Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ..:BiGr:.. Zobacz posta
    nie tylko głośniki :/ zwrotnica do fx 300 podrożała o 17zł szt
    a jak cena gotowych kolumn? też tak drastycznie wzrosła?

Skomentuj

Myślicie że to tylko taki chwilowy kryzys czy tak już będzie?;d

Skomentuj

Vat podrożał więc tak już chyba zostanie

Skomentuj

Zamieszczone przez bibi717 Zobacz posta
          Vat podrożał więc tak już chyba zostanie
          to akurat są grosze... Vat to raczej pretekst żeby podnieść cenę np takiej zwrotki o 17zł... Przelicz sobie cenę zwrotki z 22% i 23% vatu to zobaczysz jakie to są grosze...

Skomentuj

No właśnie o to mi chodzi.
            Każda firma próbuje wyciągnąć od ludzi co się da, a teraz miała pretekst aby tą cenę podwyższyć

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
              to akurat są grosze... Vat to raczej pretekst żeby podnieść cenę np takiej zwrotki o 17zł... Przelicz sobie cenę zwrotki z 22% i 23% vatu to zobaczysz jakie to są grosze...
              Zamieszczone przez bibi717 Zobacz posta
              No właśnie o to mi chodzi. Każda firma próbuje wyciągnąć od ludzi co się da, a teraz miała pretekst aby tą cenę podwyższyć

To sobie przeliczcie te wasze grosze. Jesli vat wzrosl do 23% to przelicz kazda cewke, kondensatr, rezystor, terminal zastosowana w tej wzrotce i wyjdzie wam z tych groszy zlotowki.

Skomentuj

Pajol, suma iloczynów kilku liczb przez stałą = iloczynowi sumy tych liczb przez tą stałą

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  czasami brakuje im kopulek przeciwpylowych ale czy 8" czy 8,5" to nie wiem

Ale nie o to mi chodziło ... Najwyraźniej źle sformułowałem pytanie, powinno ono brzmieć raczej tak: czy nowe AWX`y nie są już w jakiejś ilość wyprodukowane ? (i w dodatku sprzedawane ?)

No dobrze, powiem od razu o co mi chodzi: Zadałem takie pytanie ponieważ b. ciekawi mnie co siedzi jako mid-woofer w ADAM`ach z serii AX np.
                  http://www.adam-audio.com/de/pro-aud...cts/a8x/series

Skomentuj

Nie wiem co tam siedzi. To pewnie jakis OEM produkowany tylko dla nich.
                    Z tego co mi Slawek mowil to kopulki maja tez byc z wlokna wiec ten nie wyglada na awx-a.
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                      No dobrze, powiem od razu o co mi chodzi: Zadałem takie pytanie ponieważ b. ciekawi mnie co siedzi jako mid-woofer w ADAM`ach z serii AX np.
                      Nie wiem co tam siedzi. To pewnie jakis OEM produkowany tylko dla nich.
                      Z tego co mi wiadomo, to ETON po "tjuningu" dla ADAM Audio.
                      ir0nhide, Twoje pytanie jest na tyle intrygujące, że zapytam: co dokładnie planujesz ?

Skomentuj

Z tego co mi Slawek mowil to kopulki maja tez byc z wlokna wiec ten nie wyglada na awx-a.
                        czyli wygladac beda podobnie do MDSa

Skomentuj

Nie na temat...
                          tak wlasnie myslalem, ze to Eton...
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                            ir0nhide, Twoje pytanie jest na tyle intrygujące, że zapytam: co dokładnie planujesz ?
                            nie powiem :razz: (joke)
                            Ja po prostu ciekawski bywam .

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                            Z tego co mi wiadomo, to ETON po "tjuningu" dla ADAM Audio.
                            A no chyba ze zmodyfikowany...

Skomentuj

Nowość: http://stx.pl/t-stx-104-250-6-a-ceram-x-1.html

Bardzo ciekawa charakterystyka :) i ta atrakcyjna cena

Skomentuj

Za tą cenę można mieć seasa więc rynku raczej nie podbiją. Poza tym przydałaby się kratka maskująca. Ale to nie zmienia fakty że chętnie posłuchałbym ich

Skomentuj

mozna miec ale nie ceramicznego
                                  popatrz na ceny glosnikow z taka kopulka
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiem, najtańszy chyba visaton jest, koszt ok 400zł...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                                      Za tą cenę można mieć seasa więc rynku raczej nie podbiją.
                                      dlaczego miałyby nie podbić? tylko ten wygląd jakiś taki dziwny. to biale m.in zdaneim powinno byc czarne, a tak wygląda jak przycisk
                                      tylko nazwe mogliby zmienić na jakąś krótszą np. GDWC albo coś w tym stylu:P
                                      Last edited by Święty; 13.02.2011, 22:32.

Skomentuj

Dla przykładu znany seas 27TBFCG jest projektem z lat 70 z zeszłego wieku a jego rama oraz komora rezonansowa są najwyższej jakośći z plastiku :)
                                        A nowy STX T.STX.104.250.6.A.CERAM.X.1 ma bardzo nowoczesną budowę oraz aluminiową solidną ramę.

We wspomnianym Seasie nie znajdziecie żadnych układów które powodują minimalizację zniekształceń.

Benek nie ma się co zastanawić do hi endu seas, przecież to taki firmowy plastik :)

Co by było gdyby STX wypuścił coś za 170 zł plastikowego a np. Seas miałby w ofercie za 170 zł coś aluminiowego?
                                        Benek, teraz się wypowiedz tak jak zrobiłeś to wyżej :)
                                        Last edited by Koralzloty; 13.02.2011, 22:31.

Skomentuj

Widzę tego ceramika z tym daytonem... :)
                                          http://allegro.pl/dayton-rs125t-8-4-...448580944.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X