Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sory ze tu pytam ale moze ktos ma na zbyciu jedna przerzutke ? Konkretniej prawą? Wystarczy zwykla taka na wajche, reanimuje stary rower i brakuje mi kilku rzeczy.

Skomentuj

Manetkę chyba, czego jeszcze Ci brakuje ?

Skomentuj

generalnie przez 2 lata to stał na klatce, więc potrzebuję czegoś solidnego

Skomentuj

Zamieszczone przez kurdzio Zobacz posta
          generalnie przez 2 lata to stał na klatce, więc potrzebuję czegoś solidnego
          to szukałbym min czegoś co ma 6-7/10 :) zakłada się że zabezpieczenie powinno być o wartości 10% roweru

Skomentuj

nic gorszego od ulocka od trelocka albo kryptonite nie ma sensu brać, niestety, ale przyzwoite zabezpieczenie kosztuje ze 200zł,
            a i tak traktować je należy jako awaryjne, do pozostawienia roweru pod sklepem. Pod domem na noc bym roweru nie zostawił, niezależnie od tego ile kosztuje.

Skomentuj

Powiem tak; potrzebuje te wajchę na kierownicy, co sie nią biegi na przedniej zębatce zmienia Mogłem sie pomylić z nazewnictwem.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                Powiem tak; potrzebuje te wajchę na kierownicy, co sie nią biegi na przedniej zębatce zmienia Mogłem sie pomylić z nazewnictwem.
                ta wajcha sie zwie manetka pokaż jaką masz aktualnie to coś się wybierze

Skomentuj

Mam nieco złomu z kilku lat remontowania rowerów moich i mojej dziewczyny oraz brata,
                  jakbyś coś chciał to mogę dać Ci za darmo. Jakieś manetki do przedniej przerzutki mam,
                  bez indeksacji, więc praktycznie uniwersalne.

Skomentuj

Zamieszczone przez MrBigT Zobacz posta
                    przyzwoite zabezpieczenie kosztuje ze 200zł,
                    a i tak traktować je należy jako awaryjne
                    Dokładnie, jak złodziej się uprze to i tak ukradnie.
                    To się nie powinno nazywać "zabezpieczenie", tylko "spowalniacz" złodzieja :)

Tak jak już zostało napisane, zależy gdzie i na ile zostawiamy rower.
                    Jeśli mamy go "na oku" to OK, zabezpieczenie wtedy nie musi być super drogie... ale jeśli zostawiamy go bez opieki na dłuższy czas, to nawet najdroższe nie pomoże.

Skomentuj

Mam takie coś.
                      Last edited by _NATAN_5064; 16.06.2014, 15:02.

Skomentuj

Sporo zależy też od roweru i niestety, ale jak chce się jeździć na codzień i na poważnie to najlepiej mieć dwa rowery :)
                        Brzmi to może głupio, ale jeden na czasówki i jeden, specjalnie ubrzydzony, na co dzień.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Jeśli mamy go "na oku" to OK, zabezpieczenie wtedy nie musi być super drogie... ale jeśli zostawiamy go bez opieki na dłuższy czas, to nawet najdroższe nie pomoże.
                        MINIMUM to najtańszy firmowy ulock, można mieć i za 60zł.

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                        Mam takie coś.
                        Więc jednak manetka od tylnej przerzutki ;]
                        Pomyśl czy potrzebujesz jeszcze czegoś to od razu poszukam.

Skomentuj

Nie nie ... To jest ta którą mam, potrzebuje tej drugiej tego samego "typu". Gdybyś miał Linke do kompletu to było by fajnie :)

Skomentuj

to ten u-lock
                            http://allegro.pl/zestaw-u-lock-kryp...307325460.html

będzie lepszy od tego łańcuch
                            http://allegro.pl/kryptonite-keeper-...297094261.html
                            ?

mają taki sam poziom, a łańcuch wydaje mi się bardziej uniwersalny

Skomentuj

Ten gość chyba wyczerpał temat 26" vs 29":

Skomentuj

Czy gdzieś tu w temacie był poruszany temat plecaków który można zabrać ze sobą na rower i który nie koniecznie dolega ściśle do pleców ?

Skomentuj

Marian, ten gość pierdzieli farmazony.
                                  Do tego filmik o którym mówi swiadczy o wyższości 29er-a.
                                  Zgadza sie 26 jest zwrotniejszy i trochę lepiej przyspiesza i tyle resztę zjada 29, łatwiejsze pokonywanie korzeni, kamieni, piasku i do tego łatwiejsze utrzymywanie prędkości.
                                  Mam od 18 lat 26 i od około 5 lat 29 i 26 jednocześnie, Na 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
                                  Co do turystyki to jedynym przeciw wskazaniem na 29 jest mała popularność na świecie i w związku z tym w turystyce wyprawowej możliwy kłopot zakupu części głównie opony bo ja z powodzeniem jeżdżę na dętkach od 26. No i wszelkiej maści rowery turystyczne mają koła o tym samym rozmiarze co 29er.
                                  Co do cen to nie ma tak wielkich różnic wystarczy sprawdzić.
                                  Last edited by sylvek; 29.06.2014, 12:04.

Skomentuj

chyba nie
                                    kupilem taki plecak.

http://www.zielonysklep.pl/plecaki-t...k-Orange-.html

stelarz sprawdza sie bardzo dobrze - plecy poca sie tak samo jak reszta ciala
                                    ale za to przez ten stelarz pakownosc plecaka jest mocno ograniczona :/

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                      Marian, ten gość pierdzieli farmazony.
                                      Moim zdaniem mówi prawdę.

Do tego filmik o którym mówi swiadczy o wyższości 29er-a.
                                      Zależy do czego, i gość właśnie o tym mówi.

Na 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
                                      A ja mam 168cm.
                                      O tym też gość mówi.

Podał zalety 26" i 29".
                                      Mówi też, że rower z kołami 29" jest po prostu większy, bo być musi, i to jest oczywiste.
                                      Kto jaki wybierze, to zależy od tego ile ma wzrostu i co chce na nim robić.
                                      Last edited by marian; 29.06.2014, 12:20.

Skomentuj

Mam od 18 lat 26 i od około 5 lat 29 i 26 jednocześnie, Na 29 czuję się pewniej i stabilniej, mam 188cm wzrostu.
                                        a ja nadal twierdze ze to sa rowery dostosowane do wzrostu
                                        dla kazdego cos innego

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          a ja nadal twierdze ze to sa rowery dostosowane do wzrostu
                                          dla kazdego cos innego
                                          Dokładnie tak.
                                          Ale nie liczmy na to, że rower z kołami 29" będzie zwrotniejszy w terenie, bo nie będzie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X