Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marusmk Zobacz posta
    A ma ktoś może osobiste doświadczenie z Peugeot 607 z silnikiem 2.7HDI?
    Bo na necie obiektywnych/osobistych opinii (a nie zasłyszanych) nie za wiele, jak z awaryjnością?

I co sądzicie o peżotowskim "PEUGEOT UŻYWANY GWARANTOWANY"?
    Też wiele złego słyszałem o tym motorze. Co do puga to miałem jakieś 8mscy 407 2.0Hdi 136km i byłem bardzo zadowolony, obecnie mam C5 FL z tym samym motorem i nie mogę narzekać(np wczoraj na trasie z domu do Koszalina i z powrotem spalanie wyszło mi 5,7l(300km trasy po pl ) w Koło komina jak śmigam to mam tak 6,7-7,3l zależy jaką ciężką nogę mam

Skomentuj

w 607 siedzialem 2x na targach motoryzacyjnych
      i szczerze mowiac nie spodziewalem sie az takiej tandety w srodku :(
      samochodz piekny, ale za cholere tego bym nie kupil

---------- Post dodany o 19:23 ---------- Poprzedni post o 19:19 ----------

a 307 mimo kilku drobnych wad przez lata bylo dla mnie bardzo ciekawym samochodem
      maly z zewnatrz, mega przestronny w srodku. nie jezdzilm tylko wiec nie wiem jak tu sie sprawdza

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz posta
        .................
        Ogólnie to zapraszam na forum http://www.peugeot-klub.pl/index.php
        .................................
        Po tym jak mi zablokowali (potem okroili o niewygodne posty a następnie zniknął całkiem) temat w którym śmiałem przemyśliwać o czym innym jak Peugeot pożegnałem się z towarzystwem.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        i szczerze mowiac nie spodziewalem sie az takiej tandety w srodku :(
        ............................
        Może to od wersji zależało? Jak popatrzeć tu dla przykładu to na zdjęciach wygląda fajnie:
        http://otomoto.pl/peugeot-607-peugeo...C27713991.html
        A ta szara wersja to faktycznie pięknie się nie prezentuje.

307 zostanie- mam przymus kupić coś drugiego.

Skomentuj

i szczerze mowiac nie spodziewalem sie az takiej tandety w srodku
          Choc mam spora sympatie do francuzow, to Pezot bylby ostanim samochodem jaki bym kupil z tego kraju. W którego bym nie wsiadł, to mam wrazenie, ze został wyprodukowany w Chinach. Plastiki tandetne, prowadzenie bardzo przeciętne, precyzja układ kierowniczego czy skrzyni biegow bardzo slaba. Fajne silniki, ale bez jakiejś rewelacji. Bez zastanowienia wzialbym kaprysna Alfe niż Pezota. Te auta to kompletnie nie moja bajka.

Skomentuj

Zamieszczone przez marusmk Zobacz posta
            Może to od wersji zależało? Jak popatrzeć tu dla przykładu to na zdjęciach wygląda fajnie:
            http://otomoto.pl/peugeot-607-peugeo...C27713991.html
            A ta szara wersja to faktycznie pięknie się nie prezentuje.
            ale mi nie chodzi o wyglad - wyglada bardzo ladnie i elegancko

ale taki "drobiazg" jak brak podparcia na brzegu kanapy, w efekcie czego po otwarciu drzwi sie wypada z samochodu uwazam za istna TANDETE!
            nie bede wspominal nawet o ergonomii miejsca dla kierowcy. samochod wielki ale 2m osoba nie poczuje sie tam wygodnie :/

dluzszy czas jezdzilem tylko 206 HDI. i jak czytam co piszesz to... chyba masz racje. ale 206 i 307 to dla mnie ciekawe samochody

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              ..................................
              Plastiki tandetne, prowadzenie bardzo przeciętne, precyzja układ kierowniczego czy skrzyni biegow bardzo slaba.
              ............................
              Fakt- rewelacja żadna to nie jest.
              Mnie najbardziej wkurza przełożenie skrzyni- jedynka i dwójka tak krótkie że aż wkurwi..ające :(
              Ale jak trafiłem na dobry egzemplarz- a to się liczy najbardziej- to trzeba trzymać.

Skomentuj

Auto zrobione... podobno bo jeszcze nie odebrałem
                Jak by kogoś interesowało :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ostatnio jezdzilem 207, skrzynia fatalna, jakby drążek we wiadro z ziemniakami wlozyc. Fajne fotele, ladne trzymanie, silnik 1.6 hdi ciagnie przyzwoicie ale slaby moment obrotowy. Gupia deska z rozdzielcza, choć naprawdę ladne zegary. Kierownica mało precyzyjna, dla emeryta spoko. Plastiki tanie, przelaczniki przy kierownicy dzialaja z precyzja nie lepsza od tych w Tico. Generalnie auto mdle, nieciekawe, zupełnie bezpciowe. Wsiadajac do polo czy golfa człowieka oddycha z ulga, mimo ze te dwa sa również niczym wyjątkowym. Chyba coraz bardziej rozumiem słowa Clakrsona o Pezotach, o ich beznadziejności, totalnej nudzie, no 406 Coupe to bym wyjątek, tak samo stare 205 gti. Szkoda, nie te czasy.

Skomentuj

Ciekawy ranking bo nie niemiecki:

http://www.magazynauto.pl/uzywane/ra...sci,nId,775493

Skomentuj

przeciez dopiero co bylo to samo

Skomentuj

O kurde, ale zjechaliście peugeota, aż chyba sprzedam swojego

Wypowiem się jako użytkownik 407. Na pewno trzeba mieć troche cierpliwości do tego auta. Piszecie plastiki tandetne, ok zgodze sie ale nie wszystkie, są elementy wykonane z lepszych materiałów iż gorszych. Ogolnie całe auto to połączenie dobrych elementów z tymi tandetnymi, dobrych rozwiązań z tymi złymi, wiele usterek można wykluczyć według zasady "ten typ tak ma". Ale w ogólnym rozrachunku auto wychodzi na całkiem przyzwoite: tanie w zakupie, tanie w eksploatacji, w miarę wygodne, dobrze wyposażone, trochę upierdliwe, ale czy passat, a6 czy vectra jest ładniejsza od 407? ;>

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Auto zrobione... podobno bo jeszcze nie odebrałem
                          Jak by kogoś interesowało
                          Ciekaw jestem co Ci powiedzą że było usterką :P Skoro zrobili tak szybko to jednak nie komputer, chyba że ten błąd.

Skomentuj

Właśnie komputer
                            Blad sie nie chciał resetowac błędu
                            Rano powiedzieli, ze juz zglupieli
                            Po południu wyciągnęli kompa i rozkrecili
                            Okazało sie, ze jedna ścieżka nie przewodzi
                            Poprawili, wsadzili spowrotem, zresetowali
                            I smiga :)

A mechanik to moj znajomy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

O kurde, ale zjechaliście peugeota, aż chyba sprzedam swojego

Wypowiem się jako użytkownik 407. Na pewno trzeba mieć troche cierpliwości do tego auta. Piszecie plastiki tandetne, ok zgodze sie ale nie wszystkie, są elementy wykonane z lepszych materiałów iż gorszych. Ogolnie całe auto to połączenie dobrych elementów z tymi tandetnymi, dobrych rozwiązań z tymi złymi, wiele usterek można wykluczyć według zasady "ten typ tak ma". Ale w ogólnym rozrachunku auto wychodzi na całkiem przyzwoite: tanie w zakupie, tanie w eksploatacji, w miarę wygodne, dobrze wyposażone, trochę upierdliwe, ale czy passat, a6 czy vectra jest ładniejsza od 407? ;>
                              W pełni się zgadzam.
                              Są przecież plastiki i plastiki- te w Peugeot 307 są "przyjemne w dotyku" przynajmniej.
                              Mi tam przez prawie osiem lat żaden nie trzeszczy i nie tarabani.
                              Będę bronił również przynajmniej 307- jak pisałem- szału nie ma, ale w tej cenie siedziałem w gorszych.

Skomentuj

Gadacie juz o tych pełgotach i alfach juz ze 4 strony jak by było o czym
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale czy passat, a6 czy vectra jest ładniejsza od 407?
                                  akurat tutaj nie trafiles. mi 407 kompletnie sie nie widzi! zdecydowanie bardziej mi sie podobal 406

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    Gadacie juz o tych pełgotach i alfach juz ze 4 strony jak by było o czym
                                    Jak by było nas stac na Ferrari czy Lamborghini to pewnie byśmy rozmawiali o takich samochodach A o Alfie mogę gadać bez przerwy

Skomentuj

A co powiecie o nowym pugu 301 ? Widac numeracja im sie skończyła i zawinęli hehe. Co mnie zaskoczyło to wielkość, jest prawie tak duży jak mój 406 :thumbup: . Tylko te ceny, wersja "do jazdy" to minimum 51tys bo ta najtańsza (39tys - cena bardzo ok ) jest wyłącznie z silnikiem 1.2 czyli bida z nędzą.

Skomentuj

Jak by było nas stac na Ferrari czy Lamborghini
                                        "przy 300km/h trzesie mi sie wycieraczka, czy to normalne?"

---------- Post dodany o 10:38 ---------- Poprzedni post o 10:35 ----------

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                        A co powiecie o nowym pugu 301 ?
                                        pierwsze slysze
                                        zagladam do sieci...

bardzo eleganckie auto

407 ze swoja stylistyka szybko straci na wartosci. tutaj widze elegancki design wiec auto ma szanse stac sie hitem na rynku wtornym za 10 lat

Skomentuj

A co powiecie o nowym pugu 301 ?
                                          Ojciec mój się na to napalił :P chociaż ostygł jak dowiedział sie że w tej cenie silnik 1,2.

Co mnie zaskoczyło to wielkość, jest prawie tak duży jak mój 406
                                          Widziałeś na żywo? Zewnętrznie moze i tak, ale w środku wnioskując po filmie reklamowym już taki duzy nie jest.

Citroen również wypuścił taniego sedana C-Elysee. To chyba jakiś zmasowany atak na rynki wschodnie

407 ze swoja stylistyka szybko straci na wartosci
                                          Sory Paweł, ale kompletnie Cię nie rozumiem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X