Tak. Ale na polce lezy od dawna. Tylko nie wiem czy para
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaPaweł wszystko sie zgadza tylko chyba zdjecie nie to
glosniki po 135zl niestety. sprawdze czy jest para i czy cos opuszcza
jak jest 1szt to olac to :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanowego czy starego?
ja mierzylem nowe, ale bez parametrow
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaAle glosnik byl w obudowie wiec pewnie wychodza inne niz free air?
Od pewnego czasu przebieg impedancji zniknął z dejtaszitów i podawane jest surowe Fs. Nie ma napięcia i warunków pomiarów.
Jest to dość kluczowy parametr, więc chciałbym wiedzieć jaki wychodzi Wam przy tym głośniku.
Skomentuj
-
Odebrałem wczoraj głośniki od STXa: W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) i M.STX.5.1.150.8.F.S.MC.X (GDM-14-150-SCX). Oba mają gumowe górne zawieszenie, niskotonowy ma je bardzo miękkie a średniotonowy dosyć twarde. Tak jak już wspominaliście na forum że jakość tych metalowych koszy jest średnia, wszystkie będę musiał lekko pod prostować. Obie membrany mają taki kropkowany design i są dobrze zaimpregnowane i twarde.Last edited by Tobike; 17.04.2014, 06:39.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tobike Zobacz postaObie membrany mają taki kropkowany design i są dobrze zaimpregnowane i twarde.
poprzednie 3d SCX graly poprawnie. jeszcze tych glosnikow nie slyszalem, ale smiem twierdzic ze to bedzie bardzo ciekawa propozycja na poczatek za nieduze pieniadze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta2 dni temu celowo rozklejalem ta membrane w celu pozyskania zawieszenia... nawet mokra membrana jest strasznie mocna i trudno ja rozerwac!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tobike Zobacz postaTak jak już wspominaliście na forum że jakość tych metalowych koszy jest średnia, wszystkie będę musiał lekko pod prostować.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta- a zwróć uwagę, że dostałeś "golasa" bez dodatkowej impregnacji.
w malych SCXach chyba nie...
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJak to ?
Skomentuj
-
Po prostu STX pakuje głośniki w za małe kartony (żeby nie stosować zabezpieczenia membran) i układa je pod skosem. Obie średniotonówki mają skrzywiony rant ten który miał kontakt z dołem kartonu. Pamiętam jak Tonsil pakował głośniki to każdy miał łapki i był w odpowiednio skrojonym kartonie. Chyba gdzieś jeszcze mam te łapki. Jakiej twardości było zawieszenie w poprzedniej wersji tej 14 bo te nowe gumowe wydaje mi się za twarde?
Skomentuj
Skomentuj