Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Przeglądałem ostatnio przebieg prac nad mietkami i co mnie zastanowiło że nie wykorzystana została "cała moc frezarki:...Pozwoliłem sobie wykorzystać zdjęcie Pawła(mam nadzieję że się nie pogniewa).Mając taki frez(niebieska strzałka)można to robić na gotowo.W miejscu wskazanym na zdjęciu na czerwono trzeba zrobić przekładkę (odpowiednio twardą) która licuje z płaszczyzną ofornirowanej skrzynki,przykręcić ściskami i do dzieła.Tak frezowana powierzchnia wymaga tylko minimalnej kosmetyki.Również radziłbym uważać na kierunek słojów bo nawet najlepszy docisk nie pomoże,szczególnie przy tępym frezie.
Skomentuj
-
Dobra, to teraz czas na moją kolej :) Oto preamp na E88CC nr 3 z auditonu by cudny
Wrażenia? Coś niesamowitego
Przed uruchomieniem, posłuchałem sobie Road to hell ( flac ) kilka razy normalnie, a po podłaczeniu preampa znowu .. Nie wiem jak to opisaćDźwięk całkowicie inny, o wiele lepszy, wzmak o wiele lepiej wysterowany, więcej detali, dźwięk się nie zlewa, tylko jest po prostu przewypaśny
Dla mnie miodzio :)
PS: Oczywiście preamp gra z Uniampem :)
PS2: Obudowy się szybko nie doczeka, ponieważ, żeby dla niego zrobić obudowę, muszę zrobić obudowę do uniampa i potraktować go jako samą końcówkę mocy, a do preampa zamontować selektor, włącznik na pilota itp. itd.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
też miałem podobne wrażenie po podłączeniu pre do syma, dźwięk bardziej dynamiczny, dużo wyraźniejszy, bas hmmm jakby miał troche więcej głębi a wysokie złagodniały :mrgreen: , tylko ... musiał byś zmniejszyć wzmocnienie albo w uni albo w pre
(zaraz ktoś mnie posądzi o jakieś audiofilskie fanaberie :razz: )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085cudny90, A płytki i takie gadżety sam wytrawiałeś robiłeś czy są jakieś gotowe kity bo chętnie bym się takim czymś uraczył ale nie jestem obeznany w tym temacie(audio przedwzmacniaczy) i nie wiem czy bym dał radę.Lampy też z allegro?
Kitów, z tego, co wiem - nie ma, chociaż na audiostereo chyba coś było kiedyś .... Nie wiem.
Hm, co do trudności, muszę powiedzieć, że mimo, iż budowa jest banalnie prosta, bo to kilka rezystorów, lampy i zasilacz, jednak myśleć trza było dużo więcej, niż przy składaniu jakiegoś innego układu. Z tego względu, że zastosowałem inne lampy, trzeba było obliczać kilka rezystorów, bawić się jeszcze w obliczanie kondków, bo nie mieli takich, jak miał być - musiałem składać itp. itd. Potem jeszcze dużo zabawy miałem z ustawianiem prądów anodowych - w końcu się udało i wszystko jest cacy :)
Myślę, że jeśli znasz prawo ohma, masz miernik i umiesz lutować to zbudujesz ten przedwzmacniacz
PS: więcej fotek: www.cudny.ovh.org/pre.html
Skomentuj
Skomentuj