Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kondrax, daj jeszcze do środka maty. A poza tym spoooro wzmocnień i minimum podwójny front

Skomentuj

Front to wiem ze podwójny tylko nie wiem czy samo 19mm MDF dać na boki czy 19mm mdf i z np z 10-12 mm sklejki czy wiórówki czy czegoś czy walnąć 2 x 19mm MDF.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

jak dobrze wzmocnicz i wyłożysz matami to niema sensu dawać tak grubych ścian moim zdaniem, chociaż z tego co wiem to robisz bude zamkniętą to może lepiej pokusić się o te podwójne ściany

Skomentuj

I chyba tak zrobię że podwójnie spokojnie będę spał przynajmniej.

Skomentuj

dziala :grin:

podziekowania dla Q :wink:

Skomentuj

mhmmm, teraz tylko ... co to jest?

Nie mówcie, że wzmak słuchawkowy, nawet dobrej jakości, z możliwością zasilania bateryjnego, na scalakach, które można łatwo kupić w polsce

Skomentuj

cudny90, płytka do preampa mikrofonowego wallina do SW :razz:

Skomentuj

dokladnie.
                  okazalo sie ze poczta potrafi jednak dzialac poprawnie bo Q wczoraj wyslal plytke a dzisiaj byla u mnie w skrzynce

preamp juz dziala (wczesniej mialem problemy), zwrotnice strojone w budowie, tak wiec tylko przetrwac sesje i zabieram sie za pomiary :P

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                    Front to wiem ze podwójny tylko nie wiem czy samo 19mm MDF dać na boki czy 19mm mdf i z np z 10-12 mm sklejki czy wiórówki czy czegoś czy walnąć 2 x 19mm MDF.
                    Ja nie miałem wątpliwości przy mniejszej budzie bo do 12 calowca i poszło 2 x 16mm na całość plus będzie mega dużo wzmocnień w środku :). Przy tej cenie za głośnik i wzmacniacz nie ma sensu oszczędzać parę dych na obudowie. A sub tak i tak będzie mega ciężki :)

Pozdrawiam
                    Szuler

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
                      amdr, kupiłem pręty fi 50 i dałem do wytoczenia znajomemu. W zbliżeniu wygląda to tak:

witam z jakiego materiały wykonałeś to

Skomentuj

nowy1 wszystko wykonane jest z aluminium. Trochę bałem się o wytrzymałość stożków, ale wszystko jest ok.

Skomentuj

Klon modyfikowany Alpi, klej Henkel moment.

Skomentuj

zwrotnice pod H16 akustyka
                            tym razem powietrzne na niskotonowca dla tych co sie czepiali :P

Skomentuj

O nie, kiedy to było, jak dziergałem ścieżki do moich zwrotnic ... ah, te odciski na dłoniach od nożyka :P

Fajna ta ceweczka na wysokotonówke, taka wąska :)

Co do wykonania - 100% wypasu :)

Skomentuj

To w środku--->testy zwrotnicy nowej zabawki

Skomentuj

dj_zibi, ech jak ten revmajster się fajnie prezentuje:) A to co testujesz to można wiedzieć coś więcej? Ostatnio często myślę o nowych kolumnach i mają to być monitorki albo jakieś smukłe podłogówki :wink:

Skomentuj

Zwrotnice w nowych kolumnach na GDNach i Seasie.

Skomentuj

dj_zibi, pojawią się później na forum w dziale gotowych konstrukcji?:) Zaciekawiła mnie Twoja konstrukcja

Skomentuj

csbiczek od pewnego czasu nie dodaje nic do własnych konstrukcji, np widoczne w tle kolumny.

Skomentuj

Ale pralka....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X