Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak. Ale na polce lezy od dawna. Tylko nie wiem czy para

Skomentuj

czy aby napewno to te ame glosniki tu taj membrana wyglada na papierowa a akx na celulozowa... i hm mozesz sie zorientowac czy leza i w jakiej cenie,bo jak w takiej jak na stronie to za ta cene mozna miec awx i interes nie oplacalny

Skomentuj

Papier, z grubsza, jest z celulozy...

Skomentuj

Pawle, a czy przypadkiem oznaczenie AKX w przypadku GDN-a nie oznacza kevlarowej, żółtej membrany ?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Paweł wszystko sie zgadza tylko chyba zdjecie nie to
            !!!!!!!!!
            glosniki po 135zl niestety. sprawdze czy jest para i czy cos opuszcza
            jak jest 1szt to olac to :p

Skomentuj

Czy ktoś ma może pomiary fs zrobione w SW lub inny programie głośnika 14-100 scx i mógłby mi podrzucić.

Skomentuj

nowego czy starego?
                ja mierzylem nowe, ale bez parametrow

Skomentuj

Nowego, wrzucałem zdjęcie parę postów wcześniej. Chciałem zobaczyć co Wam wychodzi w pomiarach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    nowego czy starego?
                    ja mierzylem nowe, ale bez parametrow
                    Jak mierzyłeś przebieg impedancji to masz wszystkie parametry poza VAS

Skomentuj

Nawet nigdy na to uwagi nie zwracalem... Ale glosnik byl w obudowie wiec pewnie wychodza inne niz free air?

Skomentuj

Ale glosnik byl w obudowie wiec pewnie wychodza inne niz free air?
                        Zapewne.

Od pewnego czasu przebieg impedancji zniknął z dejtaszitów i podawane jest surowe Fs. Nie ma napięcia i warunków pomiarów.
                        Jest to dość kluczowy parametr, więc chciałbym wiedzieć jaki wychodzi Wam przy tym głośniku.

Skomentuj

Odebrałem wczoraj głośniki od STXa: W.STX.8.1,5.200.8.F.S.MC.X (GDN-22-140-SCX) i M.STX.5.1.150.8.F.S.MC.X (GDM-14-150-SCX). Oba mają gumowe górne zawieszenie, niskotonowy ma je bardzo miękkie a średniotonowy dosyć twarde. Tak jak już wspominaliście na forum że jakość tych metalowych koszy jest średnia, wszystkie będę musiał lekko pod prostować. Obie membrany mają taki kropkowany design i są dobrze zaimpregnowane i twarde.
                          Last edited by Tobike; 17.04.2014, 06:39.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                            Obie membrany mają taki kropkowany design i są dobrze zaimpregnowane i twarde.
                            te membrany sa duzo lepsze niz te poprzednie. potwierdzam ich twardosc. 2 dni temu celowo rozklejalem ta membrane w celu pozyskania zawieszenia... nawet mokra membrana jest strasznie mocna i trudno ja rozerwac!

poprzednie 3d SCX graly poprawnie. jeszcze tych glosnikow nie slyszalem, ale smiem twierdzic ze to bedzie bardzo ciekawa propozycja na poczatek za nieduze pieniadze

Skomentuj

2 dni temu celowo rozklejalem ta membrane w celu pozyskania zawieszenia... nawet mokra membrana jest strasznie mocna i trudno ja rozerwac!
                              - a zwróć uwagę, że dostałeś "golasa" bez dodatkowej impregnacji.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                                Tak jak już wspominaliście na forum że jakość tych metalowych koszy jest średnia, wszystkie będę musiał lekko pod prostować.
                                Jak to ?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                  - a zwróć uwagę, że dostałeś "golasa" bez dodatkowej impregnacji.
                                  a w ktorych modelach ja impregnujecie?
                                  w malych SCXach chyba nie...

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Jak to ?
                                  pewnie chodzi o jakosc pakowania tych glosnikow - pogiely sie zapewne w drodze :/

Skomentuj

Po prostu STX pakuje głośniki w za małe kartony (żeby nie stosować zabezpieczenia membran) i układa je pod skosem. Obie średniotonówki mają skrzywiony rant ten który miał kontakt z dołem kartonu. Pamiętam jak Tonsil pakował głośniki to każdy miał łapki i był w odpowiednio skrojonym kartonie. Chyba gdzieś jeszcze mam te łapki. Jakiej twardości było zawieszenie w poprzedniej wersji tej 14 bo te nowe gumowe wydaje mi się za twarde?

Skomentuj

w poprzednim byla pianka
                                      nie martw sie o sztywnosc - tutaj problemu to nie sprawi
                                      no i wazniejszy jest resor dolny a nie gorny

Skomentuj

Okazało się że w jednym niskotonowym mam krzywo przyklejone zawieszenie górne, patrząc z boku na głośnik widać że z jednej strony zawieszenie jest wyżej niż z drugiej, cewka nie ociera o nabiegunnik. Jak myślicie reklamować ten głośnik?

Skomentuj

Chce ci sie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X