Masz chłopie zdrowie... ja po kilku latach jeżdżenia w zimę postanowiłem odpuścić, nawet jazdę dla zabawy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postano i rowerem do pracy 10min a komunikacja miejska 40min!
Latem OK, ale jesień i zima już odpadała, po prostu nie chciało się marznąć... kilka razy przewiało, kilka razy przeziębiłem pęcherz i mi się odechciało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postakilka razy przeziębiłem pęcherz
---------- Post dodany o 12:20 ---------- Poprzedni post o 12:18 ----------
ale kalesonki juz w drodze
---------- Post dodany 31.01.2014 o 10:58 ---------- Poprzedni post 30.01.2014 o 12:20 ----------
myslalem ze bede musial zostawic rower na dluzej w serwisie. w 20min zrobili mi to od reki
kalesonki stanteks dotarly. sprawdzimy pozniej czy dzialaja
Skomentuj
-
Male budowanie na ekranie...
Przynioslem z wystawki przyczepkę w tragicznym stanie (stala ponad 2 lata obok mojego mieszkania a potem na następne 2 znikła) / koła zardzewiałe, material wyblakły i zzieleniały- jednym slowem- pojazd nie nadający sie do użytku.
W ruch poszły narzędzia: klucze, śrubokręty, szlifierka, wyrzynarka, frezarka itp. Stelaż ogołocony i po drobnych przerobkach szlifierskich, koła odrdzewione i odnowione, materiał wyprany i powycinany na nowe elementy. Sklejka znalazła się w piwnicy więc wziąłem się za wycinanie w minusowej temperaturze/ podczas pierwszych i największych opadów śniegu w tym roku :) (znow sąsiedzi mają mnie za wariata). Kilka dni pracy w mrozie, bajzel w pokoju, olejowanie drewna i malowanie ( oczywiście farby mi zabrakło) i dziś z rana ostatnie frezowanie- zaokrąglanie kątów/ a tu gdy najmniej pracy na zewnątrz - pierwszy słoneczny dzień :glare: Wystarczy jeszcze kilka dodatków- doczepić kątowniki na lączenia płyt, uszyć pokrowiec przeciwdeszczowy i dać drugą warstwę farby.
I tak dzieciaki dostały na urodziny diy przyczepkę do roweru typu christianiabike, a ja w kieszeni mam zaoszczędzone kilka tysięcy złotych w porównaniu gdybym mial zamawiać oryginał (nawet używkę) :)...
Last edited by ruffpl; 02.02.2014, 11:28.
Skomentuj
-
Szczerze to myslalem, że będzie ciezkie, ale jak ma koła i jeździ, to sie tego w ogóle nie odczuwa. Dodatkowo mozna go odczepic od roweru, złożyć "holownik" pod wózek i zamontować na przód koło ktore jest schowane za siedziskiem/ w ten sposób ma się zwykły dwuosobowy wózek dziecięcy ( lub jak moja żona chciała- do przewożenia psa nad morze)
---------- Post dodany o 12:46 ---------- Poprzedni post o 12:42 ----------
Oryginal wygląda tak (ja zrobilem z tego 2 w 1):
Last edited by ruffpl; 02.02.2014, 11:53.
Skomentuj
-
http://www.kross.pl/pl/akcesoria-row...wodowe/krc-111
prezent od dziewczyny
---------- Post dodany o 16:35 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------
super - czujnik ma byc max 3mm od magnesu... a u mnie jest jakies 20-30mm :/
musze kombinowac zeby to zadzialalo
Skomentuj
-
o tym wiem, ale to rower MTB z tarcza z przodu i widelec jest bardzo szeroki!
ide kombinowac mocowanie
---------- Post dodany o 18:26 ---------- Poprzedni post o 17:14 ----------
Zamieszczone przez cudny90 Zobacz postaPaweł, zauważ, że szprychy w rowerze im bliżej obwodu koła, tym dalej od widelca Spróbuj zamontować go bliżej piasty - nie ma bata, żebyś nie wycisnął tych 3mmNie na temat...twoj argument jest inwalida :lol:
20mm rurka!
kolo jest osadzone symetrycznie
u dziewczyny w rowerze bez kombinacji by dzialalo :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTrzeba było założyć czujnik z drugiej stronyZamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakolo jest osadzone symetrycznie
wiec z drugiej strony jest dokladnie to samo
a tu mi bylo wygodniej bo przewod zczepilem z linka hamulca
Skomentuj
Skomentuj