Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez csbiczek
    takero, na opaskach to estetyczniej wygląda... Klej na gorąco wygląda jak by CI ktoś nasmarkał na zwrotnice :wink: Niby tego nie widać ale jakaś tam świadomość pozostaje...
    Ale nie zaglutowujesz wszystkiego do okoła, tylko pod sam element który montujesz, jak jest duży to jeszcze troszkę po obrysie. Chyba nie widziałeś ładnie zaglutowanej zwrotnicy ;]

[ Dodano: 2009-04-11, 10:02 ]
    Zamieszczone przez Pawel S.
    takero, ale opaski + laminat sa duzo tansze :lol:
    jeden sztyft kleju kosztuje 50gr, starczy na całą zwrotnicę i zostanie jeszcze ;] A przynajmniej nie trzeba się martwić o to czy coś się nie odczepi ;]

Skomentuj

Ja też przyklejam elementy do płytki, tyle że Momentem, który mi zostaje po fornirowaniu. Trzyma bardzo dobrze.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        jeden sztyft kleju kosztuje 50gr, starczy na całą zwrotnicę i zostanie jeszcze ;] A przynajmniej nie trzeba się martwić o to czy coś się nie odczepi ;]
        odczepi sie!
        trzeba by miec laminat bez zywicy - wtedy samych wlokien sie bedzie dobrze trzymalo
        na gladkiej powierzchni dobrze nie trzyma. przekonal sie o tym michal :P
        Zamieszczone przez Barthez
        Ja też przyklejam elementy do płytki, tyle że Momentem, który mi zostaje po fornirowaniu. Trzyma bardzo dobrze
        to juz lepiej

Skomentuj

Zamieszczone przez Barthez
          Ja też przyklejam elementy do płytki, tyle że Momentem, który mi zostaje po fornirowaniu. Trzyma bardzo dobrze.
          tylko gorzej potem z odklejeniem ,a w wypadku gluta wystarczy lutownica, a nawet suszarka :)

Zamieszczone przez Pawel S.
          odczepi sie!
          trzeba by miec laminat bez zywicy - wtedy samych wlokien sie bedzie dobrze trzymalo
          na gladkiej powierzchni dobrze nie trzyma. przekonal sie o tym michal :P
          to nie wiem jak Wy to robicie ;]
          Mi się nigdy nie odczepiło, nawet jak chciałem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            A przynajmniej nie trzeba się martwić o to czy coś się nie odczepi ;]
            Mam trochę inne doświadczenia...

Skomentuj

Ja osobiście robię opaski na cewki i dwie krople gluta(tego o wytrzymałości 50kg na cm2)pod kondesatory i jeszcze w życiu mi nic nie odpadło.A wygląda to mniej więcej tak:

Na opaski trzeba uważać gdyż są takie które są poprostu kruche i przy mocniejszym dociągnięciu już pękają nie mówiąc o latach eksplatacji.Gluty które są dobre to te o dużej elastyczności,no i wiadomo gluta lejemy po maksymalnym rozgrzaniu pistoletu,wtedy działa bardzo dobrze.

Skomentuj

dzisiejsze małe diy :wink: Kabelki sygnałowe na procabie :mrgreen:

Skomentuj

Widze kabelki dla mnie juz zrobione :P

Skomentuj

Maxi, si senior :razz:

Skomentuj

Obiecałem, to pokazuję kolejny etap. Skrzynki czekają na frezowanie otworów.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                        dzisiejsze małe diy :wink: Kabelki sygnałowe na procabie :mrgreen:
                        Ile cię za nie wyszło? :)

Skomentuj

całość to: 2x 6m i 1x 2m = 14m, 1mb kabla 2,5zł czyli za kabel 35zł
                          do tego 3x jack po 4,5zł i do tego 6x czincz po 4zł czyli za wtyki 37,5zł
                          razem 72,5zł plus wysyłka za kable plus moja praca :wink: z tym że za jedna wysyłką zamówiłem 19m kabla sygnałowego i kupiłem też sobie 8m głośnikowego LS25 :mrgreen:

Skomentuj

lega-m, Jak łączyłeś fornir? Przyłożyłeś 2 płaty i taśmą skleiłeś czy na zakładkę?

Skomentuj

kombo, zrobiłem na zakładkę. Nie docinałem równolegle do krawędzi kolumny, chciałem aby wyglądało to na naturalny rysunek drewna. Nie wyszło idealnie, ale jak na pierwszy raz, nie jest tragicznie. Przede mną jeszcze ostateczne szlifowanie przed lakierowaniem, spróbuję to jeszcze dopracować. Miałem za mało forniru na próby, może przy kolejnej konstrukcji zrobię łączenia na styk i porównam.

Zbliżenie łączenia:

Skomentuj

hej, od jakiegoś tygodnia moje Ushery grają w skrzynkach testowych - wirówka i do tego spieprzyłem prawie wszystko co można było - ale cóż takie początki; do wakacji zakupuje mdf 18mm i frezarke, potem powstaną dopiero właściwe trumny; do was mam pytanie skoro mój midwoofer potrafi przyjąć 60W, to jak można postrzegać testy przeprowadzone na Radmorku 5412(35W/channel) - mój uni leży i kwiczy bo jego Pan nie ma dla niego czasu ;p

pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczortrex
                                  skoro mój midwoofer potrafi przyjąć 60W, to jak można postrzegać testy przeprowadzone na Radmorku 5412(35W/channel)
                                  nawet nie masz co porownywac
                                  tutaj podkrecisz blisko maxa i glosnik lata jak szalony i pojawiaja sie znieksztalcenia
                                  na uniampie dostarczysz mu wiecej mocy a bedzie lepiej :P

Skomentuj

no właśnie od 3/4 na wskaźniku wysterowaniu membrana lata jak szmata :d

Skomentuj

gałka volume to nie wskaźnik mocy , mam to sobie w podpis wrzucić ?

Skomentuj

niema to jak naprawiac spieprzona robote po kims ;]

Skomentuj

A ja sobie porównywałem panele jakie mi tylko wpadły w łapy:

Na zdjęciu od lewej AB Elektronika SUB 15.1, Mivoc AM120, i NoName jakiś z allegro
                                          Dodatkowo przeszly mi przez ręce Mivoc AM80, JBL SUB125 oraz Tonsil Aktiv.
                                          Niestety nie miałem na testach paneli Irka, oraz Matronixa.

Zgadnijcie który został?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X