Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez n_omyzs
    Płaskowniki alu + frezarka raczej :) , inny pomysl to odpowiedni, duzy frez do sciec
    jakoś sobie nie moge tego wyobrazić jak to mogło by wyglądać :|

Skomentuj

Plaskowniki tworza plaszczyzne skosu docelowego po ktorej porusza sie frezarka z frezem palcowym - oczywiscie trzeba tam tez dac jakies podkladki np drewniana ramke zeby podniesc frezarke nad to co wystaje ze skosu.

Opcja druga chyba zrozumiala? duzy fres tylp \/ i wzdluz calego boku jedziesz

Skomentuj

Opcja druga chyba zrozumiala? duzy fres tylp \/ i wzdluz calego boku jedziesz
        lub mniejszy i na 2 razy przebieg po 2 plaszczyznach

Skomentuj

Ale Warg chyba chce coś takiego jak Michał. K posiada w swoich :) Tak samo DIGIPROCOMP, oraz nowy1... http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...040fdb0#194251
          Jeśli się mylę to mnie popraw :) I płaskowniki plus plus piła to jedyne wyjście...

Skomentuj

o narazie coś takiego

miały być takie jak dał melisław, ale sobie odpuściłem ... teraz pytanie ... zostawić tak jak jest czy dać jeszcze delikatne ścięcie z góry
            ps ścięcie ma 15mm szerokości i 30 "głębokości"

Skomentuj

Jedna lampa jeszcze nie sklepana a juz rodzi sie nowy projekt :lol:
              http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2338944
              Slucham sobie wlasnie podobnej lampki, niedlugo przedstawie co i z czym gra

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                Ale Warg chyba chce coś takiego jak Michał. K posiada w swoich :) Tak samo DIGIPROCOMP, oraz nowy1... http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...040fdb0#194251
                Jeśli się mylę to mnie popraw :) I płaskowniki plus plus piła to jedyne wyjście...

nie tylko jedyne jest jeszcze :
                1.pilarka
                2.frezarka

Skomentuj

dolphin123, miałem ten wzmacniacz i był nawet fajny:)

Skomentuj

kurde wiem że lamerskie pytanie .. ale nigdzie nie mogłem znaleźć ... w jakiej kolejności fornirować obudowe ?
                    dół, tył, boki, góra, przód, ścięcia czy jakaś inna kolejność

Skomentuj

Przy dobrze położonym fornirze nie powinno to mieć większego znaczenia jednak dół, tył, boki, góra, przód wydaje się być dobrą kolejnbością. Mamy wtedy pewność, że na ściance, na którą najczęściej patrzymy (czyli przód) nie będzie widać krawędzi forniru ze ścianek prostopadłych do niej. Ta kolejność sprawdza się przy grubych fornirach.

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1
                        nie tylko jedyne jest jeszcze :
                        1.pilarka
                        2.frezarka
                        Na fotce ktora wkleil nowy1, widac to o czym mowilem z frezarka.

Skomentuj

Na koncu klej przednia scianke - nie bedziesz widzial wtedy polaczenia od przodu ,ewentualnie od boku je zobaczysz.

Skomentuj

bylem wlasnie u kolegi podlaczyc 8 monitorkow STXa http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb
                            napedzane T.amp'em E800 i sterowane Behringer XENYX 802

o naglosnieniu hotelu juz zakladalem temat. nie wiem jaki tam jest metraz ale naprawde to wystarcza
                            wzmacniacz jest ustawiony na polowe skali i wiecej dla bezpieczenstwa mu nie podkrecalem

no ale suba brakuje :roll:

Skomentuj

Pawel S., jak one grają? :) Mogą być jakąś tańszą alternatywą dla DIY? I jak z basem u nich? Całkiem braknie czy po prostu duży metraż i się gubią?

Skomentuj

melisław, lekko kopie - do kina dobre.
                                bardzo plytkie. zwrotnica chyba dobrze dobrana bo nic sie nie drze i nic nie wybija.
                                jak beda uzupelnione subem to moga byc. jak maja grac pelnopasmowo to odpada - za mala obudowa

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  wzmacniacz jest ustawiony na polowe skali i wiecej dla bezpieczenstwa mu nie podkrecalem
                                  Jakby to w tym momencie napisal takero " galka potencjometru to nie wskaznik mocy" :)...

Pawel S., a co robi tam ten xenyx i wzmak 2 kanalowy w kinie :)?

Skomentuj

Jakby to w tym momencie napisal takero " galka potencjometru to nie wskaznik mocy" ...
                                    ale ja o mocy nic nie pisalem :P

Pawel S., a co robi tam ten xenyx i wzmak 2 kanalowy w kinie ?
                                    z kina kolega zrezygnowal
                                    albo dobre i latwe naglosnienie lokalu z mozliwoscia uzycia wzmacniacza do estradowek
                                    albo poprostu kino

tak wiec jest stereo :P

Skomentuj

szybkie pytanie .. bo mnie już powoli strzela :P jakie macie sposoby na za duże frezy pod wysokotonówki? ogólnie zrobiłem tak, głośnik okleiłem dookoła 2 albo 3 warstwami taśmy malarskiej, włożyłem folie spożywczą (taka cienka plastikowa) frez pod tweeter posmarowałem kitem do drewna, zamocowałem tweeter tak jak powinien być i zostawiłem do wyschnięcia potem potem przeszlifowałem itp, ale brzegi dalej są nierówne bo tego czym zabezpieczyłem głośnik, do tego jedne otwór jest luźny a drugi ciasny :/ :oops: :cry: :cry:

Skomentuj

moze szpachla samochodowa?

Skomentuj

Pawel S., nie chodzi oto że szpachla się kruszy, ale oto że frezy wychodzą nierówne, a szpachla samochodowa i tak przecież wyjdzie nierówna na na krawędziach

Skomentuj

Czaruję...
                                          X