Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    sprawdzisz prawdziwy przebieg auta!
    I sie jeszcze cyferki na monitorze nie pomieszcza:biggrin:
    Audi A4 jest straszliwie przereklamowanym samochodem wszyscy zachwalaja jakie to te auta sa niezawodne jak czołg!
    A prawda jest taka ze nie różnia sie niczym np od vw passata,wiekszość i tak ma kilkaset tysiecy za soba i pare wypadków,A mówiac na bierzaco serwisowany w wiekszosci przypadków jak oznacza naprawe dawno po...Baa niektórzy wymienia jeden z 6 wachaczy bo reszta "wyglada" przecież zdrowo po co inwestować i zrobić kompletnie zawieszenie przodu i miec spokój:glare:
    To samo jest z bmw ale nie ważne.
    Bebok jesli naprawde chcesz tani i fajny samochodzik to szukaj Peugota 306 badz citroena saxo za 7 tyś można miec naprawde przyzwoity przebieg silnik 1.6 w wersji vts prawie 150 koni przy masie nieprzekraczajacej 1 tony robi z niego super hothatcha który biegnie do 100 w niecałe 6.8sek:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      super hothatcha który biegnie do 100 w niecałe 6.8sek
      6.8 toj przesada, ale auto jest bardzo szybkie. Saxo VTS to moc 118 koni 1.6 i do setki 8.7sek. Byly co prawda jakies limitowane edycje z wyzsza moca, ale to juz nie jest seria VTS.

Skomentuj

To sorki pomyliło mi sie bo z tego co kiedyś patrzałem było 145 koników dokładnie ale mniejsza z tym.
        Auto jest ekonomiczne tanie w utrzymaniu i "sportowe" na swój sposób

Skomentuj

Z citroena i jego wyscigalek to do dzis chodzi za mna BX GTI 16V. Niezwykle auto :) ale strasznie trudno dorwac.

Skomentuj

Ja bym nie szukał małych "wzmocnionych" autek bo znalezienie takiego które nie miało wypadku moze być tak samo trudne

Skomentuj

i zjezdzone przez ktoregos z poprzednich mlodych wlascicieli...
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No więc tak: ta A4 jest z '96, silnik 1,6 Wersja jakaś podstawowa bo nawet klimy nie ma, ale niby 2 airbagi są. W środku wygląda dobrze, zawieszenie, hamulce, płyny robione na bieżąco i to w oryginałach, o ile dostępne. Rdza na nadkolach, trochę progach, kant drzwi. Klepnięty w lewy tył i chyba przód. Wymienione zegary (chyba żeby zaniżyć przebieg). Gaz do regulacji. Ogólnie może 5k zł bym za to dał.

Możliwe, że (o ile będę kontynuował temat auta) podniosę próg dolarów do udania.

Coś na temat Lancia Lybra? Alfa 156?

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Ja bym nie szukał małych "wzmocnionych" autek bo znalezienie takiego które nie miało wypadku moze być tak samo trudne
                  Auto bezwypadkowe w polsce to cud nie ważne jakie czy 2 czy 20letnie...
                  Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  i zjezdzone przez ktoregos z poprzednich mlodych wlascicieli...
                  Bardziej przez emeryte
                  Paliwo niedługo po 12zł...Juz wole na nogach chodzic

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                    Auto bezwypadkowe w polsce to cud nie ważne jakie czy 2 czy 20letnie...
                    No ja wlasnie dzisiaj przy ogledzinach auta poznalem nowe fakty z zycia tego samochodu :) Nie ma tragedii ale powiem jedno: kazdy handlarz do sciemniacz i walkarz.

Skomentuj

Wychodzi na to, że szukam czegoś w okolicach 15tys zł. Podoba mi się wspomniana wyżej Lybra i Alfy 156 oraz 166. Są to auta nietuzinkowe i wyróżniające się z tłumu poniemieckich "samochodów dla ludu" i innych.
                      Chyba, że są inne propozycje, acz nie w stylu: Golf i Passat.

Skomentuj

Bebok, jesli chodzi o A4 to sprawdz dobrze zawieszenie na szarpakach i zweryfikuj czy na prawdę składa sie ono z czesci lemfordera, czy z tanich zamienników. Do A4 mozna kupic komplet wahaczy na przód auta za 500zł. Niby fajnie tylko takie zawieszenie to inwestycja na rok lub dwa. Jesli chcesz miec solidnie i na dłuższy czas to jesteś zmuszony do zakupu lemfordera, a takie cos już "trochę" wiecej kosztuje.

Co do AR 156, piekne i kultowe auto. Z silników polecił bym Ci jednostki JTD - silniki nie do zajechania i tanie w naprawach i eksploatacji. Benzynowe TS tylko jesli masz pewność ze silnik, nie był katowany, ma nieduży przebieg i to po gruntownym sprawdzeniu silnika, są to jednostki dosc problematyczne, więc podchodzić nalezy do nich bardzo ostrożnie. 156 również ma wielowahaczowe zawieszenie, wiec dobrze by było je sprawdzić na szarpakach i poszukać luzów i pierwszych pretendentów do wymiany. Do Alfy nie ma zamienników, wiec jestes skazany na TRW. Zwieszenie te jest dosc delikatne, ale wcale nie delikatniejsze od tego które zostało zastosowane w A4.

Skomentuj

Łoj, Waszmość, diesla to ja nie chcę :)
                          Trochę poszukałem na allegro i znalazłem coś ciekawego w założonych 15k zł
                          W niedzielę podjadę z "rzeczoznawcą" obadać wehikuł. Jak opis jest rzetelny i na miejscu nic nieprzyjemnego nie wyjdzie, to będę musiał jeździć jeszcze bardziej "po emerycku" niż obecnie, bo silnik 3.0 benzyny trochę wypije :biggrin:

Skomentuj

W 15k można miec ładnego C124 z silniczkiem 3.2:P

Skomentuj

Bebok, jeśli to 3,0 Alfy, to dobry wybór Raz że to AR, dwa że v6, trzy że to naprwdę dobre jednostki

Skomentuj

Witam, też za kilka miechów przymierzam się do kupna autka. Od młodości byłem fanem AR156 i taką też bym chciał kupic. Niestety mój budżet to 7K i nie wiem czy z takimi pieniędźmi opłąca mi się w nią pchać. Ewentualnie mogła by być AR145 i 146. Preferował bym diesla choć nie wykluczam beny.Drugim autem nad którym poważnie myślałem był rover400 a na 3 miejscu póki co Audi 100 choć po mału od niego odchodzę ze względu na duże silniki i wiek auta. Co byście wybrali na moim miejscu?

Skomentuj

jeśli rozważałeś rovera400, to równie dobrze możesz poszerzyć paletę aut o hondę civic .. te same podzespoły, silniki, a nawet stylistyka!

Skomentuj

ale wyposazenie zdecydowanie grubsze
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no i silniki tez lepsze(mocniejsze) . Natomiast mimo kuszącej oferty rovera na pierwszym miejscu i tak jest alfa, więc jej będę szukał najwięcej:)

Skomentuj

tylko nie bijcie .. auta z tamtych lat zarówno alfa, jak i rover dobrej opinii odnośnie bezawaryjności nie mają.. a skoro jednak honda to to samo co rover, to jednak bezawaryjność można przedłożyć nad wyposażenie... i czy silniki mocniejsze?
                                        Z tego co widzę, to cała gama benzyniaków jest identyczna, jak w hondzie, a DOHC rovera są leciutko słabsze. Poza tym drobny tuning i +5/7 koni więcej. Nie widziałem prostszego tuningu, jak w silnikach hondy.

Skomentuj

Zrezygnowałem z oględzin auta, o którym pisałem wyżej, ze względów ekonomicznych i dostępności części.
                                          http://otomoto.pl/lancia-lybra-C23167999.html
                                          http://otomoto.pl/bmw-318-100-bezwyp...C23564140.html
                                          http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-lifting-C21971608.html
                                          http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...220085541.html mimo dupiatego wydechu
                                          http://otomoto.pl/hyundai-sonata-lpg-C22598974.html
                                          Najbardziej jestem za Lybrą i 156.

Jakieś uwagi/inne propozycje?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X