla polamane i brak tonera i rozpuszczalnika...

Skomentuj

Co do wagi to robie podłogówki z mdfu 32mm grubego i w tym momęcie waga jednej kolumny wynosi 30kg bez podwójnego frontu i całej reszty w taki stanie jak na fotach:

Więcej w temacie:
                                    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13939

Skomentuj

Pawel S., a co to, a co to? :smile:

Skomentuj

"subwoofer tda 7294" ;]

Skomentuj

bart210, jak juz wspominalem w watku o tym wzmacniaczu, mam na zbyciu scalaki, plytke, trafo i glosnik.
                                          nie wiem czy te scalaki wytrzymaja w mostku 4ohm ale i napiecie bedzie bardzo niskie wiec mam nadzieje ze dadza rade

Skomentuj

Czaruję...
                                          X