Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez damiani
    Zamieszczone przez Warg
    miał może ktoś styczność z tym dokładnie fornirem?
    http://www.allegro.pl/ite..._he_7064ps.html
    chodzi mi dokładnie jak wygląda normalnie a nie na fotce? bo ja mam troszke daleko :razz:
    ktoś niedawno pokazywał kolumny z takim fornirem :P

ja mialem. kladzie sie go bardzo dobrze i wyglada jeszcze lepiej, fotka mysle nienajgorsza mysle pod wzgledem naturalnosci

Skomentuj

polowa czesci skompletowana.
      koszt - 0zł :mrgreen:

Skomentuj

Pawel S., co tam masz - arna :P?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          godzina wiercenia, 2 wiertla polamane i brak tonera i rozpuszczalnika...
          Lepiej dac irkowi 16zl i by ci wysłal...

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
            co tam masz - arna ?
            a nie widac?
            Zamieszczone przez pegelmesser
            Lepiej dac irkowi 16zl i by ci wysłal...
            tylko ze plytke juz mialem wiec zabralem sie za wiercenie
            a kasy i tak nie mam :P

Skomentuj

no i skonczyly sie darmowe czesci :sad:

teraz projekt trzeba odlozyc az jakas kasa wpadnie

Skomentuj

Paweł a kiedy premiera Twoich kolumn? Czekam i jakoś doczekać się nie mogę. :grin:

Skomentuj

Przeglądałem ostatnio przebieg prac nad mietkami i co mnie zastanowiło że nie wykorzystana została "cała moc frezarki:...Pozwoliłem sobie wykorzystać zdjęcie Pawła(mam nadzieję że się nie pogniewa).Mając taki frez(niebieska strzałka)można to robić na gotowo.W miejscu wskazanym na zdjęciu na czerwono trzeba zrobić przekładkę (odpowiednio twardą) która licuje z płaszczyzną ofornirowanej skrzynki,przykręcić ściskami i do dzieła.Tak frezowana powierzchnia wymaga tylko minimalnej kosmetyki.Również radziłbym uważać na kierunek słojów bo nawet najlepszy docisk nie pomoże,szczególnie przy tępym frezie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                    Paweł a kiedy premiera Twoich kolumn? Czekam i jakoś doczekać się nie mogę.
                    jedna gotowa. zabraklo farby na 2 cokol a kasy brak :|

Skomentuj

majkipe, ja Ci proponuje okleić powierzchnie, po której będzie jeździło łożysko taśmą bo inaczej łożysko zostawia głęęębokie ślady wręcz nie możliwe do usunięcia. Ja jednak wole szlifować ręcznie.

Skomentuj

Dobra, to teraz czas na moją kolej :) Oto preamp na E88CC nr 3 z auditonu by cudny

Wrażenia? Coś niesamowitego

Przed uruchomieniem, posłuchałem sobie Road to hell ( flac ) kilka razy normalnie, a po podłaczeniu preampa znowu .. Nie wiem jak to opisać Dźwięk całkowicie inny, o wiele lepszy, wzmak o wiele lepiej wysterowany, więcej detali, dźwięk się nie zlewa, tylko jest po prostu przewypaśny Dla mnie miodzio :)

PS: Oczywiście preamp gra z Uniampem :)

PS2: Obudowy się szybko nie doczeka, ponieważ, żeby dla niego zrobić obudowę, muszę zrobić obudowę do uniampa i potraktować go jako samą końcówkę mocy, a do preampa zamontować selektor, włącznik na pilota itp. itd.

Pozdrawiam

Skomentuj

cudny90, No to pochwal się ile cie kosztował taki gadżecik :cool:

Skomentuj

toma085, ok 110-120zł bez obudowy wiadomo, z przesyłkami :)

Skomentuj

też miałem podobne wrażenie po podłączeniu pre do syma, dźwięk bardziej dynamiczny, dużo wyraźniejszy, bas hmmm jakby miał troche więcej głębi a wysokie złagodniały :mrgreen: , tylko ... musiał byś zmniejszyć wzmocnienie albo w uni albo w pre

(zaraz ktoś mnie posądzi o jakieś audiofilskie fanaberie :razz: )

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                toma085, ok 110-120zł bez obudowy wiadomo, z przesyłkami :)
                                Jak na preamp to nie tak drogo:) Ta cena to z trafem widocznym na foto?

Skomentuj

Ta cena to z trafem widocznym na foto?
                                  Tak, trafo kupiłem na allegro, kosztowało koło 50zł + przesyłka. Jako, że sąsiad też składa premp ( właściwie to właśnie robi "pierwsze podłączenie" ^^ ) kupywaliśmy trafa i lampy we dwóch, to przesyłki na pół wyszły

Skomentuj

cudny90, A płytki i takie gadżety sam wytrawiałeś robiłeś czy są jakieś gotowe kity bo chętnie bym się takim czymś uraczył ale nie jestem obeznany w tym temacie(audio przedwzmacniaczy) i nie wiem czy bym dał radę.Lampy też z allegro?

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
                                      cudny90, A płytki i takie gadżety sam wytrawiałeś robiłeś czy są jakieś gotowe kity bo chętnie bym się takim czymś uraczył ale nie jestem obeznany w tym temacie(audio przedwzmacniaczy) i nie wiem czy bym dał radę.Lampy też z allegro?
                                      Płytki sam robiłem, domowym sposobem - termotransfer.

Kitów, z tego, co wiem - nie ma, chociaż na audiostereo chyba coś było kiedyś .... Nie wiem.

Hm, co do trudności, muszę powiedzieć, że mimo, iż budowa jest banalnie prosta, bo to kilka rezystorów, lampy i zasilacz, jednak myśleć trza było dużo więcej, niż przy składaniu jakiegoś innego układu. Z tego względu, że zastosowałem inne lampy, trzeba było obliczać kilka rezystorów, bawić się jeszcze w obliczanie kondków, bo nie mieli takich, jak miał być - musiałem składać itp. itd. Potem jeszcze dużo zabawy miałem z ustawianiem prądów anodowych - w końcu się udało i wszystko jest cacy :)

Myślę, że jeśli znasz prawo ohma, masz miernik i umiesz lutować to zbudujesz ten przedwzmacniacz

PS: więcej fotek: www.cudny.ovh.org/pre.html

Skomentuj

Ładna rzecz cudny90, :grin:

Skomentuj

:roll: nie wiem kiedy skoncze i ciegle nie wiem czy jeden czy 2 wzmaki do tych subow robic

Skomentuj

Czaruję...
                                          X