Paweł, dużo jeździsz? i w jakim terenie?
Też byłem sceptycznie nastawiony do takich gaci, ale w trudnym terenie jak trzeba wychylić tyłek za siodło, to przy wracaniu mają ogromną przewagę :) Również, jadąc w trasę, gdzie opony są nabite praktycznie na kamień, ta wkładka coś amortyzuje :P co się wiąże z tym, że tyłek tak nie odczuwa przebytych kilometrów (ale to raczej powyżej 50km zaczyna być widoczne )
No i jeżeli Ci się tylko tak kojarzy to raz - kupić czarne a dwa - nosić zwykłą bieliznę pod spodem a trzy... nie oglądać się za babami?
cudny90 - co masz dokladnie na mysli? naprawde jestem zielony w temacie i nie wiem co poza calkiem fajnym ostrzetem jest istotne? wiecej szczegolow podaj
Ja mam od jakiś 10 miesięcy krótkie spodnie z wkładką-pampersem. I wkładka jest na tyle duża, że hm. Jakby to napisać. Zasłania przednią część w razie 'WU' A przy okazji nie czujesz aż tak każdej nierówności na drodze
Nadal są, to bdb firma, Rowerki tef firmy mają spore wzięcie w mało popularniej w PL dyscyplinie jaką jest Cykolkross
a nad oporami toczenia da się popracować, można na nowo posmarować i skręcić konusy. Na pewno się poprawi
:)
moje koło z krzywą tarczą hamulcową po dzwonie się kręci dłużej :P
edit: koło które "dobrze" się kręci będzie robić wahadełko, aż wentylek spadnie na dół :)
W tym tygodniu wyciągnąłem swojego "bajka".
Przejechałem 10km i stwierdziłem że jest katastrofa, tracza z tyłu skrzypi że aż wstyd, zawieszenie coś ospałe, łańcuch przeskakuje i z tyłu lekko koło ucieka.
Pojechałem do lepszego sklepu/serwisu to mi na wejściu powiedzieli że Elixirów nie odpowietrzą ale powiedzieli gdzie podjechać...
2 dni bez roweru i:
- odpowietrzone i zalane oba hamulce Avid Elixir R
- scentrowane koło tylne
- regulacja przerzutek
- serwis obu amortyzatorów Fox'a 32 Float RL i DHX 4.0 Air
Kto wie ile kosztuje serwis amortyzatorów Foxa ten się zdziwi że za cały serwis zapłaciłem 340zł.
mam kilka laickich pytań, ale za to jestem coraz bliżej zakupu)
1) dlaczego polecacie prosta kierownice? (jak wspominałem rower głównie do dojazdów do pracy, w niekoniecznie wygodnym ubraniu) wiec chyba bardziej wyprostowana sylwetka jest lepsza? a taka można uzyskać na kierownicy typu holenderskiego
2) czy do uzyskania wyprostowanej sylwetki wystarczy regulowany mostek co pozwoli podnieść i przybliżyć zwykłą kierownice?
3) ponoć taka wyprostowana sylwetka jest wygodniejsza i mniej męcząca na na dłuższe wypady (spokojne traski bez terenu)?!
4) czy lepiej kupić rower krosowy na lepszym osprzęcie i go lekko zmodyfikować (kierownica lub mostek, jakieś tam miejskie dodatki typu błotniki czy bagażnik i światła) czy treking na gorszym osprzęcie ale już doposażony. (skłaniam się ku 1 opcji w zależności od odpowiedzi z pt 1-3;p)
Na rowerze z kierownica typu holenderskiego nie pojedziesz dalej niz 2 km - meczaca jazda. Prosta kierownica nie oznacza prostej rury, ale moze byc lekko podgieta do gory. Poza tym sa rozne mostki, ktore w zaleznosci od potrzeb mozna wybrac jak sie komu podoba.
Ja uwazam, ze rower powinien byc mozliwe najlzejszy, bo to wplywa na wygode jazdy, dlatego powinien byc crossowy, na duzych i waskich kolach, z hamulcami V dobrej jakosci ( dobre tarcze sa dobre ale kilkanascie lat temu ludzie tarcz nie mieli i maratony wygrywali na V brejkach), sila hamowania jest wystarczajaca oraz sa prawie bezobslugowe. Blotniki moga byc plastikowe, sa lzejsze i nie dzwonia na kazdej dziurze.
Skomentuj