Sory ze tu pytam ale moze ktos ma na zbyciu jedna przerzutke ? Konkretniej prawą? Wystarczy zwykla taka na wajche, reanimuje stary rower i brakuje mi kilku rzeczy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kurdzio Zobacz postageneralnie przez 2 lata to stał na klatce, więc potrzebuję czegoś solidnego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaPowiem tak; potrzebuje te wajchę na kierownicy, co sie nią biegi na przedniej zębatce zmieniaMogłem sie pomylić z nazewnictwem.
pokaż jaką masz aktualnie to coś się wybierze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MrBigT Zobacz postaprzyzwoite zabezpieczenie kosztuje ze 200zł,
a i tak traktować je należy jako awaryjne
To się nie powinno nazywać "zabezpieczenie", tylko "spowalniacz" złodzieja :)
Tak jak już zostało napisane, zależy gdzie i na ile zostawiamy rower.
Jeśli mamy go "na oku" to OK, zabezpieczenie wtedy nie musi być super drogie... ale jeśli zostawiamy go bez opieki na dłuższy czas, to nawet najdroższe nie pomoże.
Skomentuj
-
Sporo zależy też od roweru i niestety, ale jak chce się jeździć na codzień i na poważnie to najlepiej mieć dwa rowery :)
Brzmi to może głupio, ale jeden na czasówki i jeden, specjalnie ubrzydzony, na co dzień.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJeśli mamy go "na oku" to OK, zabezpieczenie wtedy nie musi być super drogie... ale jeśli zostawiamy go bez opieki na dłuższy czas, to nawet najdroższe nie pomoże.
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaMam takie coś.
Pomyśl czy potrzebujesz jeszcze czegoś to od razu poszukam.
Skomentuj
-
to ten u-lock
http://allegro.pl/zestaw-u-lock-kryp...307325460.html
będzie lepszy od tego łańcuch
http://allegro.pl/kryptonite-keeper-...297094261.html
?
mają taki sam poziom, a łańcuch wydaje mi się bardziej uniwersalny
Skomentuj
-
Marian, ten gość pierdzieli farmazony.
Do tego filmik o którym mówi swiadczy o wyższości 29er-a.
Zgadza sie 26 jest zwrotniejszy i trochę lepiej przyspiesza i tyle resztę zjada 29, łatwiejsze pokonywanie korzeni, kamieni, piasku i do tego łatwiejsze utrzymywanie prędkości.
Mam od 18 lat 26 i od około 5 lat 29 i 26 jednocześnie, Na 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
Co do turystyki to jedynym przeciw wskazaniem na 29 jest mała popularność na świecie i w związku z tym w turystyce wyprawowej możliwy kłopot zakupu części głównie opony bo ja z powodzeniem jeżdżę na dętkach od 26. No i wszelkiej maści rowery turystyczne mają koła o tym samym rozmiarze co 29er.
Co do cen to nie ma tak wielkich różnic wystarczy sprawdzić.Last edited by sylvek; 29.06.2014, 12:04.
Skomentuj
-
chyba nie
kupilem taki plecak.
http://www.zielonysklep.pl/plecaki-t...k-Orange-.html
stelarz sprawdza sie bardzo dobrze - plecy poca sie tak samo jak reszta ciala
ale za to przez ten stelarz pakownosc plecaka jest mocno ograniczona :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaMarian, ten gość pierdzieli farmazony.
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaDo tego filmik o którym mówi swiadczy o wyższości 29er-a.
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaNa 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
O tym też gość mówi.
Podał zalety 26" i 29".
Mówi też, że rower z kołami 29" jest po prostu większy, bo być musi, i to jest oczywiste.
Kto jaki wybierze, to zależy od tego ile ma wzrostu i co chce na nim robić.Last edited by marian; 29.06.2014, 12:20.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaMam od 18 lat 26 i od około 5 lat 29 i 26 jednocześnie, Na 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
dla kazdego cos innego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaa ja nadal twierdze ze to sa rowery dostosowane do wzrostu
dla kazdego cos innego
Ale nie liczmy na to, że rower z kołami 29" będzie zwrotniejszy w terenie, bo nie będzie.
Skomentuj
Skomentuj