Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

btw - który to w ogóle stx ?
    Bo 22 to były conajmniej trzy - ss,sc,scx...
    27 litrów - powinno być ok, ale imho strojenie za wysokie, ja bym dał ze 40hz.

Skomentuj

GDN-22-200-4-SC
      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb dokładnie to ten

Niedługo ukarze się w dziale "Własne..." "W trakcie budowy"

Skomentuj

Właśnie zakończyłem wstępny montaż monitorków na HDS 180 i wysokim HDS. Na razie sobie leżą na starych Altonach (wymiar altonów z góry patrząc jest identyczny jak monitorków, tylko oczywiście Tonsil ma głośnik na dłuższym boku) i udają fronty :). Z czasem wylądują jako surroundy ale teraz widzę, że to będzie prawie zbrodnia bo grają CUDOWNIE. Fakt, że przedtem nie słyszałem nic porządnego, całe życie na róznych Tonsilach, teraz odkrywam wszystkie utwory na nowo :). Od razu skręciłem wysokie tony na amplitunerze na zero (wysoki HDS daje niesamowite detale ale nie męczy i na pewno nie sypie piachem), delikatnie tylko podbiłem basy (które jeszcze nie schodzą za głęboko ale jak wszyscy piszą to się zmieni). Zresztą bas daje XXLS, który idealnie zgrał się z HDSem. Sub do muzyki mam skręcony na 25% i idealnie teraz brzmi. Utwór na którym ostatnio słyszałem jak sub nie wyrabia z prędkością teraz może robić za pokazówkę możliwości systemu - bas po prostu dodaje głębi instrumentom ale broń boże nie buczy, nie męczy itp. No i wreszcie jest średnica, której w Tonsilach teraz widzę chyba w ogóle nie było (zresztą samo Onkyo nie grzeszy średnicą).
        Monitorki z wolnym czasem będą pokryte fornirem (od razu z subem). Kształt ich będzie nieco zaokrąglony po bokach, ale nie tak mocno jak w sonusach, pomysł mam nieco inny (zresztą wpadłem na niego nim widziałem jakiekolwiek kolumny sonusa).
        Acha, monitory są na razie nie wygłuszone w ogóle, jedna ścianka jest tylko wkręcona nie przyklejona (jest podwójna na zakładkę więc jest szczelna) - będę próbował różne kombinacje z wygłuszeniem - a co wy polecacie?

PS. Sorki, że się tyle rozpisałem ale cieszę się jak małe dziecko z tych monitorów .

Pozdrawiam
        Szuler

Skomentuj

Zamieszczone przez szuler
          No i wreszcie jest średnica, której w Tonsilach teraz widzę chyba w ogóle nie było (zresztą samo Onkyo nie grzeszy średnicą).
          w takim razie albo nie slyszales naprawde dobrej srednicy (bo sam HDS nia nie grzeszy) albo wysoki HDS tutaj sporo poprawil
          będę próbował różne kombinacje z wygłuszeniem - a co wy polecacie?
          posluchaj. ja w HDSie wytlumilem tylko tylna scianke jednym platem watoliny bo jak wsadzilem wiecej to kopa brakowalo

skrzynki wykonane solidnie. ale mam nadzieje ze beda troche lepiej sie prezentowac jak je zaokraglisz...

Skomentuj

Pawel S. myśle ze masz zwrotke skopana ew. wzmak sobei nie radzi z tą średnicą...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              w takim razie albo nie slyszales naprawde dobrej srednicy (bo sam HDS nia nie grzeszy) albo wysoki HDS tutaj sporo poprawil
              Jak pisałem, nie słyszałem niczego porządnego, całe życie na Tonsilach co sypały piachem i buczały basem :). Jeszcze tych kolumienek nie słyszał nikt inny co miałby porównanie do lepszego sprzętu. Wpływ wysokiego HDS jest dla mnie niewiadomy, z założenia powinien być lepszy od DX i XT - ja w każdym razie jestem zadowolony. Nie czytałem jeszcze recenzji kolumn opartych o wysoki HDS, nie wiem co inni o nim sądzą..
              Paczki wiem czy wyglądają przyciężkawo, za szerokie na froncie względem wielkości głośniczków - no ale tak wyszło z racji zastosowania podwójnej ścianki. Zaokrąglenia zetną nieco z frontu tą szerokość, mam nadzieję że będą zgrabniejsze. Dodam, że całość sprzętu będzie miała maskownice dopasowane stylistycznie do obudowy (fronty, sub, central i surroundy - z racji zwierząt, dzieci, imprez itp :) ).

Pozdrawiam
              Szuler

Skomentuj

z racji zwierząt, dzieci, imprez itp :)
                to maskownice powinny być z żeliwa :mrgreen:
                z doswiadczenia wiem ze w konfrontacji dziecko-kolumna, kolumna jest na spalonej pozycji, bo nieważne jak gęsta siatka by była na maskownicy zawsze znajdzie sie cos co da sie przełożyć przez oczko i wcisnac kopułkę... lub ostatecznie wbić coś w membranę :evil:

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                  Pawel S. myśle ze masz zwrotke skopana ew. wzmak sobei nie radzi z tą średnicą...
                  niestety nie zdazylem sie pobawic samym HDSem - sluchalem tylko z XT25 na zwrotnicy akustyka i srednica w porownaiu do XT18WH byla poprostu slaba i bez zycia. poprawna ale nic nadzwyczajnego

Skomentuj

Dzieci własnych nie mam więc na razie w grę wchodzą tylko dzieci gości :). Pies jest na co dzień, kot pewnie też będzie, imprezy gęsto i często :). Żeliwne nie będą, ich zadanie jest tylko takie - co z oczu to z serca :). Po prostu ruszające się membrany głośników nie mają kusić i tyle.

Pozdrawiam
                    Szuler

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      [skrzynki wykonane solidnie. ale mam nadzieje ze beda troche lepiej sie prezentowac jak je zaokraglisz...

może i solidnie ale kolega to raczej dokładnej ręki to nie ma
                      http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...6c07b0d7a6273d

chyba z 2-3 mm szpary bo aż tyle kleju widać.
                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

jak na moje oko to nie były płyty niczym ściśnięte tylko przyłożone do siebie

Skomentuj

konfirmaty widać sztuk 2 ;-) wiec były dociśnięte. Najlepiej jak autor sie odniesie.

Skomentuj

Same kolumny.......

Skomentuj

dj_zibi, co to będzie ... jakiś spory piec .. czy coś A-klasowego ? :roll:

Skomentuj

dj_zibi, widzę że będzie na bogato :lol: miedziane radiatory czy mi się wydaje :?:

Skomentuj

dj_zibi, jakiś klon pass'a aleph'a?

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                                    jakiś klon pass'a aleph'a?
                                    Zamieszczone przez Warg
                                    jakiś spory piec .. czy coś A-klasowego ? :roll:
                                    napewno...

Skomentuj

Balans bieli źle trafił i alu wyszło w kolorku miedzi :mrgreen:

Aleph 5, w wersji bez kompromisów(no prawie mogłem dac większe trafa).

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                                        Balans bieli źle trafił i alu wyszło w kolorku miedzi :mrgreen:

Aleph 5, w wersji bez kompromisów(no prawie mogłem dac większe trafa).
                                        bez kompromisów to kondy są lipne było trzeba dac kandele szybkie diody itp

miałem kiedy taki zapodam fotke to było bez kompromisów :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                                          miałem kiedy taki zapodam fotke to było bez kompromisów :)
                                          na as nie wiele osob zaglada i nie wiedza z jakimi sprzetami sie spotkales, wiec smialo wrzucaj wiecej fotek

Skomentuj

Czaruję...
                                          X